Future of TV Briefing: Nieuwsorganisaties bereiden zich voor op ‘de TikTok-verkiezing’

0
12


In de Future of TV Briefing van deze week wordt bekeken hoe nieuwsorganisaties van plan zijn de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen van volgende week op TikTok te verslaan.

De TikTok-verkiezing

De belangrijkste hits:

  • Nieuwsuitzendingen zullen balanceren tussen tijdige berichtgeving over de verkiezingen en het raadselachtige algoritme van TikTok.
  • Ze zullen ook manieren gebruiken om hun berichten te presenteren als gezaghebbende nieuwsbronnen.
  • Ze overwegen ook hoe TikTok verkiezingsgerelateerde inhoud kan onderdrukken.

Zou het je schokken om te horen dat TikTok aanstaande dinsdag een belangrijke rol zal spelen in de berichtgeving over de Amerikaanse verkiezingsdag van nieuwsorganisaties? Het zou niet moeten.

“Dit zijn de TikTok-verkiezingen”, zegt Christina Capatides, vp social media en trending content bij CBS News. “In 2022 zou je als nieuwsorganisatie nalatig zijn om het enorme potentieel voor bereik en publiekswerving dat TikTok op tafel brengt niet te erkennen. Ik bedoel, we zien weergavetellingen op TikTok die echt, echt buitengewoon zijn voor nieuws. In de bloei van Facebook zagen we dit soort views, maar het is eigenlijk nog groter dan dat. Het is een belangrijk onderdeel van onze verkiezingsverslaggeving.”

Echter, voor zoveel kansen als TikTok voor nieuwsuitzendingen biedt om miljoenen mensen te bereiken, stelt het hen voor een aantal unieke uitdagingen.

Om te beginnen kan het platform trends veroorzaken, maar het is niet noodzakelijk realtime zoals Twitter, dus tijdgevoelige berichten dreigen verouderd te raken tegen de tijd dat ze worden bekeken. Bovendien kan de door gebruikers gegenereerde esthetiek van het platform gezaghebbende informatiebronnen maskeren. En dan is er nog de bezorgdheid over te agressieve pogingen om inhoud te modereren die de berichten van nieuwsuitzendingen onderdrukken.

Niet dat dat nieuwsorganisaties – waaronder ABC News, CBS News, NBC News, The Washington Post en Vice News – ervan weerhoudt om grote verkiezingsdagen op het platform voor te bereiden.

“We kijken waarschijnlijk naar ergens tussen de drie tot vier keer het aantal berichten dat we normaal op een normale dag zouden plaatsen [on TikTok]’, zegt Catherine Kim, svp van wereldwijd digitaal nieuws bij NBC News en MSNBC. De outlet plaatst doorgaans drie tot vier video’s per dag, volgens Devan Joseph, uitvoerend producent van originele sociale video bij NBC News.

Hoe redacties TikTok . aanpakken

Ondanks de complexiteit van TikTok is er dat potentieel om een ​​groot publiek te bereiken, waarbij nieuwsorganisaties hun middelen bundelen om de ins en outs van de tussentijdse verkiezingen van dit jaar op het platform te verslaan.

‘Zowat iedereen is er op de een of andere manier bij betrokken. De verslaggever die het veld in gaat is erbij betrokken; ze schrijven het script; ze verschijnen vaak op camera. We hebben sociale producenten die heel goed zijn in het samenvoegen van korte video-opnames op telefoons. En dan is het helemaal aan mij om na te denken over wat het TikTok-verhaal hier is en hoe dat past in het totale pakket van wat we produceren”, zegt Michael Learmonth, hoofdredacteur van Vice News.

Vice is van plan video-editors uit de hele organisatie in te schakelen die normaal gesproken werken aan shows zoals “Vice News Tonight” en hen te laten helpen bij het samenstellen van TikTok-video’s.

