Google-CEO Sundar Pichai waarschuwt voor concurrentie van Tiktok en andere Chinese bedrijven.

0
76


Google-topman Sundar Pichai waarschuwt voor concurrentie van Tiktok en andere Chinese bedrijven.

Pichai, de CEO van Google en het moederbedrijf Alphabet, dat ook eigenaar is van YouTube, zei: “Concurrentie komt uit het niets.” Weet je, drie jaar geleden had niemand van ons het over TikTok.

Een van de problemen die Pichai op de huidige markt heeft, is TikTok, een platform voor korte video’s dat zichzelf heeft ontwikkeld tot een van de meest bekende apps ter wereld.

Omdat de inkomsten van veel Big Tech-bedrijven gebaseerd zijn op advertenties, heeft de recente economische vertraging ervoor gezorgd dat de aandelenkoers van Alphabet het afgelopen jaar aanzienlijk is gedaald. In het tweede kwartaal van 2022 miste Alphabet voor het tweede achtereenvolgende kwartaal zijn winst- en omzetprognoses.

Je hebt het nu over verschillende bedrijven, en er zijn enkele uitstekende, zoals Trade Desk en andere. Het toont dus aan hoe actief deze markt is. Het lijkt helemaal niet op hoe het een paar jaar geleden deed, beweerde hij.

Dit geeft aan dat Google, een van de grootste werkgevers in de technologie-industrie en een bedrijf dat bekend staat om zijn fulltime werknemers genereuze voordelen te bieden, ook bezuinigt.

google ceo sundar pichai neemt de teugels en ellende van het alfabet over - quartz india

Ik heb altijd gedacht dat teveel focussen op concurrentie tot fouten leidt, zei Pichai. Vooral grote bedrijven gaan failliet door interne problemen.

Het bedrijf is onlangs begonnen met een personeelsstop. Pichai heeft zijn team ook gewaarschuwd dat ze hun focus en productiviteit moeten verhogen. Google-CEO Sundar Pichai schreef in een interne memo van juli dat het bedrijf ondernemender moet zijn en met meer urgentie, duidelijkheid en honger moet werken dan in het verleden.

Pichai antwoordde dat “met schaal, je langzamer kunt zijn om beslissingen te nemen” toen hem werd gevraagd hoe Google productiever zou kunnen zijn.

Op het podium maakten Kara Swisher en Pichai grappen over hoe Google werd afgeschilderd als een fictief bedrijf in de populaire HBO-comedyserie Silicon Valley. Mensen, weet je, zijn gewoon… allemaal aan het rusten en vesten zich op het dak, ‘zei ze.

Pichai antwoordde: ‘Ik heb nog nooit naar Silicon Valley gekeken. Te dicht bij je huis”.

TikTok’s geheim voor explosieve groei?

TikTok, ’s werelds snelstgroeiende videoplatform en eigendom van het in Peking gevestigde ByteDance, oefent toenemende druk uit op Amerikaanse socialemediabedrijven.

“Het voelt gewoon alsof ze iedereen voor zich winnen”, zegt Snap CEO Evan Spiegel van Scott Galloway, een marketingprofessor aan NYU Stern en co-host van de Pivot-podcast, die woensdag sprak op de Code Conference in Los Angeles.

tiktok bereikt wereldwijd 1 miljard gebruikers terwijl de groei toeneemt

Volgens de rapporten van Pew Research Center-gegevens van de maand augustus heeft TikTok actief jongere gebruikers weggelokt van Meta en is het nu populairder onder tieners dan Instagram en Snapchat. Volgens Code-presentator en journalist Kara Swisher geven deze Amerikaanse spelers op hun eigen terrein terrein af aan een Chinees bedrijf, ondanks het feit dat ze geen zaken kunnen doen in China; TikTok is “hun lunch opeten”. De pandemie hielp TikTok ook om een ​​​​ouder publiek in de VS te bereiken dat een nieuwkomer was en het moeilijk had.

Op de Code Conference van dit jaar uitten enkele van de beste media- en tech-CEO’s ter wereld, evenals bekende politieke figuren hun zorgen over de invloed, snelle uitbreiding en bewakingscapaciteiten van het Chinese platform, en sommigen riepen zelfs op tot de regelrechte verbieden. Met name TikTok was een van de weinige belangrijke, bekende sociale-mediabedrijven die er niet was.

De omvang van de investering van TikTok is volgens Spiegel van Snap, dat onlangs ongeveer 20% van zijn eigen personeel heeft ontslagen, de reden waarom het zo moeilijk is voor bedrijven om hierop te reageren, zowel in de Verenigde Staten als over de hele wereld .

Het was geen innovatie-landstrategie, dus het was een heel andere aanpak dan enig technologiebedrijf in het verleden had verwacht.

