Ghost’s Tobias Forge begreep TikTok pas een maand geleden

0
110


Een overvloed aan artiesten heeft dit jaar om verschillende redenen nummers viraal laten gaan op TikTok, waaronder Ghost. Grappig genoeg gaf frontman Tobias Forge echter toe dat hij tot ongeveer een maand geleden niet eens begreep hoe het videoplatform werkte.

Veel van de nummers die de afgelopen maanden enorm populair werden op TikTok, waren te zien in de Netflix-serie Vreemde dingen, inclusief Metallica’s “Master of Puppets.” Hoewel het geen deel uitmaakte van de soundtrack van de show, ging Ghost’s eigen “Mary on a Cross” in augustus viraal dankzij de opname in een Vreemde dingen TikTok-video. Als gevolg hiervan kraakte het de Top 10 van Spotify’s Viral 50 Global-hitlijst.

Forge is altijd al een behoorlijk mysterieus persoon geweest, en tijdens een nieuw interview met Detroit’s WRIF-station, ging hij in op zijn besluit om sociale media te vermijden.

“Ik voelde al in 2008, toen al dat soort dingen verscheen, dat dat niets voor mij was. Dus ik leef gewoon een levensstijl die een beetje meer old school is, als je wilt”, legde de zanger uit. “Maar ik begrijp ook de betekenis en de mechanismen die mensen ertoe aanzetten dat te gebruiken en waarom het belangrijk is en zo, en waarom het belangrijk voor ons is. Dus vanuit dat standpunt bekritiseer ik het niet.”

De zangeres voegde eraan toe dat streamingdiensten, zoals Spotify, hielpen de muziekbusiness “uit de donkere middeleeuwen” te halen door labels een reden te geven om weer geld uit te geven en hun vertrouwen in artiesten te stellen.

“Dus daar ben ik heel blij mee, en ik ben blij met TikTok, ook al was TikTok iets … ik bedoel, ik heb kinderen en ik weet dat TikTok bestond, maar TikTok is iets dat ik de afgelopen maand heb geleerd wat het was ’, onthult hij. “Kortom. Ik moest al snel zoiets van: ‘Vertel me gewoon wat er aan de hand is. Ik snap het niet. Oké. Oké. Cool.'”

Luister hieronder naar de discussie.

Ghost is momenteel op pad met Mastodon en Spiritbox, met het volgende optreden gepland voor vanavond (15 september) in Quebec City. Bekijk de rest van de data en koop tickets via deze link.

Ghost’s Tobias Forge begreep TikTok pas een maand geleden

7 keer dat muzikanten tegen hun platenlabels vochten

Altijd een rommelige situatie.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in