Feds, staten gaan TikTok verbieden op overheidsapparaten – maar niet Colorado | Denver-gazette

0
12


De federale overheid en meer dan een dozijn staten nemen TikTok onder de loep vanwege de groeiende bezorgdheid over de eigendomsstructuur van het moederbedrijf ByteDance, waardoor de persoonlijke gegevens van Amerikanen kwetsbaar kunnen worden voor de Chinese overheid.

De zorgen over TikTok, dat in 2020 door de Trump-regering werd verboden om op apparaten van de federale overheid te worden geïnstalleerd, concentreren zich op de nationale veiligheid en gegevensprivacy. Het Witte Huis zei in 2020 dat de servicevoorwaarden van de app het mogelijk maken om gegevens te delen met ByteDance, en bij uitbreiding de Chinese overheid.

Een uitvoerend bevel van Trump beweerde: “Deze gegevensverzameling dreigt de Chinese Communistische Partij toegang te geven tot de persoonlijke en bedrijfseigen informatie van Amerikanen – waardoor China mogelijk de locaties van federale werknemers en aannemers kan volgen, dossiers met persoonlijke informatie kan opbouwen voor chantage en zakelijke transacties kan uitvoeren.” spionage.”

De regering-Biden draaide het verbod terug, maar de rekening van $ 1,7 biljoen die Biden op 29 december ondertekende, herstelde het. Het verbod is niet van toepassing op leden van het Congres, en hoewel sommigen TikTok-accounts hebben, lijkt geen van de delegaties van Colorado aanwezig te zijn op de app.

Bovendien streeft tweeledige wetgeving die zowel in het Amerikaanse Huis als in de Senaat is ingevoerd, naar een ingrijpender verbod om de app volledig in de Verenigde Staten te blokkeren.

Georgia, Louisiana, Maryland, South Carolina, Virginia, North en South Dakota en Pennsylvania hebben allemaal het gebruik van TikTok op overheidsapparaten verboden. De app is al verboden voor gebruik op Amerikaanse militaire apparaten.

Zowel de gouverneur van Texas, Greg Abbott, een Republikein, als de gouverneur van Kansas, Laura Kelly, een democraat, ondertekenden vorige week een verbod op TikTok op staatsapparaten, ook daarbij verwijzend naar bezorgdheid over de veiligheid.

In Wisconsin zei de democratische gouverneur Tony Evers dat hij overweegt de app op staatsapparaten te verbieden, en vertelde WISN-verslaggever Matt Smith dat hij “zeker” zorgen heeft over TikTok.

“We hebben lopende gesprekken gehad met de FBI en Wisconsin Emergency Management”, zei Evers vorige week. “We staan ​​op het punt een beslissing te nemen.”

Maar Colorado heeft nog geen beslissing genomen over het gebruik van het platform door de staat.

Terwijl de staatsinstanties van Colorado verschillende sociale media-accounts gebruiken – Facebook, YouTube, Twitter, LinkedIn en Instagram – lijkt slechts één overheidsinstantie een officiële TikTok-aanwezigheid te hebben: het Department of Transportation. Het bureau heeft één niet-geverifieerd TikTok-account gekoppeld aan zijn website, terwijl twee andere accounts, waaronder een over wegenbouw en veiligheidsupdates, beweren CDOT te zijn, maar geen inhoud hebben en niet geverifieerd zijn.TikTok van CDOT

Het Colorado Department of Transportation heeft ten minste één officieel, zij het niet-geverifieerd, TikTok-account.De gouverneur van Colorado, Jared Polis, heeft ten minste twee geverifieerde accounts, één persoonlijk en één officieel in zijn rol als gouverneur, en twee andere die niet geverifieerd zijn en geen inhoud hebben, maar beweren zijn officiële account te zijn.

Polis-woordvoerder Conor Cahill vertelde Colorado Politics: “Staatsapparaten moeten worden gebruikt voor werkdoeleinden, niet voor het gebruik van sociale media-apps, tenzij ze nodig zijn om uw taken effectief uit te voeren – dit is de standaardpraktijk in de meeste bedrijven in de particuliere sector. best practices voor het gebruik van sociale media op staatsapparaten om ervoor te zorgen dat persoonlijke Tiktok, Twitter, Facebook en andere sociale media niet worden gebruikt op staatsapparaten, behalve voor legitieme staatsdoeleinden.”

Cahill zei dat Polis TikTok op geen enkel staatsapparaat heeft geïnstalleerd.

De Polis-verklaring gaat niet in op wat andere staten en de federale overheid dwarszit, en Polis is niet de enige onder de beleidsmakers van het staatshuis in Colorado die de app gebruikt.

Meer dan een dozijn staatswetgevers hebben TikTok-accounts, de overgrote meerderheid zijn democraten in het staatshuis van afgevaardigden. Wetgevers zoals Rep. Leslie Herod, Sen. Jeff Bridges, Rep. David Ortiz en Rep.-elect Stephanie Vigil gebruiken de app om hun kiezers op de hoogte te houden van hun werk in het Capitool, door video’s te plaatsen met details over de rekeningen waaraan ze werken, vragen van kiezers beantwoorden of hen aanmoedigen om te stemmen.

Andere wetgevers hebben persoonlijke of privé TikTok-accounts met hun namen en foto’s, waaronder Rep. Meg Froelich, Rep. Serena Gonzales-Gutierrez, Rep. Naquetta Ricks, Sen. Nick Hinrichsen, Sen. Kevin Priola, Rep. Lindsey Daugherty, Rep. Steven Woodrow, Rep.-elect Elisabeth Epps en Rep.-elect Javier Mabrey.

Een woordvoerder van de House Democratic caucus gaf aan dat staatswetgevers geen mobiele telefoons van de staat krijgen, wat betekent dat ze vaak staatszaken doen vanaf persoonlijke apparaten. De woordvoerder gaf aan niet op de hoogte te zijn van lopende wetgeving van zijn caucus op TikTok.

Veiligheid is niet de enige zorg die door overheidsfunctionarissen wordt geuit.

In Indiana klaagt de Republikeinse procureur-generaal Todd Rokita de app aan vanwege de inhoud ervan. The Associated Press meldde eerder deze maand dat terwijl de app zegt dat het veilig is voor gebruikers van 13 jaar en ouder, Rokita beweert dat de app “wellustige en ongepaste inhoud” bevat die beschikbaar is voor jonge gebruikers “voor onbeperkte tijd, dag en nacht, in een poging om de zakken van TikTok te vullen met miljarden dollars van Amerikaanse consumenten.” Een afzonderlijke klacht van Rokita beweert dat de app gevoelige en persoonlijke informatie van gebruikers bevat, maar consumenten misleidt door hen te laten geloven dat informatie veilig is.

Forbes meldde ook dat TikTok Amerikaanse burgers bespioneerde, waaronder Forbes-journalisten.

Volgens Associated Press is TikTok het op een na populairste domein ter wereld geworden, na Google, en wordt het gebruikt door tweederde van de Amerikaanse tieners.

De Associated Press en Colorado Politics-verslaggever Hannah Metzger hebben bijgedragen aan dit rapport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in