Een Largo-nagelkunstenaar vond TikTok-faam die meesterwerken uit de jaren 90 schilderde

0
12


LARGO — Aan haar rechterhand droeg Devin Strebler epische kunstnagels, zelf geverfd met flirterige versies van de Powerpuff Girls. Deze hand was allemaal zakelijk. Deze hand was Inhoud.

Aan haar linkerhand niets. Deze nagels hield ze kort, kaal, natuurlijk, ingepakt in een babyroze latexhandschoen. Deze hand was voor de schepping.

Strebler, 31, knipte een iPhone boven haar werkstation. Deels uitbundige popcultuur met roze en witte Nikes, deels zakelijke streber, ze weet dat elke afspraak afhangt van de perfecte foto. Ze zette een tweede iPhone rechtop naast haar.

Devin Strebler, 31, is gespecialiseerd in handgeschilderde gellak nail art.  Ze opende haar salon, Nail Addicts, in Largo, Florida in 2019.
Devin Strebler, 31, is gespecialiseerd in handgeschilderde gellak nail art. Ze opende haar salon, Nail Addicts, in Largo, Florida in 2019. [ AYA DIAB | Tampa Bay Times ]

Deze bekwame miniatuurschilder vernietigt elke drie weken haar eigen werk. Haar canvas, vingernagels. Werkend op de millimeterschaal, met onmogelijk kleine borstels, kan Strebler bijna alles namaken. Ze schildert op gel, acryl, natuurlijke nagel of press-on: Hello Kitty, McDonald’s kipnuggets, Beetlejuice, “Hocus Pocus”, “Rugrats.” Ze schildert levensechte portretten van rappers, acteurs, Danny en Sandy die grijnzen in ‘Grease’ en Macaulay Culkin die hem op de wangen slaat in ‘Home Alone’. Ze reproduceerde zelfs Salvador Dali’s “Vrouw met een rozenhoofd” op de middelvinger van een klant.

@thenailaddict

FIJNE KUNST op NAGELS! 🖼🎨 DALI geïnspireerd! ik ben er officieel van overtuigd dat ik elke stijl van kunst op nagels kan schilderen. wat denken jullie? 😜😍 #salvadordali #nails #nailart #nailartist #arttok #surrealism #gelnails #artist #nailvideos

♬ stermeisje – stermeisje ★

Voor dit alles heeft ze 1,7 miljoen TikTok-volgers verzameld, waardoor ze een ‘mega-influencer’ is in marketingtaal. Ze besteedt het grootste deel van haar tijd aan het runnen van Nailz by Dev, haar postorderlijn van penselen, nagellakken en handgeschilderde persnagels.

En voor dit alles heeft ze zes vaste nagelklanten. Haar werk is niet voor walk-ins, niet een snelle hit van zelfzorg. Dit is een beproeving. Dit duurt tussen de 2 en 5 uur.

Net na 10 uur de dag na Halloween arriveerde Theresa Spencer om haar Freddy Krueger-nagels te vervangen, compleet met driedimensionale bloeddruppels. De vrouwen spraken over lengte en vorm. Spencer vroeg om clusters van kleine, met de hand geschilderde afbeeldingen die op tatoeages op een naakte huid leken.

‘Deze liftmuziek maakt me kapot,’ zei Strebler, terwijl ze de video veranderde in Destiny’s Child en haar roze boor afvuurde.

• • •

Je weekend plannen?

Je weekend plannen?

Abonneer je op onze gratis Top 5 dingen om te doen nieuwsbrief

Elke donderdag komen we met ideeën om uit te gaan, thuis te blijven of tijd buitenshuis door te brengen.

Jullie zijn allemaal aangemeld!

Wil je meer van onze gratis, wekelijkse nieuwsbrieven in je inbox? Laten we beginnen.

Ontdek al uw opties

Mensen hebben al duizenden jaren vingernagels verfraaid. Die kleine stukjes eiwit? Een waar museum voor wie dat wil. Een platform om van een meh-dag een yay-dag te maken, om je leven een beetje te veranderen.

Of, in het geval van Strebler, veel. Ze hield net zoveel van nagels als de volgende tiener uit de jaren 2000 – de uitlopende Franse tips met glitter, het wankele airbrush-werk, de ersatz-cheetah-print. Nagelkunst zag er echter nooit precies goed uit als iemand anders het deed.

Streblers liefde voor de jaren 90 en begin 2000 heeft haar nagelstijl en het interieur van de salon geïnspireerd.
Streblers liefde voor de jaren 90 en begin 2000 heeft haar nagelstijl en het interieur van de salon geïnspireerd. [ AYA DIAB | Tampa Bay Times ]

Ze groeide op in een Seminole-familie met artistieke neigingen. Papa krabbelde; moeder gestyled haar. Haar grootmoeder schilderde miniatuurportretten en haar grootvader stelde haar voor aan Salvador Dalí. Strebler gaf de voorkeur aan tekenfilms en schetste meisjes met grote ogen en rondingen, verwant aan Bratz Dolls uit de vroege jeugd.

Maar ze is de eerste die zichzelf een slechte tiener noemt. Een “fout”. Op Seminole High zakten haar cijfers terwijl ze studeren verruilde voor een waas van feesten. Haar enige lichtpuntje bleef geavanceerde kunst. Ze won wedstrijden en had zelfs een stuk te zien in het Dalí-museum. Ze wist dat kunst een carrière kon zijn, maar ze deed er niet veel aan.

Dan.

