Facebook-ouder Meta zal naar verwachting een omzetdaling melden te midden van de opkomst van TikTok

0
15


Meta, het moederbedrijf van Facebook, zal naar verwachting woensdag het tweede opeenvolgende kwartaal van dalende verkopen rapporteren, aangezien het bedrijf kampt met een wijdverbreide daling van de online advertentie-uitgaven en toenemende concurrentie van TikTok.

Bovendien bleef een Apple iOS-privacy-update van vorig jaar, die het vermogen van adverteerders om gebruikers te targeten beperkt, wegen op de advertentieverkoop in het hart van Meta’s activiteiten.

De aandelenkoers van het bedrijf is in 2022 met ongeveer 60% gedaald, meer dan het dubbele van de daling die de technologiezware NASDAQ meemaakte.

De verwachte omzetdaling zou de laatste in een reeks uitdagingen voor Meta dit jaar markeren, waaronder de aankondiging in juni dat Chief Operating Officer Sheryl Sandberg het bedrijf zou verlaten, evenals moeilijkheden om inkomsten te genereren uit zijn miljardeninvestering in zijn metaverse projecteren.

Toch had het bedrijf een omzet van $ 28,8 miljard over de drie maanden die eindigden in juni, en telt het bijna 3 miljard dagelijkse gebruikers op zijn vele platforms.

Meta weigerde te reageren op een verzoek om commentaar.

Beleggers zullen ook de gebruikersgroei van Meta nauwlettend in de gaten houden, een belangrijke maatstaf voor het bepalen van het traject voor advertentieverkoop op de apps van het bedrijf.

Gedurende de drie maanden die eindigden in juni, rapporteerde het bedrijf 2,88 miljard dagelijkse actieve gebruikers van zijn familie van apps, waaronder Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger. Dat cijfer was goed voor een groei van 4% op jaarbasis.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg spreekt aan de Georgetown University in een ‘Conversation on Free Expression’ in Washington, DC, 17 oktober 2019.

Andrew Caballero-reynolds/AFP via Getty Images, BESTAND

Het bedrijf heeft de laatste tijd kritiek gekregen van sommige investeerders over zijn grote investering in zijn metaverse-project, dat nog geen aanzienlijk rendement heeft opgeleverd.

Brad Gerstner, wiens fonds Altimeter Capital voor honderden miljoenen dollars aan Meta-aandelen houdt, bekritiseerde de strategie van het bedrijf deze week in een open brief.

“Meta is in het land van overmaat terechtgekomen – te veel mensen, te veel ideeën, te weinig urgentie”, schreef Gerstner. “Dit gebrek aan focus en fitheid wordt verdoezeld wanneer de groei gemakkelijk is, maar dodelijk wanneer de groei vertraagt ​​​​en de technologie verandert.”

Gerstner riep het bedrijf op om de personeelskosten met 20% te verlagen en de uitgaven voor zijn metaverse-project te beperken tot $ 5 miljard per jaar. “Meta moet zijn mojo terugkrijgen”, schreef hij.

Het rapport van Meta komt een dag nadat Microsoft en Google-moeder Alphabet matige kwartaalcijfers bekendmaakten.

De omzet van Microsoft groeide in het laagste tempo in vijf jaar, waardoor de aandelen in het bedrijf met 6% daalden. Ondertussen zei Alphabet dat de advertentieverkoop in het laagste tempo in bijna tien jaar is gestegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in