Een TikTok-historicus en Englewood-artiest lanceren South Side Neighborhood Tours om ‘de perspectieven te veranderen’

0
130


ENGLEWOOD — De beroemde stadshistoricus van Chicago en een bekroonde artiest op het gebied van sociale rechtvaardigheid bundelen hun krachten om buren mee te nemen op rondleidingen door de geschiedenis van Greater Englewood.

Shermann “Dilla” Thomas, vooral bekend als 6figga_dilla op TikTok, en de oprichter van het Folded Map Project, Tonika Johnson, organiseren deze maand de Greater Englewood History Tour.

Buren kunnen kiezen tussen twee slots, 10.00 – 12.00 uur en 13.00 – 15.00 uur op 25 september. Tours beginnen en eindigen bij Englewood’s Whole Foods Market, 832 W. 63rd St. Tickets zijn $ 45. Je kunt ze online kopen.

Bijna twee uur lang leren gasten het ‘verhaal van twee steden’ dat uniek is voor Englewood, zei Thomas.

De tour zal onderzoeken hoe 63rd en Halsted Street ooit het op een na grootste winkelgebied in Chicago was en de winkels die het drukke district bepaalden, zei Thomas.

De tour stopt ook bij monumenten van historisch belang in de gemeenschap, waaronder Kennedy King College, het Yale-gebouw en het voormalige terrein van de Chicago State University, omdat “niet veel mensen weten dat de school in Englewood is begonnen”, zei Thomas.

Een cruciaal onderdeel van de tour is dat deelnemers de huizen verkennen die te zien zijn in Johnson’s installatie ‘Inequity for Sale’, een project dat is opgezet in samenwerking met het National Public Housing Museum om huizen te markeren die in de jaren ’50 en ’60 zijn verkocht via grondverkoopcontracten. De interactieve en visuele tentoonstelling onderzoekt hoe Black Chicagoans decennialang het eigendom van een huis werd ontzegd via de contracten.

Meest recent installeerde Johnson gele en zwarte “landmarkers” voor verschillende huizen, ter ere van de families die daarheen migreerden en het vernietigen van de discriminerende praktijk van grondverkoopcontracten.

“Ik denk dat de geschiedenis ons verbindt”, zei Thomas. “Als je naar een ruimte kijkt en het gaat niet zo goed als het zou moeten, dan denken we dat het komt door de mensen die er op dat moment wonen. Als je de geschiedenis van een ruimte begrijpt, kun je begrijpen hoe het is gekomen waar het nu is.”

Credit: Colin Boyle/Block Club Chicago
Activist-kunstenaar Tonika Johnson poseert voor een foto in het 7200 South-blok van Green Street in Englewood op 9 november 2021.

De tour zal ook ingaan op de geschiedenis in wording, zei Thomas.

Deelnemers zullen zien hoe non-profitorganisaties de buurt transformeren door middel van activering van de gemeenschap, herontwerp en meer, zei Thomas.

“Englewood heeft op dit moment goed werk geleverd”, zei Thomas. “Er is veel vooruitgang gaande, en dat zullen we benadrukken. Het is aan ons om Englewood zijn eigen verhaal te laten vertellen.”

Thomas heeft jaren in Englewood doorgebracht als badmeester in de Sherman- en Ogden-parken, dus hij zal verhalen hebben over zijn tijd in de gemeenschap, zei hij. Maar Johnson, die uit Englewood komt en daar woont, zal een extra vleugje magie aan de tour toevoegen, zei Thomas.

De hoop is om ‘mensen meer macht te geven’, zei Thomas.

Als een paar ontwikkelaars de rondleiding volgen, zie dan de “geweldige kansen” in de gemeenschap en breng hun visie en investeringen nog beter naar voren, zei Thomas.

“We hopen de perspectieven over Englewood te veranderen,” zei Thomas. “We hopen mensen sterker te maken, zodat ze meer respect hebben voor Englewood. Als je iets respecteert, behandel je het goed.”

Abonneer u op Block Club Chicago, een onafhankelijke, 501(c)(3), door journalisten geleide redactie. Elke dubbeltje verdienen we met rapportage vanuit de buurten van Chicago.

Klik hier om Block Club te steunen met een fiscaal aftrekbare donatie.

Bedankt voor het abonneren op Block Club Chicago, een onafhankelijke, 501(c)(3), door journalisten gerunde redactiekamer. Elke dubbeltje verdienen we met rapportage vanuit de buurten van Chicago. Klik hier om Block Club te steunen met een fiscaal aftrekbare donatie.

Luister naar “It’s All Good: A Block Club Chicago Podcast”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in