Eigenaar pandjeshuis gaat viraal op TikTok met nooit eerder vertoonde WO2-ontdekking

0
92


Een eigenaar van een pandjeshuis gaat extreem viraal op TikTok nadat hij nooit eerder vertoonde foto’s van de Tweede Wereldoorlog heeft ontdekt en wil hulp om ze in een museum te krijgen.

TikToker Pawn Man heeft een behoorlijke aanhang vergaard door zeldzame items die hij heeft gevonden te documenteren, maar nooit in zijn leven had hij verwacht dat hij foto’s uit de Tweede Wereldoorlog zou opgraven.

Volgens Pawn Man reikte een klant hem uit met een oud fotoboek dat al jaren in hun familie was en op zoek was om het te verkopen.

Na het doornemen van enkele van de professionele foto’s binnenin, veranderen ze al snel van mooie foto’s uit China en Zuidoost-Azië naar veel meer gericht op de Tweede Wereldoorlog en toen hij bij een bepaalde pagina aankwam, schreeuwde hij letterlijk.

TikToker onthult ongeziene Nanjing Massacre WW2-foto’s

Uiteindelijk, terwijl hij door het album bladerde, legde Pawn Man uit dat hij vanwege de inhoud geen andere foto’s op TikTok zou kunnen laten zien, maar hij onthulde dat hij geschokt was door wat hij vond.

“Toen ik dat boek maandag kreeg en het opende en op die pagina kwam, schreeuwde ik.

“Op de een of andere manier was die man die die foto’s nam aanwezig voor… [Nanjing Massacre],” hij legde uit. “Hij nam ongeveer 30 foto’s die de geschiedenis niet kent.”

(klik hier als TikTok niet laadt)

De TikToker beschreef de afbeeldingen verder als “erger dan wat dan ook” dat hij ooit op internet heeft gezien.

Hij legde verder uit hoe hij in de Japanse geschiedenis afstudeerde en herinnerde zich dat zijn professoren hem vertelden dat veel van het bewijsmateriaal was vernietigd, waardoor deze foto’s zeer zeldzaam zijn.

Pawn Man bleef zijn fans om hulp vragen en benadrukte dat de foto’s waarschijnlijk erg duur zijn en een museum nodig heeft om ze te nemen.

“Dit is de meest BELANGRIJKE historische vondst van mijn carrière en ik moet dit naar een speciale plek brengen waar het kan worden bewaard, bestudeerd en besproken”, legde hij uit op Facebook, in de hoop dat zijn video op een aantal goede kanalen zou verschijnen. zal contact met hem opnemen.

Tot nu toe is dat precies gelukt, met meer dan 9,4 miljoen views in minder dan een dag. Het is onduidelijk of iemand van een museum al contact met hem heeft opgenomen, maar hopelijk kan de TikToker zijn wens vervullen en blijven de zeldzame historische foto’s bewaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in