Externe werker dient 2 weken opzegtermijn in via e-mail in Viral TikTok

0
80


Een werknemer filmt zichzelf wanneer ze haar opzegtermijn van twee weken via e-mail indient in een nu virale TikTok, wat wijst op een grotere trend van ontslag op afstand.

In de video die Clara Sterling (@thatclarafied) op 18 augustus plaatste, zegt ze dat ze haar ontslagmail heeft geschreven en het risico deelt dat ze bereid was te nemen door het in te dienen bij haar baas.

“Ik hoef alleen maar op de verzendknop te drukken. Ik had net een een-op-een met mijn baas en gaf haar geen indicatie dat ik op het punt stond te stoppen”, zegt ze in de clip. “Nee, ik heb nog geen nieuwe baan. Ja, ik verlies mijn zorgverzekering. Het is een berekend risico.”

Aan het einde van de clip stuurt Sterling de e-mail en viert ze dat ze haar baan heeft opgezegd.

The Daily Dot berichtte eerder over het besluit van Sterling’s voormalige werkgever om zes verschillende werknemers in dienst te nemen om haar verantwoordelijkheden te dekken in plaats van te voldoen aan haar salaris- en functietitel-eisen, die ze in een nu opnieuw geüploade TikTok beschreef.

@thatclarafied ♬ origineel geluid – Clara

De video is op 7 september meer dan 215.000 keer bekeken, en gebruikers delen bemoedigende woorden in de reacties.

“Ik deed dit twee jaar geleden en stapte uit de detailhandel. Het was een sprong in het diepe. Vandaag ben ik een corporate projectmanager. Geloof me, het komt goed!” schreef een commentator.

“Ik heb drie weken geleden mijn baan opgezegd zonder een baan in de rij te hebben staan. Het was de beste beslissing, ik voelde zoveel opluchting toen ik mijn ontslag indiende. Veel succes”, zei een ander.

Sterling heeft in deze video niet aangegeven wat precies leidde tot haar ontslag, maar in een andere TikTok hint ze hoe haar werkgever naar verluidt haar betaalde vrije dagen heeft weggenomen, haar het werk van vijf mensen heeft laten doen en haar slechts $ 1,74 meer heeft betaald een uur dan nieuwe medewerkers.

In een updatevideo legt Sterling uit dat de organisatie een herstructurering doormaakte, wat niet werkte voor haar. Nadat ze zes weken geleden haar zorgen had geuit, zei Sterling dat er geen oplossing werd geboden, waardoor ze ontslag nam.

“Het was een kwestie van tijd”, zegt ze in de clip.

@thatclarafied Reageren op @Me Nu is mijn laatste dag volgende week #greatresignation #jobsearch ♬ origineel geluid – Clara

Terwijl de toename van telewerk tijdens de pandemie ervoor heeft gezorgd dat werknemers virtueel worden ontslagen of ontslagen, maakt Sterling’s video deel uit van een trend van andere werknemers die hun ervaring met ‘op afstand stoppen’ delen op TikTok te midden van de Grote Ontslag.

In een TikTok die Brittany Van Horne (@brittanyvanhorne) op 1 augustus plaatste, vertelt ze hoe op afstand stoppen verschilt van het verlaten van een kantoorbaan.

“Het is zo raar om een ​​externe baan op te zeggen, want vandaag is mijn laatste dag en het is niet alsof ik aan het eind van de dag mijn kantoor ga inpakken en vertrek”, zegt ze. “Ik ga me gewoon afmelden en nooit meer inloggen. En zoals, ik zeg een baan op precies dezelfde manier waarop ik al mijn Tumblr-vriendschappen in 2007 beëindigde.

@brittanyvanhorne #remotework #tumblr #corporatetiktok ♬ Slechte gewoonte – Steve Lacy

The Daily Dot nam contact op met Sterling via TikTok-commentaar en met Van Horne via e-mail voor dit verhaal.

*Eerste publicatie: 7 september 2022, 18:07 CDT

Rebekka Harding

Rebekah Harding is een freelance verslaggever voor de Daily Dot. Ze heeft digitale en gedrukte bylines in Men’s Health, Cosmopolitan, SheKnows en meer.

Rebekka Harding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in