“Ik kwam erachter dat ik zwanger was. Ik had zoiets van, oké, tijd om volwassen te worden. Laten we het doen. Ik moet het doen. En ik besloot naar school te gaan. Ik heb echt iedereen in mijn leven afgesneden die aan het feesten was en alleen maar gefocust was. Ik heb een kleine nagelkamer in mijn huis ingericht. En ik zou gewoon oefenen, oefenen en oefenen.”

Terwijl Strebler haar verhaal vertelde, werkte Melissa Gratton op een station naast haar om de neonnagels van een klant om te zetten in een herfsttrui-thema. Gratton was Strebler’s leraar aan het American Institute of Beauty. Ze had nog nooit een student met zoveel rauw talent gezien. Mensen gaan naar de nagelschool om een ​​licentie te krijgen en de basis te leren. Miniatuurkunstvaardigheden zijn niet per se aan te leren.

Gratton was zo ingenomen met haar leerling dat ze stopte met lesgeven om met Strebler te werken. In haar zag ze een creatieve ster, een linkshandige whizzkid die net zo goed kon schilderen als rechts.

“Ze doet karakters op haar niet-dominante hand!” zei Gratton. Lachend gooide ze haar penseel neer in schijnwalging. “Mag ik de helft van het talent in je andere hand?”

Devin Strebler en Melissa Gratton werken samen bij Nail Addicts in Largo op 1 november 2022.
Devin Strebler en Melissa Gratton werken samen bij Nail Addicts in Largo op 1 november 2022. [ AYA DIAB | Tampa Bay Times ]

Strebler opende Nail Addicts op Seminole Boulevard in 2019 naast de kapsalon van haar moeder. De meesten van ons die nagelkauwers zijn, zouden vlak langs het stripwinkelcentrum rijden met een vape-winkel en een tattooshop. Binnen is Nail Addicts een wonderland uit de jaren negentig. We hebben het over NSYNC en Missy Elliott, Kool-Aid, Cosmic Brownies, Happy Bunny, Trolls, Furbies. Alles is roze.

Strebler zei dat ze helemaal geen drugs of alcohol meer aanraakt. Het is onmogelijk om te doen wat ze doet met een kater; haar handen trillen als ze een espresso drinkt. Maar ze is vooral bezig met het opvoeden van Zaiden, 8, en het runnen van twee bedrijven met familieleden en Zaidens vader, haar vriend Brandon Webb.

De op de jaren 90 geïnspireerde badkamer bij Nail Addicts in Largo op 1 november 2022.
De op de jaren 90 geïnspireerde badkamer bij Nail Addicts in Largo op 1 november 2022. [ AYA DIAB | Tampa Bay Times ]

Het internet is eigenlijk een derde baan. Strebler vond haar te oud voor TikTok. Toen werd haar winkel gesloten tijdens de pandemie. Ze hing alleen rond in haar gebouw en uploadde grappige clips. Ze bestelde een aantal press-ons, begon ze te schilderen en bood aan om ze wereldwijd te verzenden, en brak in op een markt van klanten die in huis waren.

De hare ontvouwde zich zoals zoveel virale verhalen: willekeurig. Op een dag werd ze wakker met een miljoen views. Op een andere dag deelde rapper Cardi B een van Streblers video’s. En verder. En verder. Aanbiedingen om producten te promoten stroomden binnen, maar Strebler besloot haar eigen te maken en geld van het ene succes in het andere te laten zinken. Ze kocht haar eerste huis en een auto.

“Ik kon me niet eens voorstellen waar we nu zijn”, zei ze over haar financiën. “Het heeft de zaken enorm veranderd. Laten we het zo stellen.”

Haar bedrijf werd zo groot dat ze een apart kantoor moest openen in Largo. Het is ook roze, met tie-dye tapijten en die stoere Powerpuff Girls die levensgroot opgeblazen zijn aan de muur.

• • •

Na vier uur en talloze muziekvideo’s uit de jaren 90 bracht Strebler de laatste, glanzende topcoat aan op Spencers nagels. Ze had Stan uit ‘South Park’ geschilderd, Courage de laffe hond, Bender de robot uit ‘Futurama’ en talloze andere kleine ontwerpen.

Strebler en Spencer hebben elkaar online ontmoet. Spencer, een 26-jarige contentmaker en make-up influencer die ook haar eigen productlijn verkoopt, is een model voor Strebler’s producten, dus ze krijgt korting. Haar nagels kosten $ 200, van de gebruikelijke $ 350 tot $ 400.

Theresa Spencer pronkt met haar nieuwe set bij Nail Addicts nagelsalon in Largo, Florida.
Theresa Spencer pronkt met haar nieuwe set bij Nail Addicts nagelsalon in Largo, Florida. [ AYA DIAB | Tampa Bay Times ]

Als dat wild lijkt, onthoud dan. Dit is niet zomaar een manicure, het is een pronkstuk. Het is kunst. Het is tijd. Het is uitzicht. Spencer rijdt voor deze nagels vanuit Lakeland omdat haar handen een rol spelen in bijna elke video die ze maakt. De vrouwen promoveren elkaar, hacken verder in het algoritme, fokken vooruitgang, houden een imperium groeiend.

Strebler legde Spencers vingers op een vel wit papier om schittering weg te nemen. Dit was de belangrijkste stap van allemaal. Ze maakte foto’s en video’s van haar werk om met de wereld te delen.

Ontvang Stephanie’s nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis Stephinitely-nieuwsbrief voor wekelijkse bonusinhoud en een kijkje in de columns van Stephanie Hayes.

Verwant: Lees meer columns van Stephanie Hayes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in