Een TikTok-sensatie die mijn huid veranderde

0
90


Welkom bij Beauty In A Tik, waar we elke week TikTok’s virale beautyhacks en innovatieve trends op de proef stellen.

Als het gaat om huidverzorging, is er veel twijfelachtige informatie op TikTok. Onlangs hebben we echter een aantal ongelooflijk nuttige adviezen verzameld.

Deze maand heeft TikTok onze aandacht gevestigd op een schoonheidstrend genaamd ‘skin cycling’, een vierdelige nachtelijke huidverzorgingsroutine waarvan is bewezen dat deze helpt bij een ongelijkmatige huidtextuur en puistjes. Voordat we verder gaan, beide dingen zijn heel gewoon en volkomen normaal. Dat gezegd hebbende, acne kan niet alleen behoorlijk pijnlijk zijn, maar onderzoek bewijst ook dat het een nadelig effect heeft op het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde. Of u ervoor kiest om uw huid te omarmen of te behandelen, is natuurlijk uw voorrecht.

Wat is skin cycling?

Dermatoloog Dr. Whitney Bowe wordt gecrediteerd voor het introduceren van het concept van skin cycling op TikTok, maar andere liefhebbers van huidverzorging, zoals Michelle Zoltan en Riley Bond, zijn het erover eens dat het legitiem is. Het is simpel: nadat je je huid hebt gereinigd en droogdept, exfolieer je, breng je retinol aan of laat je een vochtinbrengende crème schuimen, afhankelijk van waar je bent in de cyclus van vier nachten.

De eerste nacht bestaat uit het aanbrengen van een exfoliërend product op de huid, een exfoliërend zuur zoals glycolzuur, melkzuur of salicylzuur. Dr. Bowe beveelt een leave-on-product aan (zoals een peelpad), waarvan ze zegt dat het het meest effectief is. Volg daarna gewoon je vochtinbrengende crème.

Kies op nacht twee (opnieuw, na het reinigen en droogdeppen van je huid) een retinolproduct. Dit kan de vorm hebben van een serum, vochtinbrengende crème of olie, en Dr. Bowe suggereert een hoeveelheid ter grootte van een erwt voor het hele gezicht. Als je een beginner bent met retinol, wil je misschien eerst een beetje vochtinbrengende crème onder je ogen, in de mondhoeken en de zijkanten van je neus aanbrengen om deze gevoelige delen van de huid te beschermen tegen irritatie.

Nachten drie en vier omvatten reiniging, je huid droog deppen en aansluitend met een zeer eenvoudige en zachte vochtinbrengende crème. Niets meer. Deze stap, die twee nachten duurt, is belangrijk omdat het je huid de tijd geeft om te genezen en zich klaar te maken voor de volgende toepassing van exfoliërende zuren gevolgd door retinol (wat problemen kan veroorzaken zoals pijn en een schilferige huid als je het per ongeluk overdrijft).

Wat zijn de voordelen van skin cycling?

Skin cycling trok mijn aandacht, niet alleen omdat het een enorme 3,5 miljard views op TikTok heeft en de steun van dermatologen heeft, maar omdat het de ultieme routine is voor iemand die worstelt met hormonale huidproblemen. De hele zomer is mijn gezicht bezaaid met kleine rode vlekjes, puistjes en mee-eters. De voorgeschreven retinol die ik het grootste deel van drie maanden gebruik, heeft tot op zekere hoogte gewerkt, maar het zijn de kleine bultjes onder de huid (bekend als gesloten comedonen) die me het meest storen. Voornamelijk omdat ik er op kies, wat leidt tot hyperpigmentatie. Ik vroeg me af of skin cycling me zou kunnen helpen?

