Google-CEO Sundar Pichai waarschuwt voor concurrentie van TikTok en andere Chinese bedrijven

0
53


Sundar Pichai staat aan het hoofd van een van de meest succesvolle bedrijven ter wereld, een bedrijf dat de online advertentiemarkt domineert, maar dat betekent niet dat hij op zijn lauweren kan rusten.

Op de Code Conference van Vox Media in Beverly Hills, Californië, sprak Pichai over een “hyperintensieve” markt in technologie tijdens een periode van economische onzekerheid. Het idee dat Google het moeilijk heeft, kan ook een nuttig argument zijn in een tijd waarin Big Tech-critici zoals senator Amy Klobuchar antitrustwetgeving pushen die zich op het bedrijf zou richten.

“Concurrentie komt uit het niets”, zegt Pichai, de CEO van Google en het moederbedrijf Alphabet, dat ook eigenaar is van YouTube. “Weet je, niemand van ons had het drie jaar geleden over TikTok.”

TikTok, het korte videoplatform dat een enorme vlucht heeft genomen om een ​​van ’s werelds populairste apps te worden, is slechts een van de uitdagingen waarmee Pichai in de huidige markt wordt geconfronteerd.

Alphabet heeft het afgelopen jaar te maken gehad met een aanzienlijke daling van de aandelenkoers, aangezien de recente economische vertraging de op advertenties gebaseerde inkomsten van veel Big Tech-bedrijven heeft getroffen. In het tweede kwartaal van 2022 miste Alphabet voor het tweede achtereenvolgende kwartaal zijn winst- en omzetramingen.

“Ik bedoel, je hebt het nu over meerdere bedrijven, en er zijn hele goede bedrijven zoals Trade Desk enzovoort. Het laat dus zien hoe levendig deze markt is. Het ziet er niet uit zoals het er een paar jaar geleden uitzag’, zei hij.

Dit betekent dat Google, een van de grootste werkgevers in technologie en een bedrijf dat bekend staat om zijn fulltime personeel royale voordelen te bieden, ook de broekriem aanhaalt.

“Ik ben altijd van mening geweest dat je de neiging hebt om fout te gaan door je te veel op concurrentie te concentreren”, zei Pichai. “Vooral grote bedrijven falen omdat ze intern struikelen.”

Het bedrijf heeft de afgelopen maanden een personeelsstop ingesteld. Pichai heeft zijn medewerkers ook gewaarschuwd dat hun productiviteit en focus moeten verbeteren.

“We moeten ondernemender zijn, met meer urgentie, een scherpere focus en meer honger dan we op zonniger dagen hebben laten zien”, vertelde Pichai in juli in een interne memo aan Google-medewerkers.

Op de vraag hoe Google productiever kan zijn, zei Pichai: “Met schaal kun je langzamer beslissingen nemen.”

Kara Swisher grapte op het podium met Pichai over hoe een fictieve versie van Google werd afgebeeld in de populaire HBO-comedyserie Siliconen vallei. “Mensen zijn gewoon, weet je… allemaal op het dak, rustend en vestigt zich,” zei ze.

“Ik heb nog nooit gekeken” Siliconen vallei‘, antwoordde Pichai. “Te dicht bij huis.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in