Gordon Ramsay verdeelt fans over controversieel lam TikTok

0
153


Gordon Ramsay wordt geconfronteerd met een terugslag over een TikTok die hij maakte over het selecteren van een lam voor de slacht, maar sommige fans verdedigen de beroemdheid en vragen critici waar ze denken dat hun lamskoteletten vandaan komen.

De Hells Kitchen star is geen onbekende voor TikTok en gebruikt het platform regelmatig om grappige clips en kookvideo’s met fans te delen, maar hij wekte eerder deze week de woede van dierenrechtenactivisten.

De TikTok in kwestie toont Ramsay, 55, die in een hok van ongeveer 10 witte lammeren klimt terwijl hij zijn handen tegen elkaar wrijft en herhaaldelijk “lekker” zegt.

“Ik ga je opeten”, zei de chef tegen de groep lammeren, voordat hij eraan toevoegde: “Welke gaat er als eerste in de oven?”

Hij koos een lam uit door te wijzen en te zeggen: “Jij.”

De clip eindigt met Ramsay die in de kooi springt en de groep jonge dieren laat schrikken.

De video is viraal gegaan en heeft nu maar liefst 9,7 miljoen views op TikTok.

Ramsay’s bijschrift luidt: “De lamssaus is nog steeds niet gevonden bij het maken van deze video…….”

Dit is een verwijzing naar een meme uit 2006 uit een scène in zijn show Hells keuken, waarin hij een deelnemer om lamssaus vroeg.

Het idee dat de chef-kok een van de onschuldige lammeren uitkoos voor de slacht, heeft veel fans van streek gemaakt, met legioenen mensen die op de video reageerden om hun afschuw te uiten.

“Ik ben niet eens vegetariër, maar dit is heel triest”, las een opmerking.

Terwijl een ander zei: “Ok, ik ben geen veganist of vegetariër, maar dat gaat te ver.”

Een andere criticus voegde in een duetvideo toe: “Wat een klasseloze, onaangename en harteloze manier om een ​​ander voelend wezen te behandelen.”

Een ander zei: “Dat zijn baby’s. Letterlijke baby’s. Dit is geen normaal gedrag… het is niet grappig. Het is niet vermakelijk en als je denkt dat dieren ons niet begrijpen, kijk dan hoe bang ze zijn als hij in het hok stapt.”

Gordon Ramsay
Gordon Ramsay wordt geconfronteerd met terugslag over een TikTok die hij heeft gemaakt over het selecteren van een lam voor de slacht.
Getty Images/TikTok

Nieuwsweek heeft contact opgenomen met vertegenwoordigers van Ramsay voor commentaar.

Insider meldde dat Ramsay schreef: “Er zijn geen dieren gekookt bij het maken van deze video”, maar die opmerking lijkt te zijn verwijderd.

Aan de andere kant verdedigen sommige fans Ramsay en stellen dat vleeseters zich op hun gemak moeten voelen met de realiteit van waar hun voedsel vandaan komt.

“Ik wil dat de mensen die verontwaardigd waren me vertellen waar ze precies denken dat lamskoteletten vandaan moeten komen”, las een virale tweet.

Terwijl een ander zei: “Gordon Ramsay geconfronteerd met terugslag na het afslachten van de illusies van mensen over waar voedsel vandaan komt.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in