Een stewardess deelde hoeveel geld ze verdienen en TikTok kan er niet overheen komen

0
13


Ooit afgevraagd hoeveel een stewardess verdient?

Een stewardess op TikTok heeft alle thee gemorst over hoeveel geld ze verdient met de baan waarmee ze de wereld rond kan vliegen, en mensen lijken het er niet over eens te zijn of het loon het waard is.

Daniella is een fulltime stewardess voor Emirates Airlines, maar heeft ook een TikTok-account, waar ze details over haar werk documenteert. In een van haar video’s beantwoordde ze de veelgestelde vraag: “Hoeveel geld verdien je als stewardess?”

De video, die nu 2,1 miljoen views heeft, geeft een overzicht van de drie verschillende manieren waarop stewardessen worden betaald.

“Het salaris van een stewardess bestaat uit 3 delen”, deelde ze in de video.

  1. Basis salaris
  2. Vlieguren
  3. Overstapkosten

In de video deelt Daniella een screenshot van de Emirates-websitepagina, waarop de geschatte aantallen voor het basissalaris en de vlieguren van stewardessen die in economy class werken, worden opgesplitst.

@danidboyy1

Reageer op @hotcheetos737 hoeveel geld verdienen stewardessen?✈️ #cabincrew #flightattendant #aviation #crewlife #stewardess #crew #airline

Het basissalaris is wat u elke maand verdient, ongeacht het aantal uren dat u werkt.

Volgens de website verdient een cabinepersoneelslid uit de economy class 4.260 AED per maand, wat neerkomt op ongeveer $1.160 (CAD $1.580).

Hoewel dat niet veel lijkt, is het niet het enige geld dat ze verdienen.

Naast het basissalaris verdienen stewardessen ook geld voor het aantal uren dat ze vliegen.

Daniella legde uit dat de vlieguren “worden berekend op het bedrag” [they’re] in de lucht.”

“We worden niet betaald voor het in- of uitstappen van passagiers of eventuele vertragingen die we op de grond kunnen tegenkomen. Dit moet worden gedekt in ons basissalaris”, deelde Daniella in de video.

Volgens de website is het vliegloon AED 61,25 per uur (USD $ 16,68/CAD $ 22,71), en gemiddeld, met de vlieguren toegevoegd aan het basissalaris, is het geschatte bedrag dat een stewardess per maand verdient AED 9.770 per maand, wat is ongeveer $ 2.660 (CAD $ 3.621).

Het derde en laatste element van de geldelijke vergoeding die stewardessen ontvangen, zijn de overstapkosten.

“Alle kosten voor tussenstops worden gedekt door het bedrijf, inclusief hotelaccommodaties”, voegde Daniella eraan toe. “We ontvangen ook, afhankelijk van de bestemming, extra geld in ons salaris, dat bedoeld is om onze tussenstopkosten te dekken.”

Ze bevestigde ook dat ze bij elke promotie ook een verhoging van hun salaris ontvangen, dus een stewardess in business class verdient meer dan een economy class.

De functie heeft ook andere voordelen en extralegale voordelen, die de baan nog meer de moeite waard maken.

“Het bedrijf biedt ook accommodatie tijdens het wonen in Dubai en vervoer van en naar de luchthaven”, legt ze uit.

Dat betekent dat de stewardessen al hun salaris kunnen opstrijken in plaats van het te verspillen aan maandelijkse huur.

Het helpt ook dat de VAE belastingvrij is, zodat ze letterlijk al het geld dat ze verdienen in hun zak steken.

Hoewel het idee om gratis te leven geweldig klinkt, konden veel mensen in de commentarensectie niet loslaten hoe weinig geld stewardessen elke maand verdienen.

Een gebruiker vroeg: “Slechts 2k USD? Een maand wauw, dat is triest.”

Een andere gebruiker schreef: “£2040. Dat is zo erg. Het is niet genoeg.”

“Ik had me echt voorgesteld dat het veel meer zou zijn”, schreef een andere gebruiker.

Daniella besloot ieders zorgen op te helderen en deelde in het commentaargedeelte dat ze veel meer maakt dan wat de website schetst.

“Voor degenen die het vragen, ik werk in het bedrijfsleven en vlieg ongeveer 100 uur per maand; mijn salaris komt gemiddeld uit op 4000 USD + per maand”, schreef Daniella.

“Huisvesting, rekeningen en vervoer naar de luchthaven wordt allemaal verzorgd door het bedrijf. De baan komt ook met veel voordelen en gratis toegang tot sportscholen en kortingen op veel plaatsen in Dubai. + 1 gratis vlucht per jaar en korting op vluchten ’, voegde ze eraan toe.

Anderen in de commentaarsectie waren onder de indruk van wat de stewardessen maken.

“Aangezien de meeste mensen ongeveer 40% van hun salaris als huur betalen, moet je er rekening mee houden dat er in deze rol geen huur wordt betaald en dat je in Dubai woont = belastingvrij”, merkte een gebruiker op.

Een ander vroeg: “ben ik de enige persoon die £ 2040 geweldig vindt lol.”

“40 dollar per uur en in wezen gratis vluchten naar waar dan ook ter wereld is best goed”, schreef een ander.

Zou je, met alle informatie die Daniella heeft uitgedeeld, voor een luchtvaartmaatschappij werken nadat je hebt geleerd hoeveel ze verdienen?LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in