Gerucht: TikTok lijdt onder grote hack, 1 miljard+ accountgegevens gestolen

0
91


TikTok wordt geconfronteerd met veel vragen met betrekking tot de gegevensbeveiliging nadat geruchten begonnen te circuleren over het feit dat de broncode steeds meer bestaat.

Bloomberg meldde: dat verschillende cyberbeveiligingsanalisten maandag naar Twitter gingen om het publiek te informeren over een mogelijke beveiligingsinbreuk in de broncode van TikTok. Deze inbreuk op de beveiliging was terug te voeren op TikTok’s gegevensopslag waarvan de analisten beweren dat deze persoonlijke accountinformatie over gebruikers bevatte, waardoor ze de vermeende inbreuk als een “”zeer ernstige kwetsbaarheid“. De inbreuk op de beveiliging werd gevonden in de Android-applicatie van TikTok en zou aanvallers hebben toegestaan ​​om “omvatten gebruikersaccounts met een enkele klik“.

Op 3 september verschenen berichten op de Prikbord forums waar een hacker schreef dat de server 2,05 miljard records bevat in een gigantische database van 790 GB. Gevolgd door deze geruchten was een tweet van hackgroep BlueHornet, die schijnbaar zijn account door Twitter heeft opgeschort nadat dit verhaal aan populariteit won. De tweet luidde: “Wie had ooit gedacht dat TikTok zou besluiten om al hun interne backend-broncode op één Alibaba Cloud-instantie op te slaan met een rommelig wachtwoord?“.

In reactie op deze geruchten en beweringen vertelde een TikTok-woordvoerder aan Bloomberg UK dat de vermeende gecompromitteerde TikTok-broncode “staat volledig los van de backend-broncode van TikTok“. TikTok ging naar Twitter om toe te voegen, “TikTok geeft prioriteit aan de privacy en veiligheid van de gegevens van onze gebruikers. Ons beveiligingsteam heeft deze claims onderzocht en geen bewijs gevonden voor een inbreuk op de beveiliging“.

Troy Hunt, een Australische webbeveiligingsadviseur, die enkele van de gelekte gegevens doornam, ging naar Twitter om te zeggen dat het een “allegaartje“.

Gerucht: TikTok lijdt onder grote hack, 1 miljard+ accountgegevens gestolen 03 |  TweakTown.com

BEKIJK GALERIJ – 2 AFBEELDINGEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in