Female Science TikToker vraagt ​​kijkers om te stoppen met het taggen van Hank Green

0
14


  • Een vrouwelijke wetenschap Tiktoker heeft kijkers gevraagd Hank Green niet meer te taggen in haar inhoud.
  • Ze zei dat ze een doctoraat in de natuurkunde heeft, wat een relevantere expertise is dan die van Green.
  • Green heeft eerder gezegd dat hij zich “raar” voelt als hem wordt gevraagd om mee te wegen in de video’s van andere videomakers.

Een TikToker die zegt dat ze een materiaalfysicus is, vraagt ​​kijkers om te stoppen met het taggen van wetenschapsbeïnvloeder Hank Green in haar inhoud.

Op 13 december beschreef @ash_phd een kernfusie-experiment als een “enorme, enorme doorbraak voor schone energie”, en zei dat ze “geschokt” zou zijn als het Lawrence Livermore National Lab-personeel er geen Nobelprijs voor zou winnen.

De volgende dag plaatste @ash_phd een vervolgvideo en reageerde op een opmerking van een kijker die Green had getagd.

“Als we hier gewoon mee zouden kunnen stoppen, zou dat mooi zijn”, begon ze.

‘Heeft Hank Green een doctoraat in de natuurkunde?’ zij vroeg. “Nee, dat heeft hij niet. Ben ik gepromoveerd in de natuurkunde? Ja, dat heb ik.”

“In feite bevindt het zich eigenlijk in een brandpunt van hogedrukmateriaal, wat precies relevant is voor die video”, vervolgde ze. “Als je een vraag hebt, stel deze dan aan de maker”, zei @ash_phd tegen kijkers. “Tag Hank Green niet door te zeggen ‘we hebben Hank Green nodig om het uit te leggen’, want dat doe je niet.”

De gebruiker reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Insider om commentaar en Insider kon haar inloggegevens niet onafhankelijk verifiëren.

Green, die een BS in biochemie en een MS in milieustudies heeft, is een immens populaire videomaker die wetenschappelijke content maakt voor zijn 7,3 miljoen volgers. (Hij is ook de broer van John Green, de bestsellerauteur van de New York Times).

Hij heeft eerder gewezen op het feit dat commentatoren hem taggen in video’s van andere videomakers.

“Als je iemand ziet met een video op Tik Tok, en ze leggen een of ander heerlijk facet van ons universum uit, en je denkt ‘is dat echt?’ Misschien heb je de neiging om te zeggen: ‘Hé, @hankgreen, is dit echt?”, zei Green tegen de kijkers op 8 februari. , wat niet onwaarschijnlijk is, weet je, we hebben allemaal onze expertises en die van mij zijn beperkt.”

Green zei dat hij “erg blij” was dat hij “een zekere mate van geloofwaardigheid” in de ruimte had gevestigd, maar voegde eraan toe: “Er zijn heel veel mensen die meer weten over de dingen waar ze vanaf weten dan ik. Ik denk dat het een gevoel kan voelen beetje raar voor hen om te zien dat ik getagd word in hun opmerkingen als ze meer weten over iets dat ik doe, en ik denk dat ik me er ook een beetje raar bij voel.”

Andere vrouwelijke TikTok-makers in de wetenschappelijke ruimte hebben ook gezegd dat ze te maken hebben met commentatoren die de mening van mannen uitstellen.

Wetenschapsvlogger Charlotte Moore-Lambert reageerde op een opmerking over een van haar video’s waarin Green werd getagd in november 2020. “Doe dit alsjeblieft niet”, zei ze in een TikTok waarin ze gevallen besprak waarin kijkers mannelijke videomakers hebben getagd om haar video’s te bevestigen.

“Als je mijn feiten wilt checken,” zei Moore-Lambert tegen kijkers, “doe dat dan alsjeblieft. Je moet dat absoluut zelf doen. Of vraag het mij en ik zal mijn feiten dubbel en driedubbel controleren. Roep de mannen alsjeblieft niet op , vooral degenen die mij al volgen – het voelt niet goed.”

Genderbias in STEM is een goed onderzocht fenomeen. Uit een onderzoek uit 2019 bleek dat wetenschappers – ongeacht geslacht of specialiteit – wetenschap onbewust associëren met mannen. Uit gegevens van Unesco bleek dat mannen tussen 2015 en 2018 twee keer zo vaak werden uitgenodigd om te spreken in wetenschappelijke panels als vrouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in