Experts geven hun mening over de Proffee TikTok-trend

0
118


Als je net zoveel van een TikTok-trend houdt als wij – zoals de recente Cowboy Caviar-salade, of zelfs deze simpele ‘blush’-hack – dan is deze ‘proffee’-trend misschien ook iets voor jou.

Momenteel trending op de sociale-mediasite, met de hashtag die bijna 10 miljoen keer bekeken wordt, probeert iedereen de op eiwit gebaseerde koffiedrank te maken.

Maar is het zo simpel als het mixen van espresso met eiwitpoeder? En moeten we ons zorgen maken over de gezondheidseffecten van het mengen van de twee drankjes?

Koffie is een stimulerend middel en is ontworpen om onze mentale alertheid te vergroten, terwijl eiwitten ons helpen de spiermassa te vergroten en honger op afstand te houden. Maar – kunnen ze samenwerken?

Deze inhoud wordt geïmporteerd vanuit TikTok. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een ander formaat vinden, of u kunt meer informatie vinden op hun website.

Twee populaire TikTokers hebben hun volgers laten zien hoe ze het populaire drankje kunnen maken – en voor zover we kunnen zien, is het voornamelijk gemaakt met eiwitshakes, koffie en melk, samen met wat ijs.

Een gezondheids- en fitness-TikToker, genaamd Katie, deelde onlangs haar kijk op de trend en heeft bijna 180k views op haar video verzameld. Het laat zien hoe ze drie espresso-shots, een eiwitkoffiedrank, amandelmelk, karamelsiroop en zoetstoffen toevoegt.

Een andere populaire TikToker, die onder de naam Amber Aliya gaat, mengde ook een van de drankjes. Bestaande uit karamelsiroop, ijs, Starbucks-koffie, een kant-en-klare eiwitdrank zag de proffee er prachtig uit toen hij eenmaal was gemaakt.

Sommige versies zijn echter niet zo calorisch, en sommige voegen gewoon een eiwitshake toe aan espresso-opnames.

Deze inhoud wordt geïmporteerd vanuit TikTok. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een ander formaat vinden, of u kunt meer informatie vinden op hun website.

Hoe gezond is Proffee?

Huisarts-dokter Ahmed el Muntasar zegt dat de cafeïne in de drank ‘focus, prestatie en concentratie kan verhogen, terwijl het ook helpt bij het afvallen. Eiwitten zijn geweldig voor het opbouwen van spiermassa, en hoe hoger je spiermassa, hoe hoger je stofwisseling.’

Voedingsdeskundige Sarah-Jane Hall, van Doctor Seaweed legt het belang van eiwitten in onze voeding uit, ‘ervoor zorgen dat we voldoende eiwitten uit onze voeding halen is essentieel voor de groei en het herstel van alle cellen in ons lichaam – als proffee je helpt om je dagelijkse eiwitinname te halen, dan is dat zeker een gezondheidsvoordeel.’

Hoewel beide dranken op zich al goed zijn voor onze gezondheid, zegt huisarts, dokter Ahmed el Muntasar, dat er bijwerkingen kunnen optreden als je er te veel van drinkt: ‘Ik zie niet al te veel gevaar in het samenvoegen van deze twee ingrediënten, maar het toevoegen van te veel koffie kan een verhoging van de hartslag, stress en cortisol veroorzaken.’

Melissa Snover, geregistreerd voedingsdeskundige en oprichter van Nourished, legt ook uit dat ‘hele eiwitbronnen uit voedingsmiddelen gunstiger zijn omdat ze aanvullende, essentiële vitamines, mineralen en verbindingen bevatten die niet in alle eiwitpoeders worden aangetroffen. Evenzo zijn veel eiwitpoeders vaak gevuld met toegevoegde suikers, additieven en zoetstoffen.’

Dus, als een glas proffee niets voor ons is, wat zou je dan in plaats daarvan kunnen drinken? ‘Kies voor een natuurlijke energieboost voor matcha, groene smoothies, kokoswater of kombucha – met voedingsstoffen zoals gember of ginseng – die extra gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen bevatten’, zegt Melissa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in