Een vrouw ging viraal op TikTok omdat ze mannen had uitgescholden omdat ze haar seksueel lastig vielen tijdens een werkvergadering

0
15


“Ik was geschokt omdat ik zo hard heb gewerkt om op het punt te komen waar ik nu sta in mijn carrière”, vertelde Sharpe aan BuzzFeed News. “Ik ben vice-president bij mijn bedrijf en ik ben een van de hoogste vrouwen in mijn bedrijf. En ik heb het gevoel dat ik zoveel harder moet werken om te bewijzen dat ik slim ben vanwege hoe ik eruitzie, en het was gewoon heel ontmoedigend om in gesprek te zijn met een potentiële verkoper waar ze mijn bedrijf niet waarderen. Ze waarderen niet echt wat ik te zeggen heb. Ze waarderen hoe ik eruit zie.”

Sharpe zag de berichten aan het begin van de vergadering en zei dat ze kalm wilde blijven, om de mannen te laten twijfelen of ze ze had gezien. Maar ze uitroepen was ‘zenuwslopend’, zei ze.

“Ik probeerde er gewoon zo kalm en professioneel mogelijk doorheen te komen”, zei ze. “Het laatste wat ik wilde dat ze zouden kunnen zeggen, is dat ik alleen maar emotioneel ben. Ik wilde niet dat ze dat konden zeggen. Ik concentreerde me gewoon op het rustig uitspreken van de woorden en niet huilen.

Sharpe, die acht jaar in de IT-personeels- en rekruteringsindustrie heeft gewerkt, zei dat ze al vroeg in haar carrière te maken kreeg met seksuele intimidatie. Eens, zei ze, zei een mannelijke klant dat ze naast hem op een bank moest gaan zitten, en toen ze dat deed, legde hij zijn hand op haar dij. Toen ze het verwijderde, zei hij dat ze niet ‘zo moest zijn’, zei Sharpe.

“En dat is mijn allereerste herinnering dat het allemaal begon, en daarna bleven dat soort incidenten gebeuren,” zei ze.

Een paar dagen na de uitwisseling mailde de vice-president verkoop van de klant Sharpe en vertelde haar dat het bedrijf geen vrouwen had die “bekwaam genoeg” waren om met Sharpe samen te werken, volgens nog een TikTok ze postte. Sharpe vertelde BuzzFeed News dat de CEO van het bedrijf van de potentiële klant haar belde en zich verontschuldigde, maar ze vond dat de verontschuldiging “koud” was en “niet oprecht voelde”, omdat er ook een advocaat aan het bellen was. Geen van de mannen van het oorspronkelijke telefoontje heeft haar excuses aangeboden, zei ze.

In een vervolgvideo op TikTok zei Sharpe dat deze potentiële klant geen klant zal worden. Ze vertelde BuzzFeed News dat haar bedrijf haar steunt en haar toestaat een leiderschapscommissie voor vrouwen op te richten.

“Ik kan niet met een leverancier werken en mijn bedrijf zal geen leverancier ondersteunen die vrouwen in zaken niet ondersteunt”, zegt Sharpe in de TikTok. “Het gaat gewoon niet gebeuren.”

Sharpe zei dat het bedrijf “misschien geen vrouwenhaters zou moeten inhuren om hun bedrijf in het veld te vertegenwoordigen. Misschien slimmere mensen inhuren die weten hoe ze hun schermen moeten delen, want dat is een deel van hun geweldige baan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in