Google geeft naar verluidt $ 100 miljoen uit aan avatars om TikTok aan te pakken

0
12


Heeft YouTube Shorts een Bitmoji-achtig nodig?


Google mag dan op dit moment haperen in advertentie-inkomsten en harder pushen op hardware, maar het is ook schijnbaar niet tegen het uitgeven van negen cijfers om een ​​AI-aangedreven beeldverwerkingsbedrijf te kopen dat zich richt op het maken van avatars. Dat is naar verluidt wat er zojuist is gebeurd, volgens een bron die bekend is met de zaak.


Die bron vertelt TechCrunch dat het bedrijf Alter heet en dat de kosten $ 100 miljoen waren. Google bevestigde later de overname, maar maakte geen verdere details bekend. De deal is “ongeveer twee maanden geleden” gesloten en is vermoedelijk bedoeld om de inspanningen van het bedrijf om te concurreren met TikTok te versterken. Voormalig Alter COO Jonathan Slimak maakte in september op LinkedIn bekend aan een nieuwe functie bij Google te beginnen zonder de overname direct te erkennen.

ANDROIDPOLICE VIDEO VAN DE DAG

Alter begon in 2020 als Facemoji, gespecialiseerd als plug-and-play avatar-leverancier voor sociale en gamingplatforms. Twitter was een van de verschillende bedrijven die $ 3 miljoen aan startgeld verstrekten.

Naast face-mapped filters en avatars, heeft Snapchat speciale full-body avatars genaamd Bitmoji, terwijl Facebook en Instagram hun alternatieven hebben. Aangezien TikTok als doelwit wordt gezien, kan Google zijn YouTube Shorts-platform ook voor avatars opzetten, hoewel het niet duidelijk is of Google alleen geïnteresseerd is in het inhalen van een dergelijke zet.

Met Alter heeft Alphabet zijn achtste grote acquisitie van het jaar gedaan – we hebben ook gerapporteerd over de overname door Google van micro-LED-producent Raxium in februari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in