EU bevestigt meerdere lopende onderzoeken naar TikTok-gegevenspraktijken

0
7


De voorzitter van de Europese Commissie, de uitvoerende tak van de Europese Unie, heeft bevestigd dat er meerdere onderzoeken lopen naar . De onderzoeken hebben betrekking op de doorgifte van gegevens van EU-burgers aan China en gerichte reclame gericht op minderjarigen. Onderzoekers proberen ervoor te zorgen dat TikTok voldoet aan de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming ().

“De gegevenspraktijken van TikTok, ook met betrekking tot internationale gegevensoverdrachten, zijn het voorwerp van verschillende lopende procedures”, schreef Ursula von der Leyden in een brief Federale communicatiecommissaris Brendan Carr. “Daar hoort ook een onderzoek door de Ieren bij [Data Protection Commission] over de naleving door TikTok van verschillende AVG-vereisten, onder meer met betrekking tot gegevensoverdrachten naar China en de verwerking van gegevens van minderjarigen, en procedures voor de Nederlandse rechtbanken (met name over gerichte reclame met betrekking tot minderjarigen en gegevensoverdrachten naar China).”

Von der Leyden reageerde op zorgen van leden van het Europees Parlement over Chinese overheidsinstanties die mogelijk toegang zouden krijgen tot TikTok-gegevens van EU-burgers, naar aanleiding van een rapport van BuzzFeed-nieuws. De datapraktijken van de app staan ​​al een tijdje in de schijnwerpers van de EU. Eerder dit jaar kwam TikTok met betrekking tot advertenties en merkinhoud naar aanleiding van een klacht die de app beschuldigde van het overtreden van de EU-consumentenregels.

Natuurlijk heeft TikTok aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in heet water gezeten vanwege zijn privacy- en beveiligingspraktijken. Vorige maand kondigde TikTok aan dat in China gevestigde werknemers van het moederbedrijf ByteDance van plan waren om via de app de locatie van sommige Amerikaanse burgers te volgen.

TikTok is naar datacenters van Oracle in het land geweest in een poging ambtenaren tevreden te stellen die zich zorgen maken over het feit dat China de app mogelijk tegen Amerikaanse burgers gebruikt. In augustus bleek dat Oracle algoritmen had om ervoor te zorgen dat ze niet onderhevig waren aan Chinese inmenging.

Carr, de senior Republikeinse commissaris van de FCC, zei deze maand dat TikTok Hij drong er eerder bij Apple en Google op aan TikTok uit hun app-winkels te verwijderen.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen. Alle prijzen zijn correct op het moment van publicatie.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in