GoFundMe haalt meer dan $ 100.000 op om Walmart-medewerker te helpen met pensioen te gaan na virale TikTok-video

0
10


Een GoFundMe die is opgezet om een ​​Walmart-werknemer, Nola, te helpen met pensioen te gaan, heeft in 24 uur meer dan $ 100.000 opgehaald nadat een video van haar in de kantine die er diep neerslachtig uitzag, viraal ging TikTok. Deze stortvloed aan steun als gevolg van een virale video komt slechts enkele maanden nadat een brief aan de CEO’s van Apple en Google onthulde dat de FCC-commissaris TikTok wil verbieden.


TikTok heeft zich snel gevestigd als een van de snelstgroeiende sociale apps en is sinds de lancering in 2016 uitgegroeid tot meer dan 1 miljard actieve maandelijkse gebruikers. mediaplatforms zoals Twitter en Instagram. In een poging om te reageren op de groei van TikTok, hebben sommige rivaliserende apps voor sociale media hun eigen pogingen ondernomen om korte video’s te promoten, vaak tot frustratie van bestaande gebruikers. Gaming is een populair onderwerp geworden op TikTok, met game-gerelateerde video’s zoals een video waarin een 85-jarige opa een PS5 krijgt voor zijn verjaardag en die grote aantallen kijkers trekt.

GAMERANT VIDEO VAN DE DAG

GERELATEERD: TikTok heeft Hasan Piker verboden

In een video die is geüpload naar TikTok en die nu meer dan 15 miljoen keer is bekeken, deelt gebruiker dbon973_ beelden van zijn collega, Nola, die in de Walmart kantine zit en er erg versleten uitziet van de dag. Bedekt met de woorden “Het leven zou niet zo moeilijk moeten zijn …” en ondersteund door sombere muziek, ging de hartverscheurende video snel viraal, wat leidde tot oproepen van de reacties voor een GoFundMe voor Nola. In een reeks vervolgvideo’s bevestigde dbon973_ dat er een GoFundMe was opgericht en sprak hij zijn verbazing en vreugde uit over hoeveel geld er al was opgehaald.

Nadat hij in iets meer dan 24 uur meer dan $ 100.000 had ingezameld dankzij de donaties van meer dan 9.000 mensen, en plannen had gemaakt met Nola’s dochter om haar te verrassen met het nieuws, deelde dbon973_ een video waarin hij Nola ging ontmoeten op de parkeerplaats van Walmart. dbon973_ legde uit hoe hij Nola had opgenomen en de video online had gezet nadat hij had gezien hoe hard ze werkte, en vertelde Nola over de stortvloed aan donaties voordat hij de rekening overdroeg aan haar eigendom. Duidelijk verrast maar blij met het nieuws, zegt Nola dat de donaties meer dan de helft zouden opleveren van wat ze nog aan haar huis verschuldigd was. Na een reeks recente, spraakmakende controverses op TikTok, laat deze hartverwarmende video zien dat het platform ook de potentie heeft om een ​​bron van goeds te zijn.

In een tijd waarin het soms lijkt alsof sociale media alleen het slechtste van de mensheid belichten, herinneren verhalen als deze eraan dat deze krachtige tools ook kunnen worden gebruikt om het goede in de wereld te brengen. Terwijl TikTok het sociale-medialandschap blijft ontwrichten en onderweg een groeiend aantal TikTok-sterren creëert, hopen veel gebruikers waarschijnlijk dat er meer positieve verhalen zoals deze op het platform zullen verschijnen.

MEER: Zal ​​TikTok Gaming Twitch inhalen?

Bron: GoFundMe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in