Voordat ik iets deed, vroeg ik Dr. Dev Patel, esthetisch arts, dermatologie-expert en oprichter van Perfect Skin Solutions, om zijn kijk op de routine. Hij zegt dat het zijn voordelen heeft. “In de eerste plaats moet deze strategie voorkomen dat gebruikers van overijverige huidverzorgingsproducten overmatig exfoliëren, wat kan leiden tot een droge en geïrriteerde huid als gevolg van een verminderde huidbarrière”, zegt Dr. Patel. “Het vereenvoudigt in wezen dingen, omdat het verwarrend kan zijn als je meerdere producten op de badkamerplank hebt staan.”

“Deze strategie moet voorkomen dat gebruikers van overijverige huidverzorgingsproducten overmatig exfoliëren … Het vereenvoudigt in wezen de dingen, omdat het verwarrend kan zijn als je meerdere producten op de badkamerplank hebt staan.”

Dr. Dev Patel

Dr. Salome Dharamshi van Sky Clinic, een esthetische arts en huidverzorgingsexpert, legt uit dat degenen die vatbaar zijn voor acne of een doffe en gepigmenteerde huid hebben, de grootste voordelen voor de huid zullen ondervinden van skin cycling. Iedereen zou het echter kunnen proberen om hun teint op te frissen (hoewel het een goed idee kan zijn om uw dermatoloog te raadplegen als u erg droog of erg gevoelig). Dr. Dharamshi zegt dat een huidcyclusroutine een ideale manier is om actieve ingrediënten in de huid te introduceren, zodat deze de tijd krijgt om die ingrediënten te absorberen en te profiteren van de genezingscyclus. “De kans is groot dat u significante verbeteringen in de huidtextuur opmerkt, waaronder een vermindering van de poriegrootte”, voegt Dr. Patel eraan toe. “Degenen met een vette of acne-gevoelige huid en zelfs pigmentatie kunnen ook een verbeterde huid opmerken.”

“Je zult hoogstwaarschijnlijk aanzienlijke verbeteringen in de huidtextuur opmerken, waaronder een vermindering van de poriegrootte.”

dr. DEV PATEL

Hoe doe je skin cycling?

Allereerst loont het om uw reinigingsmiddel goed te krijgen. Bij het gebruik van actieve ingrediënten, zoals zure exfoliators en retinol, heb ik de neiging om te kiezen voor iets ongecompliceerds, zoals Paula’s Choice Defense Hydrating Gel-to-Cream Cleanser of CeraVe Hydrating Cream-to-Foam Cleanser.

Exfoliërende nacht

Vervolgens pakte ik een van mijn favoriete exfoliërende producten: The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution. Ik heb eerder zure exfoliatoren zoals deze gebruikt, dus mijn huid is eraan gewend. Als je een beginner bent, zou ik iets zachters aanraden. Probeer Pixi Glow Tonic of Medik8 Press & Glow, beide met glycolzuur, aangebracht met een wattenschijfje. Dr. Bowe zegt dat een lichte tinteling normaal is, maar als het brandt, spoel het product dan onmiddellijk af. Ik volgde met een eenvoudige vochtinbrengende crème die geurvrij en lichtgewicht is, maar toch aanzienlijk voedzaam.

Hoe weet je welk exfoliërend zuur voor jou geschikt is? “Glycolzuur is een traditioneel maar effectief zuur”, zegt Dr. Patel, en misschien wel het meest populaire, maar salicylzuur is ook een uitstekende keuze voor mensen met een acne-gevoelige huid. Misschien wil je Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant proberen. “Amandelzuur is een goede allrounder en ook nuttig voor rosacea”, zegt Dr. Patel, “terwijl melkzuur doorgaans veel zachter is.”

Retinol nacht

De volgende avond pakte ik SLMD Retinol Serum, dat ik op een schone, droge huid aanbracht en daarna met dezelfde eenvoudige vochtinbrengende crème. Dr. Dharamshi zegt dat als je nog nooit retinol hebt gebruikt, je altijd moet beginnen met een lage sterkte (zoals 0,3%) en de sterkte geleidelijk moet verhogen tot maximaal 1% – en het alleen ’s nachts moet gebruiken. R29-redacteuren bevelen La Roche-Posay Retinol B3 Serum of Selfless van Hyram Retinol en Rainbow Algae Repair Serum aan. Als je een klein budget hebt, is The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion een goede optie.

