Geestige muzikale onthulling van leraar bekeken door miljoenen op TikTok

0
115


“Ik wou dat mijn leraren zo leuk waren op de middelbare school!” een kijker zei over de Iowa koordirigent.

Screengrab van @itsmrfinn TikTok-video’s

Meestal zijn musicals bedoeld om het publiek op het puntje van hun stoel te hebben, maar voor een middelbare schoolklas in Iowa waren de acteurs en zangers degenen die in spanning leefden.

Gedurende een aantal dagen gebruikte Myles Finn, koordocent op de Indianola High School, het eliminatieproces om de keuzes te verkleinen voor welke musical de klas in 2023 zou spelen.

Musicals zoals “Mama Mia”, “Into the Woods” en “Mary Poppins” zouden van het bord worden geplukt, waardoor er steeds minder opties overblijven en de opwinding van de klas toeneemt.

Per ongeluk merkte Finn dat hij miljoenen kijkers op TikTok vermaakte met een creatieve manier om het schooljaar te beginnen.

Nu heeft hij meer dan 27 miljoen views op zijn grote muzikale onthulling, een uitgebreid plan dat kijkers herinnerde aan hun tijd op de middelbare school en hen jaloers maakte op Finns studenten.

“Ik wou dat mijn leraren zo leuk waren op de middelbare school!” grapte een kijker.

“Leraren zoals deze … zij hebben de grootste impact”, merkte een ander liefdevol op.

Finn hield zijn studenten en TikTok-kijkers op de rand van de spanning die op de laatste dag van de muzikale onthulling overkwam. Er waren nog twee opties: “Beauty and the Beast” of “Mary Poppins”.

Finn pelde ze van het bord en verfrommelde ze in zijn hand terwijl de kamer vol studenten (en het commentaargedeelte van TikTok) opgewonden zoemde.

“Ik, een bijna 40-jarige vrouw: wat doen we voor het voorjaarsspel? Ik moet het weten!” merkte een persoon op, geïnvesteerd in de spanning.

Wat volgde was een ingewikkelde reeks vooraf opgenomen video’s, een speurtocht tussen de koorzalen en een tromgeroffel in de aanloop naar de laatste muzikale onthulling, die iedereen onmiddellijk begreep toen de luidsprekers een iconisch thema van vier noten schalden op het orgel gevolgd door twee knipbewegingen met de vingers – “The Addams Family.”

Finns klas barstte los en stond te popelen om te beginnen met de repetities.

“Ik heb net gezien hoe de meest geweldige, getalenteerde en meelevende leraar ooit zo’n mooi moment in elkaar heeft gezet! U, meneer, heeft een kroon nodig’, merkte een kijker op.

“Ik was net zo opgewonden als die kinderen in de kamer”, merkte een ander op.

Profielafbeelding van Alison Cutler

Alison Cutler is een National Real Time Reporter voor het zuidoosten bij McClatchy. Ze studeerde af aan de Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication aan de Arizona State University en werkte eerder voor The News Leader in Staunton, VA, een tak van USAToday.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in