Emplifi onthult hoe marketeers het bereik op TikTok kunnen maximaliseren om in contact te komen met de moderne consument

0
52


NEW YORK–(BEDRIJFSDRAAD)–Emplifi, het toonaangevende unified customer experience-platform, heeft vandaag zijn Q4 2022 Social Media Benchmark-rapport uitgebracht, met diepgaande gegevens van duizenden wereldwijde merken over gebruikersbetrokkenheid, postbereik en klantenservice op Instagram, Facebook, TikTok en Twitter . De analyse biedt inzichten om marketeers te helpen de moderne consument te bereiken, door socialemediamarketing en klantondersteuningsstrategieën te optimaliseren.

Volgens het rapport van Emplifi stegen de mediane betrokkenheidspercentages voor merken ten opzichte van de resultaten van het derde kwartaal op zowel Instagram als Facebook. Op Instagram waren Carousels het best presterende postformaat met een mediane interactieratio van 30,45%, op de voet gevolgd door Reels met 30,08%. Instagram-video’s en -afbeeldingen staan ​​respectievelijk op de derde en vierde plaats voor mediane interacties op het platform.

Op Facebook zorgden live videoposts voor de meeste betrokkenheid voor bijna alle branchegroepen met een mediane interactieratio van 51,02%. De best presterende live video’s werden gepost door moderetailermerken die live shoppingsegmenten runnen in Azië.

“Het is buitengewoon nuttig om te weten welke postformaten de meeste betrokkenheid genereren, zodat marketeers zich volledig kunnen richten op het type inhoud dat het beste aanslaat bij hun publiek”, aldus Emplifi CMO Zarnaz Arlia. “Om marketeers op sociale media een breed beeld te geven van wat werkt, hebben we post-times geanalyseerd, zodat merken hun bereik op verschillende platforms kunnen maximaliseren. Weten wanneer je moet posten is een cruciaal onderdeel van een succesvolle strategie en een van de grootste hindernissen waarmee social media-managers worden geconfronteerd. Het begrijpen van de patronen en het gedrag van je publiek is essentieel om marketingbudgetten verder te laten gaan, de betrokkenheid van gebruikers te vergroten en merkloyaliteit op te bouwen.”

Beste tijden om te posten op Facebook en TikTok

Emplifi onderzocht het gebruikersgedrag op Facebook en TikTok om vast te stellen wanneer social media-managers inhoud zouden moeten plaatsen voor een maximaal bereik. Uit de gegevens bleek dat de meest effectieve posttijden afhangen van de demografie van het publiek en de aard van het platform. TikTok vereist bijvoorbeeld geluid, dus inhoud kan niet gemakkelijk worden bekeken terwijl je naar school of werk gaat. Aan de andere kant zullen Facebook-gebruikers, die zich voornamelijk in de leeftijdsgroep 25-34 jaar bevinden, vaker door de app bladeren terwijl ze aan het werk zijn.

Trends in gebruikersgedrag op Facebook en TikTok

 • Amerikaanse merkvolgers op TikTok zijn het minst actief tussen middernacht en 11:00 uur PST, met een piek in activiteit tussen 12:00 uur en 18:00 uur PST.

 • Op Facebook piekt de meerderheid van de activiteit van Amerikaanse merkvolgers om 8:00 uur PST en blijft de hele dag consistent tot 18:00 uur PST.

 • In Europa zien merken verschillende trends als het gaat om volgersgedrag, waarbij de belangrijkste activiteit van volgers op TikTok plaatsvindt tussen 19:00 uur en 21:00 uur CET wanneer 27% van de gebruikers online is.

 • Net als in de VS hebben Europese Facebook-gebruikers voornamelijk toegang tot het platform om 8:00 uur CET, maar blijven ze langer actief en stoppen ze rond 21:00 uur

“De moderne consumenten van tegenwoordig verschijnen op sociale platforms met hoge verwachtingen. Ze willen producten onderzoeken en kopen via hun favoriete sociale apps en ze verwachten dat hun favoriete merken bij hen zijn, “zei Arlia. “Deze bevindingen geven aan dat merken een groter venster hebben om het Europese publiek online te bereiken in vergelijking met het Amerikaanse publiek.”

