Er is nog een andere fatfobe trend op TikTok

0
158


Daily Dot Web_Crawlr

Problematisch op TikTok is een wekelijkse column die ontvouwt de verontrustende trends die op het populaire platform verschijnen en op dinsdagen verschijnen in de web_crawlr-nieuwsbrief van de Daily Dot. Als u deze kolom wilt ontvangen een dag eerder we publiceren het, abonneren op web_crawlr, waar je de dagelijkse primeur van internetcultuur rechtstreeks in je inbox krijgt.

Laat ons het web voor je doorzoeken. Abonneer u hier op web_crawlr.

Problematisch op TikTok

Analyse

Er is weer een andere fatfobische trend opgedoken TikTok– en deze keer gebruikt de trend zelfs het woord “dik.”

De trend, die lijkt te zijn geweest gestaag aan snelheid winnen sinds begin augustus, begint met een TikToker die een oversized shirt draagt, terwijl de overlay-tekst van de video iets leest in de trant van “ze moet dik zijn onder die flodderige kleren.” De TikToker trekt dan hun shirt dicht tegen hun lichaam, om bewijs op de een of andere manier dat ze niet dik zijn. De trend is gezet om Toekomst en Lil Wayne‘Love Me’ en het nummer is afgelopen 23.000 video’s op TikTok.

De implicatie van de trend lijkt te zijn dat het een flex als dik worden gezien en dan onthullen die je net droeg oversized kleding. En het is de “gotcha” aard van de trend die maakt het echt een probleem. Elke video lijkt te zeggen: “Oh, dacht je dat ik dit ding was waar historisch op werd neergekeken? Nou ik ben niet.”

Dikke TikTok-makers zeiden het het beste in hun TikToks over de trend. Deja Rose, en levensstijl TikToker die voorvecht dat iemands gewicht niet correleert met hun gezondheid, plaatste een video over de trend en vroeg mensen die eraan deelnemen waarom ze “haat dikke mensen.”

Voortdurend proberen te bewijzen dat je niet dik bent voor wat?” schreef ze in de overlay-tekst van haar TikTok.

Rose’s bericht komt aan op de nuances van de trend: Als iemand zijn best doet om te bewijzen dat ze niet dik zijn, laat dat zien dat ze niet dik willen zijn – of gezien willen worden -.

In een andere video waarin de trend wordt genoemd, toont Chloe Xandria haar buik met de overlay-tekst “wat voor invloed heeft mijn lichaamstype op jou??”

En Mackenzie Moore, die door @chunkymak op TikTok gaat, beroep gedaan op emoties in haar filmpje. In een TikTok, ze vroeg niet-vette makers die deelnamen aan de trend om na te denken over hoe ze zich zouden voelen als hun lichaam ‘als walgelijk zou worden beschouwd’.

Het voelt niet goed‘, schreef Moore in de overlay-tekst van haar video. “Doet het?”

Waarom het uitmaakt

Deze trend is niet alleen schadelijk in die zin dat mensen met een grotere maat en/of dikke mensen zich voelen vervreemd en veroordeeldhet draagt ​​bij aan wijdverbreide vetfobie waardoor mensen geen baan krijgen vanwege hun grootteof zelfs het niet ontvangen van de basisgezondheidszorg Zij hebben nodig.

En als die niet schadelijk genoeg zijn, vetfobie beïnvloedt iedereen. De angst voor dikheid is de oorzaak van velen eet stoornissende dodelijkste psychische aandoening.

Ofwel sommige TikTokers zijn niet op de hoogte van deze kritische correlaties, of het kan ze gewoon niet schelenomdat trends in vetfobie zijn een steunpilaar in de app.

Als commentator op die van een dikke maker video- roepen de trend zei: Het is vermoeiend.

Zoals wat je leest? Aanmelden ontvangen web_crawlreen dagelijkse nieuwsbrief van de Daily Dot, elke ochtend in je inbox.

*Eerste publicatie: 31 augustus 2022, 06:00 uur CDT

Tricia Crimmins

Tricia Crimmins is de schrijver van het IRL-personeel bij de Daily Dot. Ze is ook een in New York gevestigde komiek en een adjunct-professor aan de Graduate School of Journalism van Columbia University. Eerder schreef ze voor Mashable, Complex Networks en Moment magazine. Ze is te vinden op Twitter op @TriciaCrimmins.

Tricia Crimmins

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in