Geen TikTok: heilige plaatsen in Nepal beginnen de app voor het delen van video’s te verbieden

0
13


Sommige heilige plaatsen in Nepal zijn begonnen met het verbieden van TikTok, omdat mensen massaal naar locaties zijn toegestroomd om zichzelf te filmen, wat sommige gelovigen van streek maakte.

“Ik kwam op bezoek, maar vooral voor TikTok”, zei een vrouw op een locatie in Kathmandu, de hoofdstad van het land.

Sommige sites hebben ‘Geen TikTok’-borden geplaatst. Anderen hebben CCTV-camera’s geïnstalleerd en bewakers ingehuurd om de locaties te patrouilleren.

“Het is het verbod op TikTok. Het is verboden. We kunnen soms foto’s gebruiken, maar niet de TikTok”, zegt Binod Shrestha, een lid van de ontwikkelingscommissie van de Boudhanath-tempel.

“Mensenmassa’s gebruiken ook TikTok. Ze storen de mensen die lopen en aanbidden.”

TikTokers zijn ook beschuldigd van het veroorzaken van files in het van toerisme afhankelijke land en het dwingen van sommige boeren in het oosten van Nepal om hun velden vroeg te oogsten nadat mensen hun gewassen hadden vertrapt.

“Ze maken alles kapot. Ze vertrappen mijn rijstscheuten”, zegt Jayaram Thapa, een boer.

‘Wat zou ik ze kunnen vertellen? Ik zeg dat ze moeten stoppen, niet om mijn velden te beschadigen, maar ze dansen. Ze vertellen me dat ze niets verkeerd doen.”

De populariteit van TikTok is de afgelopen twee jaar enorm gestegen in Nepal. Uit een onderzoek blijkt dat het percentage mensen met internettoegang dat de app gebruikt, is gestegen van slechts drie procent naar 55 procent. De stijging is gedeeltelijk toe te schrijven aan de COVID-19-pandemie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in