De TikTok-output van The Washington Post zal de verantwoordelijkheid zijn van het driekoppige kernteam van de Washington Post, maar het team zal waarschijnlijk Post-journalisten aantrekken om te verschijnen in video’s en in online gepubliceerde artikelen, zei Dave Jorgenson, senior TikTok-producer bij The Washington Post. Bovendien zal Jayne Orenstein, de senior producer van de Post voor video, aanwezig zijn om elke video te controleren voordat deze wordt gepubliceerd.

“Dat wordt onze kleine rode telefoon, maar in dit geval is het gewoon een Slack-kanaal,” zei Jorgenson.

De actualiteit van TikTok

TikTok is niet zo realtime als Twitter en ook niet zo groenblijvend als YouTube, maar ergens daar tussenin. Video’s kunnen onmiddellijk na het plaatsen verschijnen en over het platform worden verspreid, of ze kunnen dagen of weken later in de feeds van mensen verschijnen. Als gevolg hiervan moeten nieuwsorganisaties uitzoeken hoe ze een breaking news-evenement zoals de verkiezingsdag kunnen verslaan op een manier die de kans verkleint dat de nieuwscyclus hun video’s verbreekt.

Een manier om dit te doen is door live te gaan op TikTok, zoals NBC News van plan is te doen. “We gaan onze NBC News Now-verslaggeving over de verkiezingsnacht livestreamen”, zei Kim. De stream begint waarschijnlijk rond 17.00 uur ET en de duur hangt af van de reactie die het ontvangt van het TikTok-publiek van NBC News en welke impact de stream heeft op de prestaties van de reguliere TikTok-video’s die op de verkiezingsdag worden gepost.

ABC News is op dezelfde manier van plan om zijn ABC News Live-stream op TikTok te simuleren, beginnend om 19.00 uur ET en de hele nacht uitgezonden, zei Evan McMurry, senior manager social bij ABC News. Op de vraag of er bezorgdheid bestaat dat de livestream de prestaties van de niet-live TikTok-video’s van ABC News zou kunnen schaden, “hebben we geconstateerd dat ze additief zijn”, zei hij.

Een andere benadering is het omzeilen van de tweede-tot-tweede aard van verkiezingsverslaggeving en zich concentreren op onderwerpen die de tand des tijds waarschijnlijker zullen doorstaan. Op de verkiezingsavond zal het team van Capatides Slack gebruiken om te bespreken welke clips uit de berichtgeving van CBS News moeten worden gebruikt voor TikTok-video’s, rekening houdend met “of dit iets is dat achterhaald kan zijn tegen de tijd dat mensen het zien en niet alleen achterhaald [but] ronduit misleidend’, zei ze. “We weten dat het algoritme vaak langzaam brandt.”

De Washington Post zal proberen de naald te rijgen door de muur van zijn TikTok-studio te gebruiken om de verkiezingsontwikkelingen in de loop van de dag en nacht te volgen en die muur te laten dienen als de achtergrond van de video’s als een soort verkiezingsplakboek, zei Jorgenson.

Autoriteit uitdrukken te midden van verkeerde informatie

Doorgaans willen nieuwsorganisaties dat hun TikTok-video’s native aanvoelen op het platform waar de gemiddelde persoon vaak clips plaatst die thuis met zijn telefoon zijn gemaakt. Maar op de verkiezingsdag willen nieuwszenders zichzelf versterken als gezaghebbende informatiebronnen, gezien het potentieel voor verkeerde informatie en desinformatie om die dag op TikTok te verspreiden.

The Washington Post zal bijvoorbeeld TikTok-video’s produceren vanuit zijn studio, met een fel neonbord met de woorden “The Washington Post TikTok-team”. “Het zal letterlijk naar je flitsen: ‘Dit is The Washington Post'”, zei Jorgenson.

NBC News en CBS News willen op dezelfde manier de bonafides van hun traditionele nieuwsmerken in hun TikTok-verslaggeving in grotere mate dan normaal benadrukken. Voorbeeld: NBC News’s geplande simultane uitzending van de NBC News Now livestream.

