Facebook laat anti-LGBTQ-account “Libs of TikTok” terug op het platform en richt zich nu al op kinderziekenhuizen

0
75


Libs of TikTok kondigde minder dan 24 uur later zijn terugkeer naar Facebook aan, hoewel het platform beleid heeft tegen haatzaaien en pesten en intimidatie, en het beweert pagina’s uit te schakelen of te verwijderen na herhaalde schendingen.

Libs van TikTok_facebook post_20220818

De korte actie van Facebook tegen het account kwam nadat Libs of TikTok maandenlang sociale media had gebruikt om zich te richten op individuele leraren, scholen en districten, LGBTQ-mensen en Pride-evenementen, en nu ziekenhuizen en zorgverleners.

De nieuwste campagne die herhaaldelijk op ziekenhuizen is gericht, heeft: resulteerde in in het lastigvallen van en dreigen met geweld tegen het Boston Children’s Hospital en zijn personeel. Libs of TikTok-operator Chaya Raichik heeft de aanvallen verdubbeld en beweerde zelfs dat ziekenhuismedewerkers logen. Toen een arts tweette over de bedreigingen die voortkwamen uit de gerichte intimidatie van Libs of TikTok, ging Raichik achter hen aan.

Sinds de terugkeer naar Facebook heeft Libs of TikTok 6 keer gepost, waarbij 3 van de berichten gericht waren op zorgverleners.

Libs van TikTok_facebook posts_20220818

Met behulp van CrowdTangle ontdekte Media Matters dat de Libs of TikTok-pagina nog eens 480 berichten heeft die actief blijven op Facebook. Deze berichten, die bijna allemaal foto’s en video’s zijn, hebben meer dan 375.000 interacties opgeleverd en bevatten berichten over het Boston Children’s Hospital en andere ziekenhuizen die genderbevestigende zorg bieden.

Libs of TikTok_facebook berichten over BCH

Libs of TikTok onderhoudt ook een account op Instagram, dat eigendom is van Facebook’s moederbedrijf Meta en een soortgelijk beleid heeft tegen haatzaaiende uitlatingen en intimidatie. Volgens CrowdTangle heeft het account minstens 400 berichten die meer dan 2,3 miljoen interacties en meer dan 6,5 miljoen views hebben opgeleverd.

In deze berichten en de Verhalen van het account heeft Libs of TikTok zich gericht op kinderziekenhuizen, zoals Boston’s Children’s Hospital en andere zorgverleners, op zijn 236.000 volgers, zelfs na de gemelde Facebook-opschorting.

Libs of TikTok_instagram berichten over BCH

Veel van de Instagram-berichten van Libs of TikTok, samen met tweets van het gelieerde Twitter-account, bootsen inhoud na die op Facebook is gepost en die de vermelde regels van de platforms lijkt te schenden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in