Een leraar ging viral op TikTok toen ze het schokkende budget deelde dat de school haar gaf om kunstbenodigdheden te kopen

0
87


Een gefrustreerde tekenleraar ging naar TikTok om haar budget te delen om benodigdheden voor het komende schooljaar te kopen, en het ging meteen viraal.

“Wil je iets droevigs zien?” zei de leraar, die in de twintig is en alleen geïdentificeerd als Haley. “Ik ben een tekenleraar, en dit is mijn toegewezen bedrag voor kunstbenodigdheden voor mijn klas voor dit jaar – $ 50.”

Bijna 500.000 kijkers hebben de video bekeken, die werd gedeeld onder de gebruikersnaam @hcross93.

In een tweede video legde Haley uit dat ze op twee verschillende scholen werkt, waarvan er één $ 350 toewijst voor het jaar – een voldoende bedrag, zei ze. Ze werkt ook op een kleuterschool, waar ze slechts $ 50 voor benodigdheden ontving.

@hcross93 #teacher #teachersoftiktok #art #artteacher #artteachersoftiktok #wow #sad origineel geluid – Hayley 🪴

Dus wat deed ze met dit miezerige budget?

‘Ik heb twee stapels gekleurd papier,’ zei Haley. “Dat was het. Dat is alles wat ik me kon veroorloven.”

Veel TikTok-gebruikers werden beledigd door de onwil van de school om te investeren in kunsteducatie, meldt Newsweek.

“Dat is gewoon VERKEERD”, zei een commentator. “Dat breekt mijn hart voor jou en onze kinderen !!”

@hcross93 Sorry dat ik me vergiste tijdens de bedragen. Ik waardeer de positieve opmerkingen en zorgen. Ik hoop dat dit veel van de gestelde vragen beantwoordt en ik verzeker je dat ik mijn kinderen geen saai jaar zal bezorgen. ❤️ #teacher #art #artteacher #artteachersoftiktok #artteacherlife ♬ origineel geluid – Hayley 🪴

New York City wijst een relatief forse $ 79,62 per openbare schoolstudent toe aan kunstfinanciering. Maar sinds 2007 mogen scholen dat geld naar eigen inzicht besteden, niet per se aan kunstbenodigdheden. Dat komt omdat voormalig burgemeester Michael Bloomberg een initiatief uit 1997 elimineerde dat een toewijzing van kunstuitgaven voor elke student oplegde, wat leidde tot een onmiddellijke daling van 63 procent van de uitgaven voor kunstbenodigdheden.

Dit voorjaar organiseerde de organisatie NYC Arts in Education Roundtable een mislukte campagne “Het begint met de kunsten” om het aantal kunstfinancieringen te verhogen tot $ 100 per student.

“Vóór de pandemie merkte een meerderheid van de opdrachtgevers op dat de financiering voor de kunsten ontoereikend was”, aldus de campagne. “En nu heeft de pandemie dit probleem alleen maar verergerd – en studenten hebben de kunst nu meer dan ooit nodig na twee jaar sociaal isolement en leerverlies.”

Een student van een openbare school in New York City tijdens een kunstles op Yung Wing School PS 124. Foto door Michael Loccisano/Getty Images.

Een student van een openbare school in New York City tijdens een kunstles op Yung Wing School PS 124. Foto door Michael Loccisano/Getty Images.

Voor het komende schooljaar heeft burgemeester Eric Adams het totale budget van de openbare school met $ 200 miljoen verlaagd – een stap die volgens Hyperallergic onevenredig grote gevolgen heeft voor de kunstafdelingen.

Hoewel het nieuwe budget, dat gebaseerd is op dalende inschrijvingen, voor een uitdaging staat in het rechtssysteem, is het momenteel van kracht en heeft het honderden leraren hun baan gekost – velen van hen kunst- of muziekleraren. (Daarnaast volgt een verlaging van 70 procent op het kunsteducatieve budget vanaf 2021.)

Een kunstles op Yung Wing School PS 124 in New York City.  Foto door Michael Loccisano/Getty Images.

Een kunstles op Yung Wing School PS 124 in New York City. Foto door Michael Loccisano/Getty Images.

“Mijn doel met het maken van TikTok was om mensen te laten zien die misschien niet op de hoogte zijn van de stand van zaken in het openbaar onderwijs”, zei ze. “Het is slecht. Het is altijd al slecht geweest, maar nu, vooral na COVID, de toestand van de economie op dit moment, is het slecht.”

Hoewel de meeste TikTok-gebruikers hun steun betuigden voor verbeterd kunstonderwijs, betwijfelden sommigen de noodzaak om geld uit te geven aan wat zij als een niet-essentieel onderwerp beschouwen. Haley was klaar met een snel antwoord.

“Als je denkt dat kunst niet belangrijk is, kun je deze app beter verwijderen, je videogames weggooien en al je tijdschriften verscheuren, want kunst is overal en het is ongelooflijk belangrijk,” zei ze.

@hcross93 Reageren op @matterr703 ♬ origineel geluid – Hayley 🪴

Desalniettemin heeft Haley alle aanbiedingen voor hulp afgewezen. Ze zal in plaats daarvan vertrouwen op de steun van haar PTA, haar opdrachtgever, en creatieve oplossingen zoals het gebruik van eierdozen en kartonnen toiletpapierbuizen als onconventionele knutselmaterialen.

Het punt, hield Haley vol, was nooit om geldelijke steun van internet in het algemeen te vragen.

“Ik probeerde alleen maar een systematische verandering teweeg te brengen. Een manier waarop je zou kunnen helpen, is contact op te nemen met je plaatselijke tekenleraar… en te kijken wat ze nodig hebben in hun klas,’ zei Haley. “Als je iets wilt veranderen, doe het dan lokaal waar je bent.”

Volg Artnet Nieuws op Facebook:


Wil je de kunstwereld voorblijven? Abonneer u op onze nieuwsbrief om het laatste nieuws, eye-opening interviews en scherpe kritische opmerkingen te ontvangen die het gesprek vooruit helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in