Eloise Market en Cakery beheersen TikTok-trend met nieuwe spiegeltaarten

0
95


Eloise-markt en cakery laat je je taart hebben en deze ook laten zien met een nieuw type wanddecor dat je verlangens zeker zal opwekken. En als je denkt dat deze taarten er te lekker uitzien om op te eten, dan heb je helemaal gelijk.

Onder de echte taarten van de Lee Drive-bakkerij kunnen shoppers nu faux-versies vinden die volledig voor decoratie zijn gemaakt. Eloise’s eigenaresse MJ Schmidt zegt dat ze het idee van TikTok kreeg nadat ze makers nepcakes, ontbijtgranen en smoothiekommen zag maken met spiegels om aan de muren in hun huis toe te voegen. Aangezien Schmidt haar dagen doorbrengt met het maken van taarten en gebak, dacht ze dat dit een leuk project zou zijn.

“Het is gewoon iets leuks voor mij om te doen op mijn vrije dagen”, zegt ze. “Het is een leuk klein ambacht en ik weet hoe ik het moet doen omdat ik weet hoe ik een echte cake moet maken. Ik wil ze voor kerst inslaan omdat ik het een leuk cadeau vind. Ik denk ook dat het leuk kan zijn voor eerste verjaardagen, omdat je de taart voor altijd kunt bewaren.”

Hoewel ze er misschien hetzelfde uitzien als je gemiddelde cake, vindt Schmidt de meeste van haar ingrediënten voor deze cakes in een ambachtswinkel in plaats van in een supermarkt.

“De eerste keer dat ik de spiegeltaarten postte, dacht een dame: ‘Dit slaat nergens op. Waarom zou je een spiegel op een taart zetten’”, herinnert Schmidt zich.

In plaats van een donzige cakebodem gebruikt Schmidt stijve, ronde stukjes piepschuim om de vorm van een traditionele cake met één laag na te bootsen. Ze gebruikt muurpleister in plaats van glazuur en maakt kleuren met verf in plaats van voedselkleurstof. Plastic kersen en discoballen worden gebruikt voor verfraaiing voordat elke cake een royale hoeveelheid hagelslag krijgt. En natuurlijk is elke cake bedekt met een gepolijste spiegel om de look af te maken.

Hoewel de ingrediënten niet hetzelfde zijn, gebruikt Schmidt nog steeds typische caketools om een ​​levensechte look op de spiegelcakes te krijgen. Maar maak je geen zorgen, ze heeft een speciale set voor het maken van neptaarten.

“Ik ging naar Hobby Lobby en kocht gloednieuwe piping-tips, net zoals degene die ik altijd voor glazuur gebruik”, zegt ze. “Ik gebruik spuitzakken, schrapers en spatels zoals ik gewoonlijk zou doen.”

Het resultaat is een spiegeltaart die perfect is om te gebruiken voor een verjaardagsfotoshoot, om in je keuken of woonkamer te hangen als eigenzinnig stuk kunst aan de muur of om een ​​snelle glimp van je spiegelbeeld op te vangen. Schmidt zegt dat ze genoeg ideeën heeft voor variaties van deze namaakdesserts en zelfs plannen om een ​​wanddisplay in de bakkerij te maken, zodat klanten foto’s kunnen maken en er zelfs een kunnen vinden om mee naar huis te nemen.

“Iedereen vindt ze leuk als een schattig spiegeltje om foto’s in te maken”, zegt ze. “Ik wil er echt een paar maken met lichten die aan gaan, zodat je het als make-upspiegel kunt gebruiken.”

Bezoekers kunnen bladeren door een selectie van kant-en-klare spiegeltaarten om te kopen of naar de bakkerij gaan website om aangepaste bestellingen te maken. Deze reflecterende taarten beginnen bij $ 100, en de prijs gaat omhoog voor meer versieringen en grotere maten of daalt een beetje als je ervoor kiest om de spiegel eruit te halen. Schmidt zegt dat ze het allemaal zal doen, en zelfs op een taart zal schrijven zoals ze doet op de echte taarten die ze in de winkel maakt.

“Alles wat we op een echte taart kunnen doen, kunnen we op een spiegeltaart doen”, zegt ze.

Koop zowel echte als neple lekkernijen van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Eloise Market en Cakery is te vinden op 320 Lee Drive, Suite D.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in