Experts wijzen op risico’s van TikTok’s ‘5 tot 9 vóór 9 tot 5’ productiviteitstrend

0
97


TikTok-gebruikers zijn dol op de virale productiviteitstrend ‘5 tot 9 vóór 9 tot 5′, waarbij mensen een gezonde routine opbouwen voor en na de werkdag, maar experts hebben enkele mogelijke risico’s van de trend benadrukt.

Er zijn zoveel verschillende communities op TikTok die een constante stroom van inhoud genereren. Vooral veel gebruikers kijken graag naar inhoud over gezondheid en productiviteit, om te proberen manieren te vinden om hun levensstijl te verbeteren.

Dit kan van alles zijn, van snelle en gezonde receptvideo’s tot productiviteitshacks. Een trend, de ‘5 tot 9 voor 9 tot 5’ is in 2022 bijzonder populair geweest in de app.

Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt deze productiviteitstrend ervoor dat gebruikers een ochtendroutine opzetten tussen 5 en 9 uur, vóór hun normale werkdag van 9 tot 5. Het omvat ook de uren na de werkdag wanneer deze om 5 uur eindigt.

Mensen gebruiken deze uren om van alles te doen, van koken en schoonmaken tot lezen en yoga, maar deze routines verschillen van persoon tot persoon.

Volgens de New York Post ondersteunt Habit-wetenschapper en diëtist Dr. Gina Cleo het idee door te zeggen: “Er zijn maar zoveel uren in een dag en het productief gebruiken van die uren kan ons een echt gevoel van prestatie geven.

“Of het nu gaat om tijd besteden aan zelfzorg, persoonlijke ontwikkeling of het optimaliseren van uw gezondheid en welzijn, het creëren van een gezonde 5 tot 9-routine vóór de werkdag van 9 tot 5 kan een geweldige manier zijn om het meeste uit uw wakkere uren te halen.”

Ze voegde er echter aan toe dat er potentiële risico’s en nadelen kunnen zijn om op te letten als u overweegt de trend te proberen.

“Mogelijke schade kan zijn: slaap opofferen voor ‘productiviteit’, proberen te veel in een dag te passen, zich inefficiënt voelen wanneer je lichaam moet uitslapen of rusten, te gefocust zijn op je routine en als gevolg daarvan verwaarlozen luisteren naar de behoeften van je lichaam, ” ze zei.

Dr. Cleo voegde eraan toe: “Als je van nature een nachtbraker bent, is het waarschijnlijk volledig onhaalbaar om iets te doen om 5 uur ’s ochtends of zelfs 7 uur ’s ochtends.

Slapen is een van de belangrijkste dingen die je voor je gezondheid kunt doen, dus als je van nature net op tijd wakker wordt om je klaar te maken voor je 9 tot 5 baan, voel je dan niet slecht dat je niets meer hebt bereikt in de ochtend. Nachtbrakers voltooien hun klusjes, studie, lichaamsbeweging, enz. over het algemeen na hun werkdag, niet ervoor.”

De 5 tot 9-trend heeft gemengde feedback gekregen op TikTok, maar video’s met de routine hebben miljoenen views en likes verzameld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in