FCC-commissaris zegt dat Amerikaanse regering TikTok . moet verbieden

0
12


FCC-commissaris Brendan Carr suggereerde onlangs in een interview met Axios dat de Amerikaanse regering TikTok zou moeten verbieden.

In een recent interview met Axios suggereerde Federal Communications Commissioner (FCC), Brendan Carr (R), dat de Amerikaanse regering TikTok zou moeten verbieden. Na deze verklaring stegen de aandelen van sociale-mediabedrijven zoals Snap en Meta, waarbij Snap 3,4 procent steeg en Meta 2,2 procent.

“Ik geloof niet dat er een andere weg is voor iets anders dan een verbod”, verklaarde de Republikeinse commissaris Brendan Carr in het Axios-interview.

Met betrekking tot de reden waarom hij zich zo voelt, wijst Carr op zorgen over de nationale veiligheid en privacy, zoals Amerikaanse gegevens die “terugvloeien naar China”, naast het risico dat een “staatsactor TikTok gebruikt om heimelijk politieke processen in de Verenigde Staten te beïnvloeden”.

“Er is gewoon geen wereld waarin je met voldoende bescherming van de gegevens op de proppen zou kunnen komen, zodat je er voldoende vertrouwen in zou kunnen hebben dat het niet terug in de handen van de [Chinese Communist Party]’, zei Carr.

Afbeelding van de TikTok-app op de telefoon tegen een zwarte achtergrond
© Jakub Porzycki, Getty Images

Dit is niet de eerste keer dat Carr zijn bezorgdheid uitspreekt over TikTok, aangezien hij eerder in juni brieven naar Apple en Google had gestuurd met het verzoek de TikTok-app uit hun digitale winkels te verwijderen om dezelfde reden van bezorgdheid over “gegevensstromen terug naar China.”

Naar aanleiding van Carr’s suggestie om de app te verbieden, nam een ​​woordvoerder van TikTok contact op met Axios om een ​​verklaring af te leggen waarin hij opmerkte dat commissaris Carr “geen rol speelt in de vertrouwelijke discussies met de Amerikaanse regering met betrekking tot TikTok” voordat hij suggereerde dat Carr “schijnt zijn mening te uiten onafhankelijk van zijn rol als FCC-commissaris.”

De woordvoerder van TikTok gaf verder aan dat TikTok “de goedkeuring van de nationale wetgeving inzake gegevensprivacy steunt” en dat het er zeker van is dat het op weg is om “een overeenkomst met de Amerikaanse regering te bereiken die aan alle redelijke zorgen over de nationale veiligheid zal voldoen”.

Afbeelding van de TikTok-app op een telefoon die wordt vastgehouden door een hand te midden van een paarse achtergrond.
© TikTok, TechCrunch

Op dit moment, zoals gemeld door verkooppunten zoals CNBC, is het Comité voor Buitenlandse Investeringen in de VS (CFIUS) in de Schatafdeling verantwoordelijk voor het beoordelen van mogelijke nationale veiligheidsproblemen rond TikTok en de eigenaar van de app, het Chinese bedrijf ByteDance.

Lees voor meer informatie hierover het Axios-interview en het CNBC-rapport. Om soortgelijk nieuws op te frissen, bekijk ook enkele van onze eerdere berichtgeving, waaronder hoe een kwart van de Amerikaanse volwassenen onder de 30 hun nieuws van TikTok krijgt, en hoe een Apple VP werd gevraagd om af te treden nadat hij een grap op TikTok had gemaakt over ” vrouwen met grote borsten strelen.”

Senior redacteur

Morgan is een schrijver uit de bevroren woestenij van Maine die van metalmuziek, kpop, horror en indiegames houdt. Ze zijn ook een Tetris-fanaat die fel competitief is in games als Tetris 99… en alle games in het algemeen. Maar vooral Tetris. Je kunt Morgan volgen op Twitter @Auteur_MShaver.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in