Er is een Netflix-horrorfilm waar mensen gek van worden op TikTok, dus ik heb hem bekeken… en was amper klaar

0
138


Dood. Belastingen. Ik kijk wekelijks naar horrorfilms. Sommige dingen in het leven zijn gewoon een gegeven.

meme van mij kijkend naar de horrorfilm van deze week terwijl de horrorfilm van vorige week jaloers is

Antonio Guillem Fernandez / Alamy

Dus toen ik deze TikTok vond met 13 miljoen views die mensen uitdaagt om de nieuwste horrorfilm van Netflix te kijken, bezweringen niet bang worden, ik moest van de gelegenheid gebruik maken:

Hier is de Netflix-beschrijving voor bezwering:

“Zes jaar geleden werd Li Ronan vervloekt nadat ze een religieus taboe had doorbroken. Nu moet ze haar dochter beschermen tegen de gevolgen van haar daden.”

Dus, volgens de uitdaging van de gebruiker, verlies ik als ik een van de volgende dingen doe wanneer ik naar de film kijk:

1. Sla een scène over.

2. Word bang.

3. Kijk weg.

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af: hoe eng is? bezwering? Laat me je vertellen over mijn middernachtelijke bezichtiging:

***SPOILER VOORUIT***

Inhoudswaarschuwing: dit bericht bevat vermeldingen van zelfbeschadiging en zelfmoord. Ook als u trypofobie heeft, kunnen sommige van de afbeeldingen hier verontrustend zijn.

De film volgt een moeder, Rona, die interacties filmt met haar dochter Dodo, terwijl ze voor het eerst sinds “een incident” zes jaar geleden herenigd worden.

een moeder en dochter lachen in een restaurant

Netflix

Ze raadt ons (het publiek) aan om met haar te bidden en haar dochter te zegenen, die sinds ‘het incident’ in pleeggezinnen zit. Natuurlijk gaat het niet goed, aangezien zowel Rona als Dodo bovennatuurlijke gebeurtenissen beginnen te ervaren.

Een vrouw met een bloedneus

Netflix

De eerste 30 minuten van de film waren niet erg verschillend van elke andere horrorfilm. Het speelde in op enkele van dezelfde bekende clichés die je vaak ziet. Meisje onder een laken, bezeten mensen en willekeurige harde geluiden die je proberen te laten springen.

Netflix

Door de hele film heen horen we gezang en zien we symbolen die erg trippy zijn. Dit detail was een zeer originele manier om het publiek te desoriënteren en ons bijna meer betrokken te laten voelen.

Netflix

Naarmate we meer leren van Rona’s verleden, krijgen we meer verontrustende beelden. Ik kan zien waarom veel mensen merkten dat ze wegkeken van bepaalde foto’s, zoals deze griezelige (dubbeldekker?!) tanden:

Een mond met twee rijen tanden

Netflix

Deze film leunde echt naar trypofobie-horror, wat ik als horrorfan best wel op prijs stelde. Trypofobie is de angst voor gaten met patronen, dus het meest voor de hand liggende voorbeeld zijn planten met gatenpatroon of douchekoppen.

Een arm van een lijk heeft veel kleine gaatjes erin

Netflix

Mijn grootste probleem met de film is dat het veel heen en weer springt tussen zes jaar geleden, toen Ronan voor het eerst getuige was van de verschrikkingen van het religieuze heiligdom en de huidige gebeurtenissen met haar dochter die te maken had met de gevolgen.

Een doek met symbolen erop

Netflix

We leren dat, zes jaar geleden, Ronan, haar vriend en zijn neef allemaal een ritueel filmden en onderbraken. Ronan ontdekt dat ze zwanger is van Dodo. We leren dat de clan offers brengt aan hun ‘Boeddha-moeder’. De hel breekt los met lichamelijke bezittingen, bloed en enkele intense jumpscares. We zien een tempeltunnel instorten en de rest van het beeldmateriaal is verloren gegaan.

man schreeuwt

Netflix

Terugkerend naar het heden, gaat het einde van de film op de beste manier echt van de rails. Wat sprongen betreft, kreeg ik maar één moment … en man, ik bedoel “hart dat uit mijn borst vlucht” kreeg me.

Netflix

Zet je schrap:

Netflix

Anticiperend op dezelfde “slow turn and charge at the camera” gimmick die de film al eerder had gebruikt, was mijn lichaam nog niet klaar voor deze schrikreactie.

Ik zeg het niet graag, maar volgens de regels van de TikTok-uitdaging deed dit me genoeg springen om me een grote, smakelijke “L” te schenken.

wifflegif / Giphy / Via giphy.com

Toen ik eenmaal hersteld was van die angst, gaat het verhaal verder, en Ronan realiseert zich dat ze terug moet naar het heiligdom waar alle verschrikkingen zes jaar geleden plaatsvonden als ze haar zieke, vervloekte dochter wil redden.

Een moeder en dochter in bed

Netflix

De film eindigt met Ronan die eindelijk de Boeddha-moeder confronteert, en we krijgen meer beelden van trypofobie. Helaas leidt dit ertoe dat een bezeten Ronan haar gezicht op het altaar slaat totdat ze zelfmoord pleegt.

Netflix

Daarna wordt ons getoond dat Dodo weer volledig gezond is en gelukkig haar leven leidt, wat inhoudt dat Ronan die de Boeddha-moeder confronteerde de vloek verbrak.

Een meisje lacht

Netflix

Over het algemeen vond ik de film solide. Overlevering van het verhaal en hoofdrolspeler Hsuan-yen Tsai droeg de film. Ik zou deze film ten zeerste aanbevelen aan mensen die van found-footage-films en jump scares houden. Ik zou ook een paar andere Taiwanese horrorfilms een kans geven zoals Ziekenhuis en De brugvloek (een persoonlijke favoriet).

Een vrouw staat in het donker met symbolen over haar hele gezicht

Netflix

Ik heb geen TikTok, dus H/T om 1214 niet te vervelen voor de filmsuggestie en uitdaging. Ik zou graag meer van dit soort horrorfilmuitdagingen zien.

Kijk jij Netflix’s bezwering? Is er een horrorfilm waarbij je wegkeek? Laat je opmerking beneden achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in