Een TikTok-account test nieuwe thermische pastapatronen op CPU’s

0
12


Deze site kan aangesloten commissies verdienen via de links op deze pagina. Gebruiksvoorwaarden.

(Foto: Getty Images)
Beslissen over welk koelpastapatroon moet worden gebruikt, is een van de langstlopende discussies in de wereld van pc-bouw. Sommigen geven de voorkeur aan een punt, een “x” of zelfs een rechte lijn (ook wel worst genoemd). Het is een beetje een mysterieus proces omdat we nooit weten hoe de pasta zich heeft verspreid als we de koeler eenmaal hebben vastgemaakt. De enige manier om daar achter te komen is door naar onze temperaturen te kijken. Nu gaat TikTok-account @mryeester nog een stap verder door een verscheidenheid aan bizarre plakpatronen te testen, waaronder de logo’s van populaire gamebedrijven. Je kunt ook zien hoe de spread eruit ziet als hij erop drukt met een stuk glas.

De video onthult enkele verrassende resultaten voor onconventionele patronen. Het is waarschijnlijk het eerste TikTok-account waar we met plezier naar hebben gekeken, aangezien we trotse leden zijn van de leeftijdsgroep ‘ga van mijn gazon af’.

De bedrijfsmerken die hij als pastapatronen testte, zijn onder meer Discord, het Half-Life Lambda-symbool en zelfs een Intel-logo op een AMD-CPU (de horror). Hij heeft zelfs een 3D-patroon getest (zie hieronder), dus het is duidelijk dat hij met sommigen van hen aan het pissen is, zoals ze zeggen. Ondanks de dwaasheid leverden sommigen van hen zelfs een goede pastadekking. Het Discord-logo bedekte bijvoorbeeld het geheel van de warmteverspreider ondanks twee gaten in het midden ervan. Het Half-Life-logo van Valve deed het ook verrassend goed, net als het Xbox-logo. Helaas, aangezien dit TikTok is, zijn de video’s kort en laten ze alleen de verspreiding zien. Ze bevatten geen voor-en-na temperatuurtests. Toch is het interessant om de spreidingspatronen te zien.

@mryester

Reageren op @osmankamal8 is een minuut geleden dat we wat thermische pasta-patronen hebben gemaakt! #pc #pctips #pcbuilding #thermalpaste #mryeester

♬ origineel geluid – mryeester

Experimenten met koelpasta lijken een terugkerend onderwerp te zijn op het kanaal van deze maker. Hij heeft ook video’s met tomaten, ahornsiroop en mayonaise als thermisch interfacemateriaal (TIM). Dit doet ons denken dat hij veel dode CPU’s en moederborden heeft liggen. Naast de dwaze takes test hij ook standaardpatronen zoals cirkel versus vierkant en een perimeterpatroontest. Zoals verwacht liet de laatste methode het midden van de warmteverdeler achter zonder pasta. Het account werd voor het eerst gemarkeerd door PCGamer.

Dit onderwerp was jarenlang enigszins beslecht. Dat was echter toen Intel en AMD CPU’s met een vergelijkbare vorm aanboden. Het lijkt opnieuw te zijn ontstoken nu de bedrijven CPU’s aanbieden met drastisch verschillende vormen. Intel’s LGA 1700-chips zijn zo langwerpig dat mensen hun plakstrategie hebben herzien. Bovendien waren er verspreide meldingen van kromtrekken van sockets vanwege het ontwerp van Intel. Het bedrijf heeft de situatie erkend, maar zegt dat het niets is om zich zorgen over te maken.

De nieuwe chips van AMD hebben uitsparingen langs de randen en een zeer dikke warmteverspreider. Deze chips worden ook erg heet – tot 95C – door hun ontwerp. Dit heeft ertoe geleid dat mensen zijn gaan experimenteren met zowel deliding als het vermalen van de IHS om de temps te verlagen.

Nu lezen:LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in