Een TikTok van een oplichter-trol gaat viraal. Hier komt het vandaan

0
14


Ik weet niet of je genoeg door TikTok hebt gescrolld om te weten waar ik het over heb, maar er is een populair TikTok-geluid uit een scam-video die mensen gebruiken voor een trend. Het geluid is van een oplichter die de oplichter-trol meerdere keren in bloedstollende kreten smeekt “DO NOT REDEEM THE CARD”.

De TikTok-video hierboven is de bron van een viraal geluid dat op het platform rondgaat. Het is oplichter KitBoga die hem voor de lol trollt met oplichters. Deze specifieke van hem is afkomstig van zijn Twitch-kanaal en je kunt de clip rond minuut 3:29 vinden. Je kunt hieronder ook de kleinere clip bekijken die iemand op YouTube heeft gepost.

De clip van het boze en gefrustreerde geschreeuw van de oplichter die probeert te voorkomen dat de trol online cadeaubonnen inwisselt, is twee jaar geleden gemaakt, maar is onlangs weer opgedoken toen een clip ervan op TikTok werd geüpload – niet van KitBoga zelf. Het geluid zelf is zo intens, maar commentatoren op de TikTok-clip merkten op dat het een enorm potentieel had voor een geweldig TikTok-geluid.

TikTok-geluiden komen meestal uit een TikTok-video. Als het geluid alleen al grappig genoeg is, kan het worden gebruikt voor memes – en dat is precies wat er met Kitboga’s clip is gebeurd.

Gebruikers hebben het geluid gebruikt om inhoud te creëren met zeer dringend advies, precies het tegenovergestelde van dat advies. Voorbeelden hiervan zijn een gebruiker die uitlegt dat zijn familie hem vraagt ​​geen alcohol te drinken omdat ze “verslavende genen” hebben, alleen voor hem om te posten met een fles alcohol.

Een ander gebruik van het TikTok-geluid is van een gebruiker die benadrukt hoe grienden aan land gaan, ondanks dat het erg gevaarlijk is om dat te doen. Er zijn veel anderen die het geluid gebruiken voor hun eigen TikTok-inhoud, maar eerlijk gezegd lijken veel van hen erg losgeslagen.

KitBoga plaatst zijn scambait-video’s nog steeds actief online, die je op Twitch of YouTube kunt bekijken. Maar als je geïnteresseerd bent om te zien hoe ik probeer op te lichten, kun je het op YouTube of hieronder bekijken.

Oplichting en datalekken zijn tegenwoordig zo gewoon. Gegevens en foto’s van burgers worden naar verluidt online verkocht, het Telegram-account van de premier wordt gehackt en er is zelfs een recente Carousell-inbreuk. Er zijn meedogenloze pogingen tot phishing die legitiem lijken, zoals “TNB Blackout-compensatiezwendelberichten” en een “MySejahtera-compensatiezwendel”. Bovendien berichtten we over een bejaarde Johor die meer dan RM250.000 verloor in online liefdeszwendel en zelfs een dokter die RM13k verloor.

Vergeet niet om ook uw feiten te controleren en onderzoek te doen uit betrouwbare bronnen, klik niet op links, zelfs niet van de banken – ga altijd naar uw browser en open de website door zelf de URL in te voeren, of open deze vanuit de app. Oplichters worden er heel goed in om slachtoffers hun gebruikersnaam/wachtwoorden en OTP’s te laten overhandigen, dus blijf waakzaam. Hier leest u meer waar u op moet letten.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in