Een TikTok Music-app kan Spotify en Apple uitdagen

0
165


Gezien de verwevenheid van het ontdekken van muziek met TikTok, zou het niet zo verwonderlijk zijn als het bedrijf een eigen muziekstreaming-app zou lanceren. Nou, octrooiaanvragen ontdekt door… Insider suggereren dat TikTok daaraan werkt.

TikTok’s moederbedrijf, ByteDance, heeft in mei een handelsmerkaanvraag ingediend bij het US Patent and Trademark Office voor “TikTok Music”. Volgens de aanvraag zouden gebruikers met de dienst muziek kunnen kopen, afspelen, delen en downloaden. Het zou gebruikers ook in staat stellen om afspeellijsten te maken, te delen en aan te bevelen, commentaar te geven op muziek en livestream audio en video. ByteDance heeft afgelopen november al een “TikTok Music”-handelsmerk aangevraagd in Australië.

ByteDance heeft al ervaring met het streamen van muziek. In 2020 lanceerde ByteDance een app voor het streamen van muziek, Resso, in India, Brazilië en Indonesië. Resso heeft enkele van dezelfde functies die worden beschreven in de “TikTok Music”-archivering, zoals de mogelijkheid om afspeellijsten te maken, nummers op sociale media te delen en te communiceren met de gemeenschap van de app.

ByteDance gebruikt zelfs TikTok om bestaande gebruikers naar Resso te brengen. Volgens een rapport van De informatiewordt de TikTok-app in Brazilië geleverd met een knop die gebruikers doorverwijst naar Resso, zodat ze kunnen luisteren naar de volledige versie van een nummer waarin ze geïnteresseerd zijn, een beweging die ervoor zorgt dat gebruikers binnen het ByteDance-ecosysteem blijven.

De informatie meldt ook dat Resso had vanaf november 2021 meer dan 40 miljoen maandelijkse gebruikers in India, Brazilië en Indonesië, een aantal dat waarschijnlijk zal groeien. Eerder dit jaar verscheen een rapport van Insider onthuld dat de maandelijkse actieve gebruikers van Resso tussen januari 2021 en januari 2022 alleen al in India met 304 procent groeiden, in tegenstelling tot de 38 procent groei van Spotify in het land in dezelfde periode.

Het is onduidelijk of ByteDance van plan is een app voor het streamen van muziek te ontwikkelen op basis van het Resso-framework, of dat het met iets anders komt. Net zoals TikTok een diepgaande invloed had op de manier waarop sociale-mediasites werken, is het mogelijk dat een muziekstreaming-app met TikTok-koppelingen de muziekstreamingindustrie zou kunnen veranderen, waardoor diensten zich moesten aanpassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in