Google koopt een AI-avatar-startup om TikTok aan te pakken

0
14


Google heeft stilletjes een startup overgenomen die werkte aan het gebruik van AI om avatars te genereren voor gebruikers en merken van sociale media. Volgens , heeft het bedrijf onlangs ongeveer $ 100 miljoen betaald om Alter te kopen. De overname ging ongeveer twee maanden geleden door zonder dat Google het publiekelijk aankondigde. Donderdag bevestigde de zoekgigant de aankoop, maar maakte de financiƫle voorwaarden van de deal niet bekend. Volgens TechCrunchGoogle kocht Alter om beter te kunnen concurreren met TikTok.

Alter begon zijn leven als Facemoji en bood een platform dat andere ontwikkelaars konden gebruiken om systemen voor het maken van avatars aan hun apps en games toe te voegen. Alter, chief mede-oprichter en operationeel directeur Jonathan Slimak, vertelde onlangs dat hij een functie begon ‘Avatars bouwen bij Google’. Hoe het team en de technologie van Alter Google kunnen helpen beter te concurreren tegen TikTok, is onduidelijk. YouTube Shorts, Google’s kijk op het korte videoformaat, is nu al een succes voor het bedrijf. Naar aanleiding van een in de zomer van 2021, kondigde Google afgelopen juni aan dat het platform .

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen. Alle prijzen zijn correct op het moment van publicatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in