FCC-commissaris gelooft dat Amerikaans TikTok-verbod onvermijdelijk is

0
12


TikTok op een smartphone


AppleInsider kan een aangesloten commissie verdienen op aankopen die zijn gedaan via links op onze site.

Een FCC-commissaris denkt dat er uiteindelijk een verbod op TikTok in de Verenigde Staten zal komen, waarbij de omgang met gebruikersgegevens nog steeds een grote zorg is.

De app voor het delen van video’s TikTok is al jaren het doelwit van woede van Amerikaanse functionarissen, maar blijft bestaan ​​aan de Amerikaanse kusten. Het is echter nog steeds mogelijk dat het in het land wordt verboden vanwege veiligheidsrisico’s.

In een interview met AxiosFCC-commissaris Brendan Carr zei dat de Council on Foreign Investment in de VS actie moet ondernemen tegen TikTok, met de uiteindelijke mogelijkheid om de app te verbieden.

Carr maakt zich zorgen over het China-gecentreerde eigendom van TikTok en is bang voor de stroom gebruikersgegevens die China binnenkomt. De gegevens zouden volgens Carr kunnen worden gebruikt om politieke processen in de Verenigde Staten heimelijk te beïnvloeden, mogelijk in het voordeel van de Chinese regering.

“Ik geloof niet dat er een andere weg is voor iets anders dan een verbod”, zei Carr in het interview over TikTok’s gegevensverwerking. Dit verwijst naar rapporten zoals een waarin wordt beschreven hoe Chinees TikTok-personeel toegang zou kunnen krijgen tot de gegevens van Amerikaanse gebruikers, en de mogelijkheid van de in-app-browser om alle invoer te controleren.

Er is geen wereld waarin je met voldoende bescherming op de gegevens zou kunnen komen, zodat je er voldoende vertrouwen in zou kunnen hebben dat het niet terug in de handen van de [Chinese Communist Party]” hij voegde toe.

De commissaris heeft eerder aan Apple-CEO Tim Cook en Google-CEO Sundar Pichai geschreven om aan te dringen op een verbod op de app, vanwege de manier waarop deze “stroken met gevoelige gegevens oogst” van Amerikaanse gebruikers.

Aangezien de FCC niet de bevoegdheid heeft om TikTok actief te reguleren, roept Carr in plaats daarvan op tot CFIUS om de leiding over te nemen. CFIUS is al in gesprek met TikTok om te bepalen of het door het Chinese ByteDance kan worden verkocht aan een Amerikaanse vestiging.

TikTok reageerde op de beweringen van Carr door erop te staan ​​dat hij “geen rol speelde in de vertrouwelijke discussies met de Amerikaanse regering met betrekking tot TikTok en dat hij meningen lijkt te uiten die los staan ​​van zijn rol als FCC-commissaris.” TikTok zegt “vertrouwen” te hebben dat het een overeenkomst zal bereiken die “aan alle redelijke zorgen over de nationale veiligheid zal voldoen”.

Het ondersteunt ook de goedkeuring van wetgeving met betrekking tot nationale gegevensprivacy die van toepassing is op alle bedrijven.

Dit is verre van de eerste keer dat TikTok wordt geconfronteerd met oproepen tot een verbod door de Amerikaanse regering. Tijdens het presidentschap van Donald Trump is er een poging gedaan om TikTok te verbieden, tenzij het kan worden verkocht aan een Amerikaanse entiteit, hoewel die inspanning schijnbaar is geslonken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in