Elon Musk kan Vine terugbrengen, een voorloper van TikTok die is afgesloten door Twitter

0
11


Twitter kocht Vine, een app waarmee gebruikers video’s van 6 seconden konden maken die in een lus zouden lopen, in 2012.

Jakub Porzycki | Nurfoto | Getty Images

Twitter’s nieuwe eigenaar en CEO, Elon Musk, denkt erover om Vine terug te brengen, de korte video-app die Twitter kocht en verliet lang voordat TikTok het formaat populair maakte.

De mogelijke heropleving van Vine toont de breedte van productideeën – inclusief oude – waar Musk mee speelt in zijn eerste week op Twitter.

Een persoon die voor Twitter werkt, zei dat er verkennende discussies plaatsvinden binnen het sociale netwerk over een mogelijke Vine-revival, wat voor het eerst werd gemeld door Axios. De persoon vroeg anoniem te blijven zonder toestemming om namens het bedrijf te spreken.

Het is niet duidelijk hoe een herontwerp van Vine en een heropleving van het merk zouden passen in andere grote vragen die op Twitter hangen, zoals of Musk massale ontslagen of andere kostenbesparende maatregelen zal bestellen of zal proberen de abonnementsinkomsten te verhogen.

Musk tweette zaterdag en zondag meer dan 20 keer, waarbij hij voornamelijk tegenstrijdige signalen afleverde over waar hij Twitter naartoe wil brengen en weinig deed om de angst weg te nemen dat haatzaaiende uitlatingen en verkeerde informatie zullen floreren onder nieuwe regels.

Een van zijn tweets was een peiling over Vine, waarbij bijna 70% van de respondenten ervoor stemde om het terug te brengen.

Een paar voormalige populaire Vine-sterren leken ontvankelijk voor de mogelijke wederopstanding van de app.

Zach King reageerde op Musk met een hart-emoji.

Lele Pons heeft Musk geretweet en schreef: “Ja, alsjeblieft @elonmusk. Doe het!!!”

Musk vroeg ook om ideeën om een ​​nieuw leven ingeblazen Vine beter te maken dan TikTok.

“Wat kunnen we doen om het beter te maken dan TikTok?” Hij schreef in reactie op Jimmy Donaldson, beter bekend als MrBeast, een van de populairste YouTube-creators.

Donaldson had gereageerd op Musk’s Twitter-enquête, schrijven: “Als je dat deed en daadwerkelijk concurreerde met tik tok, zou dat hilarisch zijn”

Axios meldde dat Musk een reboot wil die tegen het einde van het jaar klaar zou kunnen zijn.

Maar sommigen zeiden dat het niet per se gemakkelijk zou zijn om Vine terug te brengen nadat Twitter het in 2016 had stopgezet.

Sara Beykpour, een voormalige Twitter-medewerker die aan Vine werkte, zei dat de originele Vine-software misschien te oud is om nu nog bruikbaar te zijn.

“Deze code is 6+ jaar oud. Een deel ervan is 10+. Je wilt daar niet kijken. Als je Vine nieuw leven wilt inblazen, moet je opnieuw beginnen,” Beykpour schreef op Twitter.

Twitter kocht Vine in 2012 voor $ 30 miljoen, meldde CNBC. Net als TikTok jaren later, konden gebruikers met de app een korte video maken – slechts 6 seconden in het geval van Vine – en deze vervolgens herhaaldelijk laten afspelen in een lus in een feed met andere video’s.

Toen Vine niet van de grond kwam, sloot Twitter het in 2016 af, wat Pornhub ertoe bracht een grapje te bieden en een van de oprichters van Vine spijt te betuigen dat hij het ooit had verkocht.

Rus Yusupov, een mede-oprichter van Vine, heeft getweet dat Vine faalde omdat het niet op tijd de juiste functies bouwde, makers niet hielp om geld te verdienen en lip-sync-video’s niet omarmde als een trend zoals TikTok heeft gedaan.

Instagram lanceerde in 2020 zijn eigen versie van looping-video’s, genaamd Reels, om de populariteit van TikTok te beantwoorden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in