vrijdag, december 1, 2023
Home News Farmtok TikTok-maker krijgt aanhang in Rolla, North Dakota

Farmtok TikTok-maker krijgt aanhang in Rolla, North Dakota

0
89


BISMARCK, ND (KFYR) – Nadat de kinderen van Tim Mickelson zich bij TikTok hadden aangesloten, besloot hij het platform ook te proberen. Wat hij zich niet realiseerde was dat hij met slechts één snelle download meer dan 10.000 volgers zou krijgen.

Tim Mickelson en een vriend vroegen zich af hoe het zou zijn om twintig jaar geleden tijdens een roadtrip in andere staten te boeren. Nu, dankzij het TikTok-platform, legt hij contact met producenten uit het hele land over de ups en downs van landbouw en veeteelt.

“Ik begon te corresponderen met boeren van zelfs 40 mijl afstand die ik nooit kende, en die relatief dichtbij waren, en die deel uitmaakten van de Farmtok-familie”, zegt Tim Mickelson, producent.

De gesprekken variëren van landbouwtechnieken tot vriendschappen.

“We vergelijken grondsoorten, we vergelijken machines, grondwaarden, rendement op investeringen en humor”, zegt Mickelson.

Sommige gesprekken zijn uitgegroeid tot een communityforum voor producenten.

“En het is interessant, je leert hun familie kennen, hun boerderij, wat ze grootbrengen. Sommigen van hen, je weet zelfs of ze een slechte dag hebben, je kunt het een beetje op ze afroepen en dat zien, “zei Mickelson.

Mickelson reisde zelfs naar Nebraska om contact te leggen en hoopt in de toekomst meer bijeenkomsten te houden tijdens het laagseizoen.

“Het was leuk. Ik heb een aantal van hen persoonlijk ontmoet’, zegt Mickelson.

Farmtok heeft kijkers ook geholpen het verband tussen voedselproductie van boer tot bord beter te begrijpen.

“Volledig eerlijke vragen stellen waarvan ik denk dat het redelijk instapvragen of elementaire vragen zijn, maar wij als producenten nemen veel dingen als vanzelfsprekend aan, alsof we hier elke dag mee te maken hebben,” zei Mickelson.

Farmtok creëerde een gemeenschap van ondersteuning voor wanneer het moeilijk is voor producenten en geeft hen een uitlaatklep om contact te maken met anderen die met soortgelijke uitdagingen in de landbouw worden geconfronteerd.

“Er is veel stress. Er is financiële stress, er is sociale stress, er is angst voor het weer, met elk probleem dat je maar kunt bedenken,” zei Mickelson.

Mickelson wilde altijd al een blog over landbouw beginnen, maar nu heeft hij zijn draai gevonden door zijn dagelijkse gedachten op TikTok te verspreiden.

Om Tim Mickelson bij te houden, kun je zijn Tiktok for Farmtok-content volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in