FBI zegt dat China TikTok zou kunnen gebruiken voor ‘invloedsoperaties’ tegen Amerikanen – Alphabet (NASDAQ:GOOGL), Apple (NASDAQ:AAPL)

0
20


De FBI heeft zijn bezorgdheid geuit over de in China gevestigde app TikTok voor het delen van video’s, die zegt dat deze een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid.

FBI-directeur Chris Wray waarschuwde vrijdag dat de app voor sociale media zou kunnen worden gebruikt voor spionageoperaties in de VS, meldde het AP.

Tijdens een toespraak aan de Gerald R. Ford School of Public Policy van de Universiteit van Michigan, zei Wray dat hij zich zorgen maakt over hoe TikTok functioneert en hoe China het aanbod van inhoud controleert.

De algoritme-aanbevelingen van de app stellen China in staat “inhoud te manipuleren en, als ze dat willen, te gebruiken voor be√Įnvloedingsoperaties”, zei Wray.

Hij voegde eraan toe dat China gebruikersgegevens zou kunnen verzamelen voor traditionele spionageoperaties, meldde de AP.

Lees ook: YouTube, TikTok scoort via Facebook bij het aanpakken van politiek gewelddadige inhoud, zegt onderzoek

TikTok, waarvan ByteDance eigenaar is, heeft bijna 1 miljard actieve gebruikers verspreid over 154 landen. Dat omvat naar schatting 80 miljoen actieve maandelijkse gebruikers in de VS

“Al deze dingen zijn in handen van een regering die onze waarden niet deelt en die een missie heeft die haaks staat op wat in het belang van de Verenigde Staten is”, zei Wray.

Wray suggereerde dat het een kwestie is die moet worden overwogen door de Commissie buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten. “Of er al dan niet iets is dat deze zorgen adequaat kan aanpakken, is een product van veel discussie binnen de interagentschappen”, citeerde Bloomberg Wray.

TikTok heeft te maken gehad met terugslag van Amerikaanse regelgevers en enkele congresleiders, zoals Senator marco rubio (R-FL), pleiten voor een verbod op het platform.

In 2020 dreigde de Trump-administratie de app in de VS te verbieden en beval ByteDance om zijn Amerikaanse TikTok-activiteiten te verkopen of af te splitsen. De Biden-regering liet dat bevel vallen en kondigde aan dat het haar eigen beoordeling zou uitvoeren.

Vroeg dit jaar vroeg de FCC Alfabet Inc GOOGLGoogle, en Apple inc AAPL om TikTok te verbannen uit respectievelijk de Google Play Store en de iOS App Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in