Google herziet zijn strategieën om te concurreren met korte videoplatforms zoals TikTok; details binnen | Technologie Nieuws

0
14


Nieuw-Delhi: Google herziet zijn strategieën om te concurreren met virale korte-videoplatforms zoals TikTok in het licht van de meest recente acquisitie. De dominante zoekmachine heeft Alter overgenomen, een AI-bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van avatars met behulp van kunstmatige intelligentie.

Volgens geruchten heeft Google Alter gekocht voor $ 100 miljoen, zoals vermeld door TechCrunch. Hoewel Google zei dat de aankoop een paar maanden geleden was gedaan, maakte Google de aankondiging pas onlangs officieel. De mede-oprichter van Alter erkende de verandering ook door zijn LinkedIn-profiel te herzien. Hij werkte zijn profiel bij met de opmerking ‘avatars maken bij Google’. (Lees ook: OMG! Een tandarts gebruikt haar moedermelk om sieraden te maken; kopers juichen aandenkens toe)

Dat is tenminste wat Mark Zuckerberg en het team van Meta willen dat de wereld denkt; avatars zijn bedoeld om in de toekomst een belangrijke rol te spelen. Avatars zijn iets waar Meta aan werkt om te integreren in al zijn platforms, inclusief WhatsApp, en ze kunnen zeer binnenkort realiteit worden. (Lees ook: Goed nieuws voor WhatsApp-gebruikers! U kunt onder andere PAN-kaart, rijbewijs, marksheet & RC downloaden; HOE)

Een ander aspect van de industrie dat naar voren is gekomen en zijn belofte heeft bewezen, is door AI gegenereerde inhoud. Er zijn websites die op AI gebaseerde muziek, kunst en zelfs foto’s produceren. De technologie is zo ver gevorderd dat je nu specifieke termen kunt spellen en de AI de gegevens verwerkt om de beste resultaten te krijgen.

Aangezien de gezichtsherkenningstechnologie minder geavanceerd is dan Apple’s Face ID, is dit een gebied waar op AI gebaseerde avatars ook goed presteren voor Google.

Avatars kunnen ook worden opgenomen in YouTube Shorts, Google’s competitie voor TikTok op de markt voor korte video’s. We weten nog steeds niet hoe Google dit wil bereiken, maar we kunnen erop vertrouwen dat de geruchten van $ 100 miljoen die zijn uitgegeven aan de aankoop van Alter alleen kan worden gezien als een toekomstgerichte keuze.

Het zou interessant zijn om te zien of Google besluit al het personeel van de onlangs overgenomen startup te behouden, of dat het besluit het team te stroomlijnen om beter bij zijn bedrijfsstrategie te passen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in