Twitter-merkactiviteit

Twitter ondervond in het vierde kwartaal van 2022 opmerkelijke schommelingen in de merkactiviteit op het platform.

 • Tijdens het laatste kwartaal van 2022 daalde het percentage merken dat wekelijks op Twitter post tussen 27 november en 11 december, met een tijdelijke stijging aan het einde van het jaar (hoogstwaarschijnlijk vanwege de feestdagen).

 • Het aantal merken dat wekelijks post, neemt opnieuw toe, maar is nog steeds ongeveer 10% lager dan de consistente frequentie van posten vóór de wisselingen in het uitvoerend leiderschap die eind oktober plaatsvonden.

CTR- en CPC-tarieven op sociale platforms

 • De meeste bedrijfstakken zagen het afgelopen jaar een daling van de klikfrequenties (CTR) op sociale platforms, waarbij de dienstensector, de elektronicasector en de banksector de grootste dalingen doormaakten.

 • De gemiddelde maandelijkse kosten per klik (CPC) op alle sociale platforms waren 19% hoger dan de CPC-cijfers van het derde kwartaal van 2022, een weerspiegeling van de niveaus van het laatste kwartaal van 2021. Nogmaals, dit is waarschijnlijk toe te schrijven aan het winkelseizoen aan het einde van het jaar en de concurrentie voor Advertentie ruimte.

Merken verschuiven strategieën voor klantenservice naar sociale platforms

Emplifi analyseerde de effectiviteit van klantenservice via sociale media door te meten hoe vaak merken reageren op vragen van gebruikers (responspercentage) en de tijdigheid van hun reacties (responstijd).

 • De responspercentages van merken zijn het hele jaar door verbeterd op Instagram en Facebook, waarbij de financiële sector op beide platforms het meest reageert. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de bezorgdheid van de consument over de verhoogde kosten van levensonderhoud en economische onzekerheid.

 • Merken doen er 5,4 uur over om te reageren op Instagram en aanzienlijk minder tijd om te reageren op Facebook (minder dan een uur).

 • Op Twitter zijn de responspercentages van merken sinds het vierde kwartaal van 2021 geleidelijk afgenomen – de sectoren detailhandel en e-commerce reageren het meest.

 • Gemiddeld is de tijd die merken nodig hebben om te reageren op vragen op Twitter stabiel op 5 tot 6 uur.

“Klanten gebruiken hun sociale netwerken om klantrecensies en productbeoordelingen te vinden en om problemen met klantenondersteuning op te lossen – ze stellen relevante vragen aan merken en willen snel antwoord”, voegt Arlia eraan toe. “De bevindingen van ons Q4 Social Trends Benchmark-rapport versterken hoe cruciaal de sociale strategie van een merk is voor het algehele succes van het bedrijf, van post-formatkeuzes en post-times tot de klantenservice van een merk. De gegevens maken duidelijk dat merken om in het huidige economische klimaat te gedijen niet alleen hun publiek moeten ontmoeten, waar ze ook online zijn, maar ze op het juiste moment moeten vinden met precies de juiste inhoud.”

Grafieken voor sociale media en datavisualisaties van Emplifi’s Q4 2022 Social Trends Benchmark-rapport zijn op verzoek beschikbaar.

Methodologie

De analyse van Emplifi is gebaseerd op gegevens uit het vierde kwartaal van 2022 en jaar-op-jaar vergelijkingen, gedownload begin januari 2023.

Over Emplifi

Emplifi is het toonaangevende unified customer experience (CX)-platform dat marketing, commercie en zorg samenbrengt om bedrijven te helpen de kloof in klantervaring te dichten. Meer dan 8.400 merken, waaronder Delta Air Lines, Ford Motor Company en McDonald’s, vertrouwen op Emplifi om hun klanten uitstekende ervaringen te bieden bij elk contactpunt. Ga voor meer informatie naar www.emplifi.io.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in