Ex-leraar beschuldigd van seksuele misdrijven via video’s van studenten op TikTok

0
111


Een voormalige lerares in Tennessee wordt beschuldigd van 19 zedenmisdrijven, waaronder verkrachting, nadat ze naar verluidt ongepaste video’s van haar leerlingen op TikTok had gepost.

Taylor Cruze, 23, was een eerstejaars leraar van de vijfde klas op de John Colemon Elementary School in Smyrna, Tennessee, vertelde Rutherford County Schools-woordvoerder James Evans. Nieuwsweek. Als resultaat van een wetshandhavingsonderzoek werd ze op 2 mei zonder salaris geschorst en diende ze op 22 mei haar ontslag in.

Het schooldistrict heeft vernomen dat Cruze vorige week is aangeklaagd door een grand jury in Smyrna.

“Mevrouw Cruze wordt beschuldigd van ongepaste expliciete communicatie en seksueel contact met een student”, zegt Evans. “Het schooldistrict werkt volledig mee met de politie en zal alle informatie blijven verstrekken die nodig is voor het onderzoek.”

Middelbare scholieren
Een voormalige lerares in Tennessee wordt beschuldigd van 19 zedenmisdrijven, waaronder verkrachting, nadat ze naar verluidt ongepaste video’s van haar leerlingen op TikTok had gepost. Taylor Cruze werd vorige week aangeklaagd door een grand jury.
Sean Gallup / Staf/Getty Images Europa

De ex-leraar werd volgens WSMV-TV beschuldigd van vijf aanklachten van uitbuiting van een minderjarige onder de 13 met elektronische middelen, vijf aanklachten van uitbuiting van een minderjarige met elektronische middelen en vijf aanklachten van bijzonder verergerde seksuele uitbuiting van een minderjarige. Ze wordt ook geconfronteerd met drie tellingen van aansporing van een minderjarige – verkrachting van een kind, samen met één telling van seksuele batterij door een gezagsdrager.

Cruze werd op 29 augustus voorgeleid en legde een borgsom van $ 100.000 op. Haar pleidooizitting is vastgesteld op 28 september.

Ze zou expliciete video’s van haar leerlingen op TikTok hebben gepost, meldde lokaal nieuws, hoewel informatie over de inhoud van deze video’s niet is vrijgegeven.

TikTok rapporteerde een toename van geseksualiseerde inhoud in zijn handhavingsrapport voor de communityrichtlijnen voor het eerste kwartaal van 2022. Het platform heeft tussen januari en maart meer dan 102 miljoen video’s verwijderd, waarbij ‘kleine veiligheid’ werd genoemd als de belangrijkste reden voor het verwijderen van inhoud.

Geestelijke gezondheidswerkers in de VS hebben hun bezorgdheid geuit over de impact van TikTok’s geseksualiseerde video’s op tienermeisjes, met name degenen met onderliggende geestelijke gezondheidsproblemen zoals eetstoornissen en problemen met het lichaamsbeeld. Verschillende staten hebben al onderzocht hoe Instagram de geestelijke gezondheid van tienermeisjes nadelig beïnvloedt, na rapporten van klokkenluider France Haugen dat Meta, het moederbedrijf van Instagram, op de hoogte was van de mogelijke schade.

Paul Sunseri, een psycholoog en directeur van het New Horizons Child and Family Institute, vertelde: De Wall Street Journal dat ongeveer 25 procent van de vrouwelijke patiënten in zijn kliniek geseksualiseerde inhoud op TikTok heeft geproduceerd.

“Voor een jong meisje dat haar identiteit aan het ontwikkelen is, is het enorm destructief om in zo’n seksuele wereld te worden meegesleurd”, zegt Sunseri. “Als tienermeisjes worden beloond voor hun seksualiteit, gaan ze geloven dat hun waarde ligt in hoe ze eruitzien.”

Nieuwsweek nam contact op met het Rutherford County Circuit Criminal Court voor commentaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in