Volgens Spiegel is het robuuste aanbevelingsalgoritme van TikTok mogelijk gemaakt door het grote gebruikersbestand “Aangezien mensen het algoritme kunnen trainen en uiteindelijk een veel persoonlijkere feed kunnen krijgen die moeilijker te krijgen is op een nieuwe service, kreeg TikTok deze geweldige voorsprong al vroeg door echt agressief uitbreiden en een enorme hoeveelheid geld uitgeven om dat te doen, legde hij uit.

tiktok wordt geldautomaat met omzet verdrievoudigd tot $ 12 miljard - Bloomberg

Spiegel, de CEO, beweerde dat Snap zal concurreren met TikTok door voorrang te blijven geven aan relaties met vrienden en familie boven connecties met vreemden, een benadering die volgens hem fundamenteel was voor het succes van Snap. (TikTok opent de pagina ‘Voor jou’, die door het algoritme van de app voorgestelde video’s weergeeft van gebruikers die je misschien niet volgt.)

TikTok werd ook genoemd door Google-CEO Sundar Pichai als een van de nieuwste en felste concurrenten van zijn bedrijf, vooral met betrekking tot YouTube. In een interview met Code op dinsdag beweerde hij dat “de concurrentie in technologie hyperintens is” en dat een deel van deze druk, zoals van TikTok, uit het niets is ontstaan.

Amy Klobuchar, een democraat en leider van de technologie-antitrustwetgeving die gericht is op de dominantie van Google, Apple, Amazon en Meta, waarschuwde dat TikTok zich binnenkort bij die groep kan aansluiten.

Sundar Pichai is de CEO van een van de meest succesvolle bedrijven ter wereld, een bedrijf dat de online advertentie-industrie regeert, maar hij beweert dat hij het niet rustig aan kan doen.

Pichai, CEO van Google, besprak op Vox Media’s Code Conference in Beverly Hills, Californië, hoe de tech-industrie momenteel een “hyperintensieve” markt ervaart in een tijd van economische onzekerheid. De bewering dat Google problemen heeft, kan ook overtuigend zijn in een tijd waarin tegenstanders van Big Tech, zoals senator Amy Klobuchar, antitrustwetgeving promoten die zich op het bedrijf zou richten.

“Waarom zouden we ze zo’n groot deel van onze vrijemarkteconomie laten controleren?” – verklaarde Evan Spiegel, CEO van Axel Springer

De senator van Minnesota vertelde dinsdag aan Swisher dat er heel goed wetgeving met betrekking tot TikTok zou kunnen worden ingevoerd. Ze beweerde dat hoewel het nationale veiligheidswetgeving zou kunnen zijn, haar antitrustwetgeving TikTok ook zou straffen als de Amerikaanse tak zou groeien tot de grootte van de Amerikaanse techgiganten. TikTok zou worden opgenomen als het de status van poortwachter zou krijgen.

Bij Code heeft Mathias Dopfner, CEO van Axel Springer, eigenaar van nieuwsorganisaties als Insider, Politico en Protocol, misschien wel de sterkste kritiek geuit op TikTok. TikTok’s “meest prominente” rivaal in de media, inhoud en creatieve industrie, volgens Dopfner, heeft opgeroepen tot het verbieden van het platform.

fortuinen van sociale media-miljardairs, geleid door snap's evan spiegel, duiken dinsdag met miljarden

Elke democratie zou TikTok moeten verbieden, beweerde Dopfner. We kunnen China niet in. Waarom zouden we ze dan toestaan ​​om zo’n dominante positie te hebben in onze vrijemarkteconomie als ze toegang hebben tot platforms zoals Facebook, Google, Amazon en anderen? ”

De effecten van deze afhankelijkheid zullen uiteindelijk door ons worden gevoeld, vervolgde hij, en ze zullen niet alleen commercieel van aard zijn; naar mijn mening zullen ze ook belangrijke politieke gevolgen hebben.

Axel Springer de CEO is een van de weinige belangrijke uitgeverijen in Duitsland en Europa die niet samenwerkt met TikTok, maar Dopfner waarschuwde dat er binnenkort misschien geen andere optie is.

We zouden een punt kunnen bereiken waarop we het ons niet langer kunnen veroorloven omdat we te veel jong publiek verliezen, zei hij. “Ik weet niet hoe lang we dat kunnen blijven doen.”

Jen Psaki, een voormalig perssecretaris van het Witte Huis, herhaalde dit soort afwegingen en noemde het een ‘moreel dilemma’. Hoewel de mogelijkheid van Chinese surveillance zorgwekkend is, zei Psaki woensdag dat het niet gebruiken van TikTok “een enorme belemmering” zou zijn. Vanwege hun kracht en brede publieksbereik.”

Tim Cook, de CEO van Apple, bleek zelfs een mening te hebben. Cook werd ondervraagd over iPhone-apps die hebben bijgedragen aan de politieke en sociale verdeeldheid die Steve Jobs zou hebben veracht tijdens een paneldiscussie over de erfenis van Steve Jobs en de evolutie van Apple op woensdagavond met Laurene Powell Jobs en de voormalige Chief Design Officer van Apple, Mijnheer Jony Ive.

Cook, de CEO van Apple, zei tegen Swisher: “We hebben nooit iemand de telefoon gegeven om eindeloos, gedachteloos door een feed te scrollen”, zonder specifieke personen te noemen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in