Eten klinkt op TikTok zoals knarsen en kauwen maakt me angstig

0
13


Ik hou van eten TikTok. Ik wou dat het mijn oren een pauze zou geven.

Ik besteed veel te veel tijd aan de app, net als de meeste mensen. Koken is mijn favoriete hobby, wat betekent dat het beroemde nauwkeurige algoritme van TikTok me een smorgasbord aan voedselinhoud biedt. Met andere woorden, FoodTok heeft me in een wurggreep.

Normaal gesproken zou dat prima zijn, maar ik heb een haat-liefdeverhouding ontwikkeld met mijn vraatzuchtige FYP. Ik denk dat het misofonie is, dat is wanneer bepaalde geluiden een gevoel van ongemak opwekken. Het kan zich manifesteren als woede, angst, walging of een ander gevoel. Voor mij veroorzaken bepaalde voedselgeluiden – zoals luid kauwen, smakken op de lippen of zelfs schrapen en rammelen – een acuut gevoel van ongemak en angst. Het voelt als jeuk waar je niet aan kunt krabben. Mijn hele lichaam spant zich.

Voor alle duidelijkheid, dit is niet gediagnosticeerd en het is niet slopend. Ik heb altijd zo geleefd, en het is meestal prima. Maar daarom heb ik zo’n bitterzoete relatie met FoodTok. Foodies op TikTok zijn geobsedeerd met voedselgeluiden met hoge intensiteit, zoals slurpen, knarsen en het onophoudelijke schrapen om te pronken met de knapperigheid van het voedsel dat de maker zojuist heeft gemaakt. Door mijn liefde voor koken heb ik mezelf onverwachts opgesloten in een raar, laagwaardig vagevuur. Ja, ik zou gewoon kunnen stoppen met kijken naar TikTok; Ik snap het. Maar zou ik dat echt kunnen? Heb je TikTok gebruikt? Dat spul is verslavend. Het is ook een geweldige bron voor het vinden van recepten, nieuwe ingrediënten en nieuwe kookmethoden.

Als je geen deel uitmaakt van FoodTok, moet je dat begrijpen geluid is een groot deel van de gemeenschap. TikTok is geobsedeerd door knapperig, gefrituurd voedsel – wat betekent dat nadat iemand een kippenvleugel heeft gebakken, ze de achterkant van het mes tegen de huid laten lopen om bewijzen hoe knapperig het is. Of de maker proeft het eten, en de microfoon pikt elke crunch en vette kauw op.

Als je geen deel uitmaakt van FoodTok, moet je begrijpen dat geluid een groot deel van de gemeenschap uitmaakt.

Hier is een kort voorbeeld van enkele van de verontrustende geluiden die ik de laatste tijd op mijn FYP heb gehoord. Er is @keith_lee125 die kritiek heeft op een heerlijk uitziend bord eten – en goed werk doet – maar waarbij de microfoon de hele tijd hun kauwgeluiden oppikt. Of er is @mr.cilantro’s fantastische recept voor pozole verde dat eindigt met … slurpen en kraken dat een rilling over mijn rug doet lopen. Of er is deze prachtige varkensschouder van @meatdad die begint met een mes dat de knapperige varkenshuid schraapt. Al deze geluiden geven me eigenlijk het tegenovergestelde van een ASMR-tinteling.

Het is nog erger als ik mijn ruisonderdrukkende koptelefoon op heb. Ik heb bijvoorbeeld net die verontrustende TikToks opnieuw bekeken terwijl ik mijn koptelefoon droeg, en het voelde alsof het geluid recht door mijn oren in mijn hersenen schoot, en toen werd ik getroffen door dolken van angst en ongemak. (Mijn iPhone-luidspreker is tenminste ver weg en niet zo visceraal.)

ik weet dat dit een mij probleem. Studies hebben echter aangetoond dat een aanzienlijk aantal mensen een vorm van misofonie heeft, dus ik ben niet de enige. (Terwijl ik nooit formeel de diagnose heb gekregen) feitelijk misofonie, ik zie overeenkomsten in mezelf met een Mashable-video over dit onderwerp.) Ik wil echter herhalen dat de makers op FoodTok geweldig zijn. Het eten ziet er geweldig uit, en heel veel mensen eigenlijk? liefde deze geluiden.

En wil je iets grappigs weten? l bijdrage leveren voor mijn eigen probleem. Ik doe een videoserie genaamd AirFryDay bij Mashable, waar ik dingen op de camera bak. Het eindproduct laat me vaak eten en kauwen zien. Afgezien van de schaamte om mezelf op het scherm te zien, is mijn afkeer van voedselgeluiden een groot deel van de reden waarom ik niet zo graag naar mijn eigen video’s kijk.

Er is voor mij geen oplossing voor het probleem, dan alleen maar toe te geven dat het er is en ermee om te gaan. Ik geef TikTok niet snel op, en ik weet dat zolang ik op het platform ben, het me voedsel zal bezorgen.

Dus ik blijf maar scrollen en ineenkrimpen. Misschien met koptelefoon uit.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in