Emily Ratajkowski scheurt het patriarchaat op TikTok te midden van splitsing van echtgenoot

0
120


Afbeelding voor artikel met de titel Emily Ratajkowski Rips the Patriarchy op TikTok Amid Split From Husband

Foto: Raymond Hall/GC Beelden (Getty Images)

Emily Ratajkowksi heeft veel te zeggen op TikTok. In de afgelopen weken hebben we het volgende geleerd: Shij heeft een ding voor lelijke mannen (wie niet?), is bang voor Shia LaBeouf’s verzilveringstour (wie niet?), en geeft de voorkeur aan haar bagels verbrand (kan hier niets mee).

Of u het nu eens of oneens bent met de pas vrijgezel recente talk van het model op TikTok, Ratajkowski heeft er net een gemaakt opvallende punten over het patriarchaat in een van haar laatste berichten. Terwijl ze een account aanmaakt dat bekend staat als @thegardeningtheologian, reageert ze op het bovengenoemde punt dat: “patriarchaat geeft geen ruimte voor het bestaan ​​van liefde” en gaat in op intersectionele feministische auteur bel haak’s theorie dat binnen een dergelijk kader de notie van heteroseksuele mannen die vrouwen ‘krijgen’, gedijt goed.

“Ik hou van deze video, omdat ze het punt maakt dat bell hooks maakte, dat is dat onder een patriarchaat, er een premisse is van gelijkaardige mannen die ‘vrouwen pakken’, zoals ‘ze pakken’, ‘aan ze trekken,‘ alsof ze iets zijn om te bezitten.” Je zou willen wedden dat misschien wel een van de meest conventioneel aantrekkelijke vrouwen die er is, een leven lang ervaring heeft gehad met het gevoel “gepakt”, “getrokken” en dergelijke. Vervolgens verwijst ze naar haar recente scheiding van vier jaar met haar man, Sebastian Bear-McClard, en hoe ze een bepaald patroon binnen cis heeft opgemerkt.het relationships.

“Als een onlangs vrijgezel die aan daten en zo denkt, Ik heb dat echt gezien met mijn vrienden en met de gesprekken eromheen. lhet is als, ‘Wwie gaat haar halen?’ in plaats van dit, is een wederkerige, wederzijdse relatie waarin twee mensen mogelijk liefde kunnen koesteren?

Uiteindelijk concludeert een gelaten ogende Ratajkowski: “Dus, ja. Daarom hebben we niet veel liefde in cis-hetero-relaties.”

De timing van Ratajkowski’s proclamatie is genoeg om een ​​wenkbrauw of twee op te trekken, aangezien ze onlangs was gekoppeld aan Brad Pitten het is minder dan twee maanden geleden dat ze alles behalve bevestigd geruchten over haar ex’s ontrouw door een tweet leuk vinden waarop stond: “Ik kan niet geloven dat die kleine teef emrata heeft bedrogen.”

Ongeacht wie ze wel of niet ziet na haar scheiding, de vrouw heeft het niet bij het verkeerde eind – vooral wanneer het grootste deel van het discours rond haar splitsing vaak een variatie uitlokt van: “Ik kan niet geloven dat die kerel gekregen haar in de eerste plaats.” Hoewel ik de verleiding begrijp om op zulke idealen te rusten, is het somber genoeg voor de ongebonden cishets zoals het is. Ik kan niet voor iedereen spreken, maar de meesten van ons zouden liever nergens heen worden ‘getrokken’. Nou ja, misschien in de richting van een alles-uitgaven-betaalde vakantie zonder dat de persoon het bankrolltmaar dat is noch hier noch daar!

Eerlijk gezegd is Ratajkowski’s onthulling nog een andere grimmige herinnering dat het navigeren in cishet-relaties voor ons allemaal slecht is – zelfs de objectief hetetest onder ons. Hartverwarmend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in