Een kwart van de Amerikaanse volwassenen onder de 30 krijgt hun nieuws van TikTok

0
13


Het aantal jonge Amerikaanse volwassenen dat hun nieuws van TikTok krijgt, stijgt snel.

Ondanks al het gepraat over volwassenen die hun nieuws van Facebook en Twitter halen, lijkt het erop dat de jongere generatie hun nieuws uit een andere bron haalt: TikTok. In feite krijgt ongeveer een kwart van alle Amerikaanse volwassenen onder de 30 nu hun nieuws van TikTok, een aantal dat sinds 2020 bijna is verdrievoudigd.

Een peiling over gebruikers die hun nieuws van TikTok . krijgen
Bron: Pew Research Center

Deze bevindingen komen van het Pew Research Center, dat ook schat dat tien procent van alle volwassenen in de Verenigde Staten hun nieuws van TikTok krijgt. Van de verschillende sociale netwerken is TikTok een van de enige waarin dit cijfer omhoog lijkt te gaan. Minder gebruikers van Facebook, Twitter en andere sociale netwerken geven aan dat ze hun nieuws van die sites halen.

Er zijn enkele opmerkelijke afhaalrestaurants uit dit onderzoek. Ten eerste is dat vermelde cijfer van 26 procent van de Amerikaanse volwassenen onder de 30 geen onbelangrijk aantal, aangezien TikTok al lang de 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers heeft gepasseerd. Het is echter vermeldenswaard dat TikTok een doelwit was en blijft voor verwijdering, of het nu door Joe Biden’s FCC of voormalig president Donald Trump is. Het is waarschijnlijk dat er conflicten zullen blijven bestaan ​​tussen TikTok-moederbedrijf ByteDance en verschillende hoeken van de Amerikaanse overheid, wat de hypothetische vraag oproept: als TikTok ooit verdwijnt, waar wenden deze volwassenen zich dan om hun nieuws te halen?

Het is een fascinerende studie en dit zijn resultaten die het bekijken waard zijn, vooral op weg naar de verkiezingen van 2022 en 2024. We zullen TikTok blijven kijken (deels omdat het kijken naar virale video’s een leuke tijdverspilling is) en verslag uitbrengen met andere interessante verhalen van dat hoekje van het internet.

Senior redacteur

Ozzie speelt videogames sinds hij op 5-jarige leeftijd zijn eerste NES-controller ophaalde. Sindsdien is hij met games bezig, maar tijdens zijn studententijd is hij maar even gestopt. Maar hij werd weer teruggetrokken nadat hij jaren in QA-kringen had doorgebracht voor zowel THQ als Activision, waarbij hij vooral tijd besteedde aan het helpen ontwikkelen van de Guitar Hero-serie op zijn hoogtepunt. Ozzie is een grote fan geworden van platformgames, puzzelspellen, shooters en RPG’s, om maar een paar genres te noemen, maar hij is ook een enorme sukkel voor alles met een goed, meeslepend verhaal erachter. Want wat zijn videogames als je niet kunt genieten van een goed verhaal met een verse Cherry Coke?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in