Een Tik Tok-watermerk verwijderen

0
107


TikTok wil zijn claim op al zijn video’s behouden, maar als je video’s fans kunnen winnen en de betrokkenheid op het ene platform kunnen vergroten, waarom niet op een ander platform? Het is gemakkelijk om een ​​TikTok-video naar je telefoon te downloaden, maar het wordt geleverd met een watermerk dat blijft staan ​​als je het ergens anders uploadt.

Het goede nieuws is dat je TikTok-watermerken uit video’s kunt verwijderen en ze opnieuw kunt uploaden naar andere locaties. Al is het niet altijd even vanzelfsprekend. Je moet de juiste tools hebben, anders kun je je video vervormen en onleesbaar maken.

Waarom kun je een TikTok-watermerk niet uitsnijden?

Een snelle zoekopdracht op internet zal een veelvoorkomende adviesthread tonen: “Gebruik gewoon een videobewerkingstool en snijd het watermerk weg.” Dat werkt echter niet. Vroeger waren TikTok-watermerken mogelijk op dezelfde locatie in de video gebleven, maar nu worden de watermerken periodiek naar verschillende delen van het frame verplaatst.

Hoewel je het watermerk individueel zou kunnen bijsnijden op basis van het tijdstempel, zou het resultaat bijna niet te zien zijn. In plaats daarvan hebt u de juiste hulpmiddelen nodig om het watermerk te verwijderen zonder uw zorgvuldig gemaakte video te vernietigen.

Een TikTok-video opslaan

Weet je niet zeker hoe je een TikTok-video moet opslaan? Het is makkelijk.

  1. Open TikTok.
  2. Open de video die je wilt opslaan. Selecteer in de rechterbenedenhoek van het scherm de Deel knop.
  1. Selecteer Video opslaan. Het pictogram ziet eruit als een downloadknop.

Nadat je dit hebt gedaan, wordt de video opgeslagen in je filmrol of in je Foto’s-app. Je ontvangt een versie van de video met het TikTok-logo. Helaas kun je de originele video niet downloaden.

Een TikTok-watermerk verwijderen

Er zijn veel manieren om een ​​TikTok-watermerk te verwijderen.

Gebruik een service zoals MusicalDown

Wat is er beter dan een TikTok-watermerk verwijderen? Nooit te maken hebben met een in de eerste plaats. Talloze websites maken het mogelijk om TikTok-video’s zonder watermerk te downloaden, waardoor de hele behoefte om een ​​manier te vinden om de video’s te verwijderen, wordt omzeild. U krijgt toegang tot deze tools via uw webbrowser.

MusicalDown is eenvoudig te gebruiken. Voer gewoon de link naar de TikTok-video in en je kunt het videobestand downloaden, perfect klaar om ergens anders opnieuw te worden geüpload (zoals Instagram). U kunt ook SnapTik of een van de zes andere websites gebruiken.

Gebruik een app

Als u video’s rechtstreeks vanaf uw telefoon wilt bewerken, zijn er tal van hulpprogramma’s voor het verwijderen van watermerken in zowel de App Store als de Google Play Store. De meeste apps zijn gericht op Windows- en Android-apparaten, maar er zijn een paar opties voor iOS- en iPhone-gebruikers. Wees gewaarschuwd dat niet alle apps gratis zijn – en als TikTok in de toekomst de manier verandert waarop het weergave-algoritme werkt, kunnen deze apps het watermerk mogelijk niet verwijderen.

Er zijn talloze voorbeelden van deze apps. Als je een iPhone gebruikt, zoek dan naar VideoEraser of Media.io. Windows- en Mac-gebruikers kunnen Wondershare UniConverter gebruiken. Android-gebruikers hebben veel opties, maar FilmoraGo is een van de beste opties.

Formaat van de video wijzigen

Een ding dat je kunt doen, is het formaat van je TikTok-video wijzigen. Merk op dat dit een enorm deel van het beeldmateriaal wegneemt en de algehele kwaliteit vermindert, dus doe dit niet voor iets dat het volledige frame nodig heeft. Dit kan echter werken als u alleen een specifiek moment uit een video wilt vastleggen en u zich niet druk maakt om de randdetails.

Hoewel het formaat wijzigen wordt genoemd, is bijsnijden een betere term. Door de buitenranden van de video af te snijden, elimineert u alle gebieden waar het watermerk zou kunnen verschijnen.

Maak je eigen video buiten TikTok

Hoewel het moeilijk is om de video van iemand anders op te slaan en het watermerk te verwijderen, kun je de video maken en dan upload het naar TikTok met bijna allemaal dezelfde voordelen. Er zijn talloze hulpprogramma’s voor het maken van afbeeldingen beschikbaar, maar een van de beste is CapCut.

Hiermee kunt u talloze projecten maken en krijgt u toegang tot een uitgebreide reeks bewerkingstools. Je kunt bijvoorbeeld fantastische video’s maken voor TikTok en diezelfde video vervolgens gewoon uploaden naar andere sociale mediaplatforms. Ervan uitgaande dat je het niet opnieuw downloadt van TikTok voordat je het uploadt, heb je geen watermerk om mee om te gaan (behalve bij het laatste frame, wanneer het CapCut-logo verschijnt.)

Het downloaden van TikTok-video’s zonder watermerken is niet eenvoudig, maar er zijn stappen die u kunt nemen om TikTok-video’s op te slaan om ze later te bekijken. Het beste van alles is dat je dit kunt doen met gratis tools die de beeldverhouding van de video niet vernietigen en het plezier niet bederven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in