Facebook verbiedt ‘Libs of TikTok’ na bedreigingen voor kinderziekenhuis in Boston

0
111


Het naar rechts neigende sociale media-account “Libs of TikTok” zei dat het door Facebook is opgeschort nadat stafleden van het Boston Children’s Hospital naar verluidt bedreigingen kregen na een bericht dat beweerde dat het ziekenhuis hysterectomieën aan minderjarigen toedient.

“Facebook heeft zojuist ons account opgeschort. Geen reden opgegeven”, twitterde Libs of TikTok woensdag en deelde een screenshot dat aangeeft dat het account “onze Community Standards niet voldeed”.

The Post heeft contact opgenomen met Libs of TikTok, het moederbedrijf van Facebook, Meta, en het Boston Children’s Hospital om commentaar te vragen.

Op 11 augustus deelde Libs of TikTok een video waarin Dr. Frances Grimstad, een gynaecoloog en verloskundige in het Boston Children’s Hospital, sprak over ‘geslachtbevestigende hysterectomieën’.

In de promotionele video van een halve minuut beschrijft Grimstad de procedure, namelijk “het verwijderen van de baarmoeder, baarmoederhals en eileiders”, evenals, in sommige gevallen, het verwijderen van eierstokken.

Het Boston Children’s Hospital prijst zichzelf aan als het eerste kinderziekenhuis van het land dat een transgendergezondheidsprogramma voor adolescenten heeft opgezet. De medische gemeenschap is onder vuur komen te liggen van conservatieven vanwege genderbevestigende zorg aan jongeren.

De tweet van Libs van TikTok beschuldigde het ziekenhuis van het aanbieden van deze procedures voor “jonge meisjes” – waarvan velen op Twitter aannamen dat ze minderjarigen bedoelden.

In een bericht op zijn Substack-blog beweerde Libs of TikTok dat het ziekenhuis “castratie van kinderen ondersteunt en ik heb bewijs”, eraan toevoegend dat het “een volledig menu met castratie- en verminkingsopties had waaruit minderjarigen konden kiezen.”

Libs of TikTok deelde ook een link naar een verhaal van conservatieve media die het ziekenhuis beschuldigen van “het promoten van operaties voor jongeren op hun YouTube-pagina”, waaronder “vaginoplastie bij 17-jarigen” en mogelijk ook jongere meisjes.

De Twitter-volgers van Libs of TikTok reageerden verontwaardigd.

“Dit is monsterlijk”, twitterde Stephen Miller, een voormalig adviseur van de Trump-administratie.

“Hoe kan iemand die hierbij betrokken is nog steeds een medische vergunning hebben?”

Sinds de post van Libs van TikTok zijn artsen en stafleden van het Boston Children’s Hospital naar verluidt overspoeld met bedreigingen, aldus de Boston Globe.

Het ziekenhuis vertelde de Globe dat het “het doelwit is geweest van een groot aantal vijandige internetactiviteiten, telefoontjes en intimiderende e-mails, waaronder bedreigingen met geweld jegens onze clinici en personeel.”

“We zijn diep bezorgd over deze aanvallen op onze clinici en personeel, gevoed door verkeerde informatie en een gebrek aan begrip en respect voor onze transgendergemeenschap”, zei het ziekenhuis in een verklaring.

Libs of TikTok werd ook beschuldigd van het promoten van een valse bewering – dat het ziekenhuis hysterectomieën uitvoerde bij minderjarigen.

Het ziekenhuis zei op zijn website dat operaties waarbij geslachtsorganen worden verwijderd, niet worden uitgevoerd bij patiënten jonger dan 18 jaar.

Libs of TikTok plaatste een video waarin een arts die werkt in het Boston Children's Hospital, Dr. Frances Grimstad, praat over hysterectomieën als onderdeel van genderbevestigende zorg.
Libs of TikTok plaatste een video waarin een arts die werkt in het Boston Children’s Hospital, Dr. Frances Grimstad, praat over hysterectomieën als onderdeel van genderbevestigende zorg.
Boston Kinderziekenhuis

Volgens het ziekenhuis moeten degenen die lijden aan “aanhoudende, goed gedocumenteerde genderdysforie” minstens 18 jaar oud zijn en een brief van een arts hebben om in aanmerking te komen voor de operatie.

In een volgende post beschuldigde Libs of TikTok het ziekenhuis van het bijwerken van hun website en het verhogen van de leeftijd waarop ze geslachtsbevestigende operaties ondergaan van 17 naar 18 jaar.

“Ze hebben ons account opgeschort en we zijn meteen in beroep gegaan”, zei het sociale media-account over de acties van woensdag door Facebook. “Binnen 2 minuten antwoordden ze dat we voorgoed geschorst zijn. Ik weet zeker dat we een volledige en eerlijke beoordeling hebben gekregen.”

Het Boston Children's Hospital zei dat het personeel werd overspoeld met bedreigingen.
Het Boston Children’s Hospital zei dat het personeel werd overspoeld met bedreigingen.
Boston Globe via Getty Images

De Libs of TikTok, die wordt beheerd door de Brooklyn-makelaar Chaya Raichik, kondigde vervolgens aan haar meer dan 1,3 miljoen volgers op Twitter aan dat terwijl de Facebook-pagina live was, haar de mogelijkheid werd ontzegd om te posten.

“Onze pagina staat weer op Facebook, maar we zijn nog steeds buitengesloten en kregen voor het laatst te horen dat deze permanent is”, luidde de tweet.

‘Misschien was het gewoon een ‘fout’. Zal jullie allemaal updaten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in