Herstelnacht (x2)

Op nacht drie en vier reinigde ik, depte mijn huid droog en bracht royaal mijn eenvoudige vochtinbrengende crème aan. [Editors Note: some good picks here would be: Augustinus Bader The Cream, CeraVe Moisturizing Cream, or Dr. Bowe’s Bowe Glowe Microbiome Nourishing Cream.] Consistentie is de sleutel als het gaat om een ​​routine als deze. Dr. Patel zegt zelfs dat het tot drie maanden kan duren om de gewenste resultaten te zien.

Werkt skin cycling echt?

Ik ben nu iets meer dan twee weken aan het fietsen en hoewel ik nog steeds worstel met de huidtextuur en de vreemde cluster van mee-eters, is mijn huid in een veel betere conditie. Het is gladder, stralender en ik kom minder in de verleiding om te kiezen. De vlekken op mijn wangen zijn een stuk rustiger geworden, maar ik heb een klein aantal bultjes op mijn kin opgemerkt. Dit is echter gebruikelijk bij het gebruik van een product zoals retinol, omdat het alle verstopte poriën naar de oppervlakte brengt (noodzakelijk om ze te verwijderen). Ik heb het meeste verschil gezien in de hyperpigmentatie die is achtergelaten door puistjes; die rode vlekken vervagen heel mooi, dankzij het glycolzuur.

Ik moet opmerken, skin cycling is dat niet Echt iets nieuws. Een soortgelijke huidverzorgingsroutine werd mij enkele jaren geleden voorgeschreven door dermatoloog Dr. Anjali Mahto, toen ik haar Londense kliniek bezocht. Het trio van zachte exfoliërende zuren, retinol met een lage sterkte en een ‘flauwe’ vochtinbrengende crème, zoals Dr. Mahto het stelt, is een winnende combinatie – en dat is al een tijdje zo. Met andere woorden, ik vertrouw het.

Zijn er nadelen aan skin cycling?

Niet echt, zegt dr. Patel. “Elke persoon is uniek en ik leer mijn patiënten om zich aan te passen in hun aanpak.” Dr. Patel zegt dat onze huid dagelijks fluctueert, beïnvloed door voeding, stress, slaap, menstruatiecyclus en meer. “Het is daarom belangrijk om te weten hoe u uw regime kunt aanpassen op basis van veranderingen die zich kunnen voordoen”, waaronder het verhogen of verlagen van het percentage van uw huidverzorgingsproducten, afhankelijk van hoe uw huid reageert.

Tot slot, een ding waarover beide experts in dit artikel het eens zijn, is de noodzaak om overdag een hoog-factor, breedspectrum zonnescherm aan te brengen bij het gebruik van exfoliërende zuren of retinol (en vooral wanneer beide worden gebruikt). Deze ingrediënten kunnen de huid gevoelig maken voor zonlicht, dus het loont de moeite om deze koste wat kost te beschermen – ja, zelfs als het buiten koud en bewolkt is.

Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd op Refinery29UK.

Bij Refinery29 zijn we er om je te helpen navigeren door deze overweldigende wereld van dingen. Al onze marktkeuzes worden onafhankelijk geselecteerd en samengesteld door de redactie. Als je iets koopt waarnaar we op onze site linken, kan Refinery29 commissie verdienen.

Zoals wat je ziet? Wat dacht je van wat meer R29 goedheid, hier?

Telt SPF-huidtint eigenlijk als zonnebrandcrème?

De jacht op de perfecte roze lippenstift

Werkt denken op weg naar een goede huid echt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in