FDA noemt slaperige kip TikTok-trend ‘een recept voor gevaar’

0
155


Ouders, praat met uw kinderen over de gevaren van trends op sociale media met betrekking tot medicijnen – zoals het combineren van Nyquil en borsten om verkoudheids- en griepsymptomen te behandelen – drong de Food and Drug Administration (FDA) aan.

De zogenaamde slaperige kip-trend laat zien dat sommige gebruikers tot een halve fles verkoudheids- of griepmedicijn als marinade op kippenborsten gieten, voordat ze het brouwsel 30 minuten koken.

“De uitdaging klinkt gek en onsmakelijk – en dat is het ook. Maar het kan ook heel onveilig zijn. Door een medicijn te koken, kan het veel geconcentreerder worden en op andere manieren de eigenschappen ervan veranderen. Zelfs als u de kip niet eet, kan het inademen van de dampen van de medicatie tijdens het koken ervoor zorgen dat er hoge niveaus van de medicijnen in uw lichaam terechtkomen. Het kan ook je longen beschadigen. Simpel gezegd: iemand zou een gevaarlijk hoge hoeveelheid van het medicijn tegen hoest en verkoudheid kunnen innemen zonder het zelfs maar te beseffen, “lees de FDA-waarschuwing op haar website.

Naast deze zorgen, brengt slaperige kip voedselveiligheidsrisico’s met zich mee. Sommige video’s tonen gebruikers die kippenborsten slechts vijf minuten koken, wat niet lang genoeg is om door voedsel overgedragen ziekten zoals Salmonella.

De FDA waarschuwde ook voor een vergelijkbare TikTok-uitdaging waarbij mensen grotere dan noodzakelijke hoeveelheden van het allergiegeneesmiddel Benadryl consumeerden om hallucinogenen te induceren. Deze gevaarlijke trend is verantwoordelijk voor de ziekenhuisopnames van minstens drie tieners en de dood van een 15-jarig meisje.

Om deze potentieel schadelijke trends te voorkomen, raadt de FDA ouders aan om zowel vrij verkrijgbare medicijnen als medicijnen op recept op een veilige plaats te bewaren en regelmatig met kinderen te praten over de gevaren van misbruik van medicijnen.

“Trends op sociale media en groepsdruk kunnen een gevaarlijke combinatie zijn voor uw kinderen en hun vrienden, vooral als het gaat om misbruik van medicijnen”, aldus de FDA.

De rol van sociale media

De sleepy chicken-trend – hoe walgelijk die ook is – benadrukt de belangrijke rol die sociale media spelen in het leven van consumenten.

“Sommigen van ons houden ervan en anderen haten het. Maar laten we eerlijk zijn, het moet deel uitmaken van onze strategie. Omdat ze daar hun tijd doorbrengen’, zei Danette Amstein, medeoprichter en directeur van Midan Marketing, tijdens de 2022 Chicken Marketing Summit.

Kunnen kippenmarketeers een veilige manier vinden om deze trend te gebruiken? Wat als ze voedselveiligheidsvideo’s zouden maken die laten zien hoe lang een kip echt moet worden gekookt om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen? Of video’s of samenwerkingen maken waarin (goed gekookte) kip wordt gepromoot als het ultieme voedsel voor een zieke dag?

Woon de 2023 Chicken Marketing Summit bij

The Chicken Marketing Summit bedient een unieke dwarsdoorsnede van de kippenleveringsketen en onderzoekt problemen en trends in voedselmarketing en consumptiepatronen en koopgedrag van consumentenkip.

De data en locatie van de Chicken Marketing Summit 2023 worden binnenkort bekend gemaakt!

Ga voor meer informatie en om bij te wonen naar: www.wattglobalmedia.com/chickenmarketingsummit/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in