Ellie Zeiler Over stemmen en praten over politiek op TikTok

0
11


Dankzij haar ouders groeide Ellie Zeiler, 18, constant op de hoogte van wat er gaande was in de wereld. Maar toen ze volgers op sociale media kreeg, besloot ze dat ze een hoger niveau moest halen. “Ik realiseerde me dat ik dit platform heb, en dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee om de wereld echt te veranderen, wat echt heel gaaf is om te hebben”, zegt Zeiler, die 12 miljoen volgers heeft op verschillende accounts. De tussentijdse verkiezingen van 2022 zullen de eerste keer zijn dat Zeiler stemt, en via een aankomende podcast in samenwerking met Spotify’s Megaphone Program, Ik zal je zus zijn, en een recente samenwerking met het Witte Huis waarbij ze een Amerikaanse senator interviewde, is Zeiler verheugd om het belang van stemmen met haar publiek te bespreken. In dit zoals hieronder is verteld, vertelt de TikTok-ster haar volgers over zusterlijk advies, waar ze naar uitkijkt op de verkiezingsdag en hoe ze omgaat met terugslag als ze online over politiek praat.

Als jongere kan stemmen heel eng zijn. Toen we opgroeiden, was het altijd iets dat onze ouders of grootouders deden. En nu, voor mijn ik en mijn volgers – we groeien allemaal op en worden 18 – is het iets dat nogal intimiderend is. Maar mensen hoeven zich niet te schamen of bang te zijn als ze niet weten wat er aan de hand is of niet te veel weten over de tussentijdse verkiezingen. Zolang je nieuwsgierig bent en vragen stelt, dat is het belangrijkste.

Als vrouw is abortusrechten een onderwerp dat belangrijk voor me is. Ik heb ook veel LGBTQ-vrienden, dus dat is ook een grote voor mij. Klimaatverandering is dat ook. Dat zijn de drie dingen die ik onderzoek. Het wordt dit jaar mijn eerste keer dat ik stem, en ik ben opgewonden om het stembureau te verlaten met een super sterk gevoel en alsof ik die dag echt iets voor de samenleving heb gedaan. Natuurlijk ga ik ook een selfie maken met de sticker “I Voted”.

De tussentijdse verkiezingen zijn vooral belangrijk omdat er de afgelopen jaren zoveel mis lijkt te zijn gegaan. Iets dat ik heb geleerd tijdens een gesprek met Sen. Alex Padilla was dat Gen Z de verkiezingen daadwerkelijk kan beïnvloeden, dus we hebben de macht om onze stem er toe te doen in een groter rijk. Dat raakte me echt, want je hoort iedereen zeggen: “Elke stem telt, iedereen telt.” Maar het feit dat jongeren echt een verkiezing kunnen beïnvloeden, is echt sterke informatie.

Wanneer er belangrijke onderwerpen en problemen aan de hand zijn, zal het Witte Huis naar me toe komen en vragen of het iets is waar ik over wil praten. Tegen sommige dingen zeg ik nee, en tegen sommige dingen zeg ik: “Ja, absoluut.”

Het is zo onwerkelijk om bijvoorbeeld met Dr. Fauci in een Zoom-gesprek te zijn. Het is ook super speciaal als jong persoon en iemand die deel uitmaakt van Gen Z, omdat ik deze vragen heb over wat er in de wereld aan de hand is en ik ze kan stellen aan mensen die de beslissingen nemen – het geeft kracht. Ik weet dat er ook veel verkeerde informatie op internet te vinden is, dus om het eerlijk aan iemand te vragen die aan de macht is, is echt cool.

Telkens wanneer ik iets politieks post of iets waar mijn mening in is verwerkt, krijg ik opmerkingen van beide kanten van het spectrum. De helft van de reacties zijn als: “Dit is zo cool, ik ben zo opgewonden om te stemmen” – ik hou van die mensen. Als iemand zegt dat ze vanwege mij gaan stemmen, is dat het beste wat er is. Maar dan heeft de andere kant ook altijd iets te zeggen. Dat is het internet voor jou.

Als ik naar elke opmerking luister of elke opmerking lees, zou ik waarschijnlijk gewoon nooit iets posten omdat ik te bang zou zijn. Het is dus heel belangrijk om te weten dat als ik mijn mening of iets politieks post, dit betekent dat ik er echt om geef. Er zijn zoveel problemen in de wereld dat als je er maar een paar kiest om over te praten, het super belangrijk is. Ik heb moeite met het plaatsen van dit soort dingen op internet, maar het houdt me niet tegen.

Ik kreeg veel haat toen ik in het verleden met het Witte Huis werkte. Mensen zeiden: “Jij maakt mode TikToks. Waarom ben je geïnteresseerd in politiek?” Ik heb een reactie geplaatst om mijn kant te delen, maar ik weet dat het plaatsen van een TikTok-video van twee of drie minuten over dit enorme ding dat in de media was waarschijnlijk niet door iedereen zal komen, wat helemaal prima is. Die video was echt voor mijn jongere vrouwelijke volgers die me haatten, niet noodzakelijkerwijs voor de mensen die me haatten.

Op mijn podcast, Ik zal je zus zijn, Ik ben opgewonden om over alles te praten en te laten zien dat ik als jong persoon geïnteresseerd kan zijn in mode en ik kan jongensproblemen hebben, maar ik kan ook super geïnteresseerd zijn in wat er in de wereld gebeurt en opgewonden om te stemmen en verandering te brengen . Ik heb veel ervaringen meegemaakt die ik denk dat veel kinderen van mijn leeftijd ook hebben meegemaakt. Dus ik ben erg enthousiast om via mijn podcast op een ander niveau in contact te komen met mijn volgers. Ik doe voornamelijk TikTok en korte video-inhoud, wat betekent dat mijn volgers me niet echt, echt kennen en begrijpen. Dus ik kijk er naar uit om een ​​diepere band met hen te hebben.

Het is echt cool om een ​​soort oudere zus te zijn en te zeggen: “Dit is hoe je het doet. Ik heb mijn onderzoek gedaan; dit is precies waar je naartoe kunt gaan.” Ik heb het gevoel dat wij – Gen Z – klaar zijn om de wereld te veranderen, en ik ben enthousiast.

Dit interview is voor de duidelijkheid bewerkt en ingekort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in