Een TikTok-video van passagiers van Southwest Airlines die met Kerstmis met arrestatie worden bedreigd, is bijna 1 miljoen keer bekeken

0
13


Southwest Airlines beleefde al een verschrikkelijk einde van het jaar nadat een enorme winterstorm het bedrijf dwong om meer vluchten te annuleren dan die van rivalen in de branche. Toen werd de PR-nachtmerrie op de een of andere manier erger.

Op de internationale luchthaven van Nashville op kerstnacht dreigde een politieagent gestrande Southwest-passagiers te arresteren als ze een beveiligd deel van de luchthaven niet zouden verlaten. Een video van het incident ging viraal op sociale media nadat deze door een passagier op TikTok was geplaatst. Andere video’s die zich op sociale media verspreidden, legden ook delen van het incident vast.

In de video, die meer dan 910.000 keer is bekeken sinds hij twee dagen geleden werd gepost, waarschuwde de officier passagiers dat ze het gebied moesten verlaten, anders zouden ze worden ‘gearresteerd wegens verboden terrein’.

“Nu meteen,” vervolgde hij. ‘Iedereen naar de onbeveiligde kant. De ticketbalie helpt je met al je vragen.”

Shelley Morrison, die met haar drie dochters een van de passagiers was, stond in de rij bij een gate in het zuidwesten in de hoop meer informatie te krijgen over wat er met haar vlucht gebeurde, volgens de Tennessee.

Nadat zij en anderen bijna een uur hadden gewacht om opheldering te krijgen, kondigde een van de medewerkers via de intercom aan dat ze wegging – en belde de beveiliging. Niemand vertelde de passagiers dat ze moesten vertrekken als ze een geannuleerd ticket hadden, vertelde Morrison aan de plaatselijke krant.

‘Zuidwest roept ons’

Twee politieagenten van de afdeling openbare veiligheid van de luchthaven arriveerden al snel ter plaatse, en toen begon de dochter van Morrison, Amani Robinson, een video op te nemen.

Een officier zei tegen de passagiers in de video: “Als je geen kaartje hebt, hoef je niet aan de beveiligde kant te staan.” Als reactie op iemand die zei dat ze wel kaartjes hadden, antwoordde hij: “Je kaartjes zijn zojuist geannuleerd.”

Morrison vroeg de officier opnieuw naar mogelijke arrestatie, waarop hij herhaalde: “Als u geen geldig kaartje heeft en u aan de beveiligde kant staat en weigert te vertrekken, wordt u gearresteerd… Als uw kaartje wordt geannuleerd, je hebt geen kaartje meer. Dat begrijp je toch?”

“Op dit moment belt Southwest ons omdat jullie hier samenkomen en ze proberen die poort te sluiten”, voegde hij eraan toe.

De officier werd ongeduldiger toen Morrison opnieuw probeerde ‘de juridische connectie te maken’, zoals ze in de video zei, terwijl ze hem vertelde dat ze een advocaat is.

“Weiger je de beveiligde kant te verlaten?” vroeg hij nadrukkelijk.

‘Nee, ik weiger niet te vertrekken,’ antwoordde ze. ‘Ik vraag om aanvullende informatie. Kun je het standbeeld voor me noemen?

‘Het is luchthaven- en vliegtuigbeveiliging,’ antwoordde hij.

“Heb je geen sectie?” zij vroeg.

‘Ik hoef je de code niet te geven. Als je een advocaat bent, kun je het opzoeken.

Morrison bedankte hem en begaf zich met anderen naar de plek die hij aangaf.

Zuidwest reageert

Wanneer gecontacteerd door Fortuin, zei een woordvoerder van Southwest dat werknemers “klanten niet hebben gevraagd om uit het poortgebied te worden geëscorteerd.” In plaats daarvan had het bedrijf gevraagd “lokale handhaving aanwezig te zijn bij een poort om te helpen bij het beheersen van mensenmassa’s terwijl ons team met klanten werkte.”

Een woordvoerder van Nashville International Airport, ook wel bekend onder luchthavencode BNA, reageerde:

“Het buitengewone aantal annuleringen van vluchten in de afgelopen week veroorzaakte grote stress bij onze reizigers, waaronder een ongelukkig incident waarbij een passagier, personeel van een luchtvaartmaatschappij en een BNA-functionaris betrokken waren. We betreuren het ten zeerste dat dit heeft plaatsgevonden en hebben deze situatie ter harte genomen. We werken samen met Southwest Airlines en onze andere luchtvaartmaatschappijen om betere communicatie tussen teamleden te bevorderen, zodat elke reiziger geniet van de optimale ervaring bij BNA.”

Fortuin nam ook contact op met het Department of Transportation over het luchthavenincident, maar ontving geen onmiddellijk antwoord.

Passagiers in het zuidwesten die alternatieve routes probeerden te vinden, kregen te maken met verhoogde prijzen van andere luchtvaartmaatschappijen, waarvan sommige – geconfronteerd met publieke terugslag – prijsplafonds op de getroffen routes aankondigden.

Het ministerie van Transport zei deze week dat het een onderzoek zal openen naar Southwest Airlines. Het schreef in een tweet dat het “bezorgd was over het onaanvaardbare aantal annuleringen en vertragingen van Southwest en meldingen van een gebrek aan snelle klantenservice. De afdeling zal onderzoeken of annuleringen beheersbaar waren en of Southwest voldoet aan haar klantenserviceplan.

Dit artikel is bijgewerkt met de reacties van Southwest Airlines en de luchthaven.

Dit verhaal stond oorspronkelijk op Fortune.com

Meer van Fortuin:
Mensen die hun COVID-vaccinatie hebben overgeslagen, lopen een groter risico op verkeersongevallen
Elon Musk zegt dat uitgejouwd worden door fans van Dave Chapelle ‘een primeur voor mij was in het echte leven’, wat suggereert dat hij zich bewust is van het opbouwen van terugslag
Generatie Z en jonge millennials hebben een nieuwe manier gevonden om luxe handtassen en horloges te betalen door bij mama en papa te wonen
De echte zonde van Meghan Markle die het Britse publiek niet kan vergeven – en Amerikanen niet kunnen begrijpenLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in