“We gaan ons inzetten om veel meer van wat we produceren te delen op onze platforms, waaronder NBC News Now en onze [TV] netwerkdekking], met het publiek op TikTok. Meestal is dat niet per se de benadering die we aannemen voor TikTok, “zei Kim.

Het TikTok-account van CBS News zal waarschijnlijk meer clips van de tv-verslaggeving bevatten, inclusief beelden die zijn opgenomen in de CBS News-studio, om expliciet te laten zien dat de video’s afkomstig zijn van een betrouwbare bron. “Dat is een reden dat het knippen van meer uit de uitzending op die dag nog belangrijker wordt, omdat we weten dat deze platforms bol staan ​​van desinformatie”, aldus Capatides.

Overwegingen voor het onderdrukken van inhoud

Voorafgaand aan de verkiezingsdag heeft TikTok een document met nieuwszenders gedeeld waarin algemene richtlijnen worden geschetst over hoe het platform politieposten zal handhaven om de verkiezingsintegriteit te behouden. Maar dat document was niet bepaald prescriptief om nieuwsorganisaties te helpen ervoor te zorgen dat hun video’s niet in strijd zijn met TikTok’s inspanningen om inhoud te modereren.

“Het lijkt alsof ze wat strenger zijn met betrekking tot dingen rond de verkiezingen, maar er zijn niet veel details”, zei Joseph.

Gezien de onzekerheid over hoe TikTok inhoud op de verkiezingsdag precies zal modereren, testen sommige verkooppunten het platform onder druk op mogelijke onderdrukkingsbedreigingen.

“De sfeer onder nieuwsuitgevers op dit moment is dat we allemaal onze eigen experimenten doen om de wateren te testen en te zien welke inhoud vliegt en welke niet,” zei Capatides. Daartoe nam CBS News drie clips van een recente aflevering “Face the Nation” die gericht was op het probleem van desinformatie en plaatste ze op TikTok om te zien of een van hen werd onderdrukt, maar Capatides zei dat de nieuwszender nog geen antwoord had gekregen .

Uiteindelijk zullen de nieuwsuitzendingen echter overgeleverd zijn aan de inhoudsmoderators van TikTok. Dat is een reden waarom de Post ervoor heeft gekozen om voorafgaand aan de verkiezingen video’s te maken waarin wordt gewezen op de mogelijkheid dat berichten worden onderdrukt.

“Een groot deel van die onderdrukkingstest was er gewoon voor zorgen dat we het bewustzijn verspreiden over hoe dat werkt en erop wijzen dat we onze inhoud niet zullen veranderen omdat we denken dat TikTok het zou kunnen onderdrukken,” zei Jorgenson. “Dat geeft me zelfs meer moed om ervoor te zorgen dat we dit nieuws zo veel mogelijk verspreiden.”

Wat we hebben gehoord

“[Subscriber acquisition] is dit jaar zeker moeilijker geweest. Er zijn weekenden waarin iemand als HBO Max is geblokkeerd [home screen ad inventory] op Roku. We zien steeds meer van dat soort dingen die het moeilijk maken [to get in front of potential subscribers].”

— Streaming executive

Nummers om te weten

28%: Percentage van het aandeel Amerikaanse huishoudens dat in het derde kwartaal van 2022 een door advertenties ondersteunde streamingdienst gebruikte, vergeleken met 82% dat een op abonnementen gebaseerde streamer gebruikte.

– $614 miljoen: Bedrag dat Comcast in het derde kwartaal van 2022 aan Peacock-gerelateerde uitgaven heeft verloren.

-204.000: Aantal betaaltelevisieabonnees dat Charter verloor in het derde kwartaal van 2022.

$828.501: Gemiddelde prijs voor het weergeven van een advertentie van 30 seconden tijdens NBC’s ‘Sunday Night Football’ dit seizoen, de duurste tv-advertentieruimte op de televisie-uitzendingenmarkt onder terugkerende series.

