Flint-man gearresteerd nadat TikTok-video liet zien dat hij een jong kind in het gezicht sloeg, zegt sheriff

0
15


OAKLAND COUNTY, MI – Autoriteiten zeggen dat een Flint-man werd gearresteerd en beschuldigd van kindermishandeling in de vierde graad nadat een video van de man die een kind jonger dan 5 jaar in het gezicht sloeg viraal ging op het socialemediaplatform TikTok.

John Wesley Hanley III, 25, werd zaterdag 22 oktober voorgeleid in de 50e districtsrechtbank in Pontiac wegens een telling van kindermishandeling in de vierde graad, volgens het Oakland County Sheriff’s Office.

Hanley III, van wie de autoriteiten zeiden dat hij uit Flint komt, werd zaterdag vrijgelaten op een persoonlijke borgsom van $ 20.000 nadat hij niet schuldig had gepleit aan de aanklacht.

“De acties die in deze video worden weergegeven, zijn weerzinwekkend”, zei sheriff Michael Bouchard van Oakland County zaterdag in een verklaring. “Het is buitengewoon verontrustend om een ​​volwassen man te zien, een peuter in het gezicht te slaan en hem op de grond te krijgen.

“Geweld van deze aard, vooral wanneer het kinderen betreft, zal worden vervolgd in de ruimste zin van de wet”, vervolgde hij. “Ik ben trots op het onderzoeksteam voor hun toewijding om in deze zaak snel gerechtigheid te brengen.”

Het Oakland County Sheriff’s Office zei dat het op 14 oktober werd gewaarschuwd voor een incident van kindermishandeling dat op TikTok werd gedeeld.

Een bezorgde burger stuurde een kopie van de video via e-mail naar het kantoor van de sheriff en de autoriteiten konden vaststellen dat het incident plaatsvond in de buurt van het 1200-blok van Perry Street in Pontiac.

De video, die het kantoor van de sheriff beschreef als grafisch, toont een man die ze naar eigen zeggen identificeerden als Hanley III die tegen een minderjarig kind schreeuwde omdat hij tegen vuil schopte terwijl hij in de rij stond bij een foodtruck.

Seconden later wordt gezien dat de man het kind bij de arm door de parkeerplaats sleept en het kind vervolgens in het gezicht slaat.

Detectives waren in staat om de exacte locatie van het incident te bepalen via de video die door een betrokken partij was verzonden, en verkregen beveiligingsbeelden van een bedrijf dat op de video te zien was, aldus het kantoor van de sheriff.

Hanley III werd geïdentificeerd via sociale media en werd vrijdag 21 oktober in hechtenis genomen.

“Ik wil de persoon (personen) bedanken voor het onder onze aandacht brengen van deze TikTok-video en anderen aanmoedigen hetzelfde te doen als ze getuige zijn van criminele handelingen op een social-mediaplatform”, zei Bouchard.

Lees meer bij The Flint Journal:

Records detail zaak tegen voormalige Grand Blanc Township trustee beschuldigd van het oplichten van klanten

Man, vrouw herinneren zich ontmoeting met man beschuldigd van moord op Flint Family Dollar, momenten na schietpartij

Vrouw gedood na aanrijding door voertuig in Flint

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in