Een moeder vertelde TikTok dat ze haar 2-jarige zoon nog steeds borstvoeding geeft en de reacties zijn heftig

0
13


TikTok duikt in de eeuwenoude opvoedingsvraag over wanneer je moet stoppen met het geven van borstvoeding aan een kind, en de video van een moeder hierover maakt iedereen boos.

De moeder, Emma, ​​plaatste onlangs een video over haar ervaring met het spenen van haar 2-jarige peuter van moedermelk, en TikTok vatte het niet op zoals ze had verwacht.

In de video is te zien hoe Emma’s zoon vraagt ​​om gevoed te worden tijdens de eerste dagen dat hij van de moedermelk af wordt spenen.

“In week 1 van het spenen hebben we zoiets van…” luidt het bijschrift van haar video, gevolgd door de “eerste regel van de weanclub: ga NOOIT zitten!!!.”

Emma’s video is meer dan 2,6 miljoen keer bekeken, hoewel ze niet de hoeveelheid woede en terugslag verwachtte die ze zou krijgen als ze een BTS-blik op haar borstvoedingsuitdagingen zou delen.

@a_mothers_tale

Eerste regel of speenclub: NOOIT gaan zitten!!! #spenen #borsten

Een gebruiker vroeg in het commentaargedeelte: “Heeft hij zijn bier neergezet voor die melk?” waarop Emma antwoordde: “Haha Omg (…) dat is een echte knee slapper.”

Een ander vroeg: “Is dat kind op de universiteit?” terwijl een ander vroeg: ‘Wanneer gaat hij naar de universiteit?’

Emma reageerde op beide opmerkingen en verduidelijkte dat haar zoon nog maar twee is, en dat er nog ongeveer 17 jaar te gaan is voordat de universiteit in beeld komt.

“Dit is de reden waarom ik stop voordat ze me fysiek in elkaar kunnen slaan. Nawww”, merkte een andere gebruiker op.

“Lordy bee, als de mijne oud genoeg was om dat te doen, zou ik gekrenkt zijn”, schreef een andere gebruiker. “Borstvoeding 4 en godzijdank waren ze niet oud genoeg om het te onthouden, laat staan ​​mij te schenden.”

Emma reageerde op de opmerking van de gebruiker door terug te schrijven: “Het spijt me als je kinderen nodig hebt die je vernederen.”

Jakkes.

Sinds de video uitging, heeft Emma een vervolgvideo gemaakt waarin ze alle haat aanpakt en de negativiteit ‘schokkend’ noemt.

“Toen ik je vertelde dat ik vanmorgen in shock was, lag mijn kaak letterlijk op de grond. Ik kan niet geloven met hoeveel haat ik vanmorgen wakker werd”, zegt Emma in haar video.

@a_mothers_tale

Jij doet je mama! Maar het is 2022, laten we onszelf opvoeden en natuurlijke borstvoeding NORMALISEREN!!! #normalisebreastfeeding #extendedbreastfeeding #naturaltermweaning #borstvoeding

“Kunnen we beginnen met het feit te schetsen dat hij twee… TWEE is.”

Vervolgens stelt ze dat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie twee de aanbevolen minimumleeftijd is tot welke kinderen borstvoeding moeten krijgen en dat sommige culturen zelfs tot zeven jaar gaan.

“Ik ben walgelijk genoemd; er is mij verteld dat ik ongelijk heb; mij is verteld dat ik ernstige problemen heb. Ik heb eigenlijk iemand een bericht laten sturen en me vertellen dat ik moet worden opgesloten!” voegde Emma eraan toe.

“Het spijt me, maar als je problemen hebt met die video en je de relatie tussen een moeder en haar tweejarige kind seksualiseert, ben ik niet degene met de problemen, schat”, besloot Emma haar video.

Hoewel het commentaargedeelte van haar eerste video overspoeld werd met haat, kon haar vervolgvideo niet anders zijn.

Mensen lieten overweldigende steun achter voor de moeder en voerden aan dat ze niets verkeerd deed door haar kind borstvoeding te geven.

“JA MAMA! Oef, ik vocht voor je in de commentaarsectie”, schreef een gebruiker. “Perfect gezegd. Je hebt het geweldig gedaan!”

“Ze adviseerden om nu in Amerika tot minstens 2 te wachten. We beginnen eindelijk de rest van de wereld in te halen”, schreef een andere gebruiker.

Zelfs een kinderarts kwam tussenbeide en merkte op: “Kinderarts hier die mijn dochter borstvoeding heeft gegeven tot ze 2,5 jaar oud was en langer zou hebben als ze dat wilde!”

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan om kinderen uitsluitend moedermelk te geven tot ze zes maanden oud zijn. Daarna staat er dat je moet beginnen met het introduceren van ander voedsel van 9-11 maanden en 12-23 maanden.

De WHO zegt dat “aanvullende voeding” moet gebeuren “tot de leeftijd van 2 jaar of ouder”.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in