5,3%: Percentageaandeel van toprollen in streaming- en uitgezonden tv-programma’s die werden gehouden door Latino-artiesten.

Wat we hebben behandeld

De inkomsten uit videoadvertenties met insiders groeien door onsite, direct verkochte deals:

  • Insider’s on-site video-inkomsten overtroffen de inkomsten uit de splitsing van de advertentieverkoop op YouTube in 2022.
  • Het gebruik van First-party data van Insider en verbeteringen aan productie en distributie hebben bijgedragen aan de omzetgroei.

Lees hier meer over de videoadvertentieactiviteiten van Insider.

Met behulp van NBA-sterren strijdt Goldfish om aandacht van Gen Z op streaming, TikTok en Instagram:

  • Het merk Campbell Snacks besteedt 30% van het budget van zijn laatste campagne aan CTV.
  • Het grootste deel van het campagnebudget – 70% – is bestemd voor platforms als TikTok en Instagram.

Lees hier meer over de videostrategie van Goldfish.

De directe responsmogelijkheden van TikTok resoneren niet met prestatiemarketeers – maar toch:

  • De DR-mogelijkheden van de korte video-app verbleken in vergelijking met die van Amazon, Google en Meta.
  • TikTok heeft ruimte voor verbetering met betrekking tot matchpercentages en de optimalisatie-algoritmen.

Lees hier meer over de direct-response advertentie-ontvangst van TikTok.

Wat we lezen

Adverteerders van Netflix:
Sommige adverteerders kiezen ervoor om het eerste verkooppraatje van Netflix af te wachten in de hoop ofwel minder te betalen of een beter idee te krijgen van wat ze in ruil voor hun geld krijgen, aldus Insider.

Amazon’s Nielsen-beoordelingen:
Amazon beweert ongeveer 2 miljoen meer kijkers te hebben ontvangen voor zijn “Thursday Night Football” -streams dan Nielsen heeft gemeten, en Nielsen is het niet oneens met de telling van Amazon en trekt zijn eigen telling ook niet in, aldus CBS News.

Hollywood’s inclusiviteitsverbintenis:
Sommige entertainmentmanagers zijn persoonlijk van mening dat de film- en tv-industrie te veel heeft gecorrigeerd voor het produceren van shows en films met mensen uit ondervertegenwoordigde groepen, en anderen zijn bang dat de economische neergang zal leiden tot bezuinigingen op investeringen die gericht zijn op diversiteit en integratie, aldus The New York Times.

De streamingbundel van YouTube:
YouTube begint aan het wederopbouwtijdperk van streaming met zijn Primetime Channels-product waarmee mensen toegang krijgen tot hun abonnementen op streamers zoals Paramount + en Epix via het videoplatform dat eigendom is van Google, volgens The Verge.

Uitbetalingen van Snapchat-makers:
Het verticale videoplatform in korte vorm heeft het geld dat via het Spotlight-fonds aan makers wordt betaald, teruggebracht van miljoenen dollars per week tot miljoenen per jaar, aldus TechCrunch.

De COVID-protocollen van Hollywood:
Film- en tv-studio’s en vakbonden hebben de gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor producties verlengd tot januari, maar zullen volgens The Hollywood Reporter enkele bepalingen versoepelen, zoals testvereisten.

Twitter’s Vine-opstanding:
Naast plannen om naar verluidt werknemers te ontslaan en geverifieerde gebruikers in rekening te brengen, wil Elon Musk volgens Axios het korte videoplatform Vine van Twitter tegen het einde van het jaar opnieuw lanceren.

CNN’s originele programmabezuinigingen:
CNN heeft besloten te stoppen met het kopen van documentaires en originele shows om het tv-nieuwsnetwerk van Warner Bros. Discovery te helpen kosten te besparen, aldus